NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 02:15

NRK - 08 sep 22 kl. 12:34

Ytring retta mot 16-åring var straffbar

På Jessheim hadde ein 57 år gammal mann ropt mot ei jente under 17 år at ho burde «reise tilbake til Somalia så får ho det betre, for det får du ikkje noko Nav». Ytringa kom etter ein oppheta diskusjon, som mannen hadde starta. Fleirtal i Høgsterett har kome fram til at ytringa var straffbar. Det var fordi han var ein vaksen mann som sa det til eit barn, skriv høgsterett i ei pressemelding. Små barn og ungdommar er sårbare for ytringar som knyter seg til deira identitet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jessheim, Somalia, Nav, Høgsterett

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ytring, rettamot , 16-åringvar , straffbar
NRK - 15 aug 22 kl. 15:22

Fleire bombetruslar skaper store problem i Moldova

Politiet i Moldovas hovudstad Chișinău etterforskar ei rekkje bombetruslar, som mellom anna vart retta mot høgsterett og den internasjonale flyplassen. Ifølgje politiet kom det minst ni bombetruslar måndag, og somme var også retta mot sjukehus og kjøpesenter. I juli kom det over 40 bombetruslar mot mål i Moldova, over halvparten av dei retta mot flyplassen.

Aftenposten - 08 sep 22 kl. 16:16

Høyesterett mener alder var avgjørende i rasisme-sak: – Underlig

Høyesterett mener ytring var straffbar fordi den var rettet mot en mindreårig..

NRK - 13 sep 22 kl. 10:16

Jaktulykke til Høyesterett

En jaktulykke i Selbu havner i Høyesterett. Det melder nettavisa iLevanger. Ulykken skjedde i september i fjor, da to jegerkompiser var på rypejakt ved Rensjøen i Selbu.

Klartale - 15 aug 22 kl. 19:00

Vil gi alle bedre mulighet til å ytre seg

Hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge i 2022? Mandag kom svarer fra Ytringsfrihetskommisjonen. Da leverte de sin rapport til regjeringen.

Aftenposten - 22 aug 22 kl. 20:00

Salman Rushdie peker på en utfordring som går langt forbi det Ytringsfrihetskommisjonen tar opp

Hva gjør vi med religiøse fundamentalister som mener det er rett å møte en religionskritisk ytring med vold?.

NRK - 03 sep 22 kl. 13:24

Lærer dømt for vold mot elev som ropte «ching chong»

En lærer på Haugalandet er dømt for kroppskrenkelse mot en elleve år gammel elev, etter at han reagerte på et rasistisk utrop. Hendelsen fant sted på en skole på Haugalandet i mars, da en elleve år gammel gutt på et tidspunkt ropte «ching chong». Nå er læreren dømt for kroppskrenkelse og å betale en bot på 8.

NRK - 24 jun 22 kl. 09:44

Spesialenheten starter etterforskning av ulovlig ransaking

Spesialenheten har iverksatt etterforskning av saken til en mann i 40-årene som denne uken ble frikjent i lagmannsretten for dyrking av cannabis hjemme. Mannen ble også frikjent for innføring av cannabisfrø etter at lagmannsretten slo fast at ransakingen av boligen hans i september 2020 var ulovlig, og at cannabisbeslaget gjort under ransakingen ikke kunne brukes. Spesialenheten bekrefter overfor mannens advokat, Wahid Shah, at de starter etterforskning for å se om det fra politiets side er begått en straffbar handling i saken.

NRK - 24 maj 22 kl. 11:47

Krev erstatning

Bistandsadvokaten til familien som blei angripen la i retten ned krav om erstatningar som samla kjem opp i over ein million kroner. Største erstatningskravet er for den då 17 år gamle sonen som blei livstrugande skadd. Familiefaren, som åttaket truleg eigentleg var retta imot, har både fysiske og psykiske skadar, og står for det nest største erstatningskravet.

NRK - 27 maj 22 kl. 15:51

Fleire utan straum

Fleire kundar i Ålesund har vore utan straum etter ein feil i det elektriske nettet i området Breivika, og mellom sjukehuset og Lerstad i dag. Peter Worren Kirkebø i Mørenett seier det har vore oppdaga feil i høgspentnettet tre stadar, blant anna i eit trafobygg i Breivika. – Dei fleste feila er retta opp, men det vil ta opp mot to timar før dei siste kundane fer att straumen, seier han..

NRK - 12 jul 22 kl. 19:18

Singel moped-ulykke i Hjartdal

Nødetatane har rykka ut til ei singel MC-ulykke i Hjartdal kommune i Telemark, skreiv Sør-Aust politidistrikt på Twitter først. Seinare retta dei MC til moped. Føraren av mopeden har kjørt av vegen, opplyser politiet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Brann i bolighus i Bodø – to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

NRK - 15 minutter siden

127 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter bilulykke på Notodden

En bil har kjørt på en lett motorsykkel bakfra på Notodden i Telemark. To personer er sendt til sykehus etter ulykken. – Det framstår som en alvorlig ulykke, tvitrer politiet i Sørøst.

NRK - 15 minutter siden

130 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3. Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia.

NRK - 30 minutter siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 2 timer siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 45 minutter siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 45 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 1 time siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com