NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 01:46

NRK - 06 sep 22 kl. 18:00

Sakkyndige mener Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte

Rettspsykiatrisk sakkyndige som har undersøkt sønnen til advokat Tor Kjærvik, mener 37-åringen var alvorlig syk og psykotisk da han drepte faren. Det er konklusjonen fra spesialpsykolog Knut-Petter Sætre Langlo og psykiater Synne Sørheim. De to sakkyndige la fram sin rapport om den tiltalte i Romerike og Glåmdal tingrett tirsdag. Det er dommerne i rettssaken som må avgjøre om 37-åringen skal vurderes som utilregnelig for drapet på faren, den kjente advokaten Tor Kjærvik, den 12. april i fjor.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tor Kjærvik, Knut-Petter Sætre Langlo, Synne Sørheim, Romerike, Glåmdal, NTB, Kjærviks

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sakkyndige, mener, Kjærviks, sønnvar , psykotiskda han , drepte
NRK - 30 aug 22 kl. 06:05

Retten må avgjøre om Kjærviks sønn var tilregnelig da han drepte faren

Spørsmålet om sønnen til kjendisadvokat Tor Kjærvik var frisk eller syk da han drepte faren i april i fjor blir helt sentralt når rettssaken starter tirsdag. Den drepte advokaten (70) hadde mange venner og bekjente i Oslo tingrett etter å ha vært fast forsvarer i årevis. Derfor er rettssaken mot den drapstiltalte sønnen (37) blitt lagt til Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:36

Aktor varsler om tvungent psykisk helsevern for Tor Kjærviks drapssiktede sønn

Aktor mener tingretten må konkludere med at Tor Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte faren og vil dømme ham til overføring til tvungent psykisk helsevern. Statsadvokat Sturla Henriksbø har før og gjennom hele rettssaken holdt det åpent om den 37 år gamle sønnen til Kjærvik bør vurderes som utilregnelig. Da han startet sin prosedyre i Romerike og Glåmdal tingrett onsdag, varslet imidlertid Henriksbø at han vil be domstolen om å kjenne den tiltalte for utilregnelig – I denne saken har tiltalte forklart i retten om psykisk sykdom og psykoseutvikling som peker mot at han var psykotisk på handlingstiden, sa statsadvokaten.

VG - 06 sep 22 kl. 16:50

Sakkyndige mener Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte

Rettspsykiatrisk sakkyndige som har undersøkt sønnen til advokat Tor Kjærvik, mener 37-åringen var alvorlig syk og psykotisk da han drepte faren..

NRK - 14 sep 22 kl. 11:56

TV2: Dømt utilregnelig - får likevel arve faren

Sønnen til Tor Kjærviks dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på faren. Han mister likevel ikke arveretten til sin far. Den 37 år gamle sønnen til Tor Kjærvik er også dømt for drapsforsøk mot Merete Bertheussen, Tor Kjærviks samboer gjennom 20 år.

VG - 30 aug 22 kl. 15:43

Kjærviks sønn i retten: Ville bryte kontakten med faren før drapet

Tor Kjærviks drapstiltalte sønn forklarer at han ville bryte kontakten med faren noen uker før drapet. Fra før hadde han brutt kontakt med flere andre familiemedlemmer..

NRK - 02 jun 22 kl. 15:33

Sakkyndige om Bråthen: Han har paranoid schizofreni

Torsdag avga de sakkyndige sin erklæring. De mener at Bråthen har diagnosen paranoid schizofreni og at han hadde tilstanden på handlingstiden. De sakkyndige sa også at de mener tiltalte vil utgjøre en voldsrisiko i fremtiden dersom han ikke får behandling.

NRK - 01 jul 22 kl. 16:12

Tre sakkyndige oppnevnt etter masseskytinga

Retten har oppnevnt tre sakkyndige som skal undersøke den siktede etter masseskytinga i Oslo natt til lørdag. Pål Grøndahl, Synne Sørheim og Knut-Petter Sætre Langlo er oppnevnt for å undersøke den siktedes helsetilstand. Grøndahl er en av de mest kjente rettspsykologene i Norge.

NRK - 21 jul 22 kl. 15:36

Terrorsiktede Matapour blir likevel ikke tvangsinnlagt

Retten slo fast at den siktede etter skytingen i Oslo i juni, Zaniar Matapour, skulle tvangsinnlegges for å få gjennomført en prejudisiell observasjon. Årsaken var at Matapour ikke samtykket til en slik vurdering. Nå har partene funnet en løsning der den siktede samarbeider med de sakkyndige Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

NRK - 01 aug 22 kl. 14:55

Matapour har hatt samtaler med sakkyndige

Den siktede etter skytingen i Oslo 25. juni, Zaniar Matapour, har hatt samtaler med de rettsoppnevnte sakkyndige. Det bekrefter forsvarerne til NRK.

NRK - 23 aug 22 kl. 17:15

Forkaster anken – siktet etter Oslo-skytingen blir tvangsinnlagt

Borgarting lagmannsrett har forkastet Zaniar Matapour anke over Oslo tingretts beslutning om tvungen observasjon. Det er besluttet at det skal gjennomføres en full rettspsykiatrisk undersøkelse av Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo sentrum 25. juni der to personer ble drept og 21 skadd.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 15 minutter siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 15 minutter siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 45 minutter siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 1 time siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..

NRK - 1 time siden

Ni siktet etter Iran-protester i Oslo

Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt. (NTB).

NRK - 1 time siden

Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina. Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

NRK - 4 timer siden

Vil avsløre funn i sjakkdramaet til uka: – Vi er svært nøye

Nettstedet Chess.com, som har utestengt Hans Niemann som klient, har undersøkt jukseanklagene som har preget sjakkverdenen de siste ukene. Nå skriver nettstedet i en pressemelding publisert på Twitter, at de vil dele funnene til uka.

NRK - 3 timer siden

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 1 time siden

Rekkehusbrann slukket i Bergen

Brannen i et rekkehus på Bønes i Bergen lørdag kveld er slukket. Hele borekken ble evakuert. To personer fra den brennende boenheten ble hentet ned fra en balkong og evakuert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com