VG > Sport

Saturday, 24 September, 19:11

VG - 06 sep 22 kl. 16:24

IAEA: Trenger umiddelbare tiltak for å forhindre atomulykke i Ukraina

I en rapport tirsdag sier atomkraftbyrået at de er dypt bekymret over tilstanden ved kraftverket. De mener det trengs umiddelbare tiltak for å forhindre en atomulykke, ifølge Reuters..
Les mer på VG


Les mer om:
Reuters, IAEA, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IAEA, Trenger, umiddelbare, tiltak, forå , forhindre, atomulykkei , Ukraina
NRK - 03 aug 22 kl. 09:48

IAEA: Ustabil situasjon ved Europas største atomkraftverk

Situasjonen ved det russiskokkuperte atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina er ustabil og utrygg, advarer Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). – Hvert prinsipp for atomsikkerhet har blitt brutt. Det som står på spill her, er ekstremt alvorlig, graverende og farlig, sier IAEA-sjef Rafael Grossi.

NRK - 06 sep 22 kl. 16:24

IAEA: Umiddelbare tiltak trengs for å hindre atomulykke

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) skriver i en rapport at det er behov for umiddelbare tiltak for å forhindre at en atomulykke oppstår under krigen i Ukraina. Teamet som var i Zaporizjzja så skader i nærheten av reaktorbygningen..

NRK - 08 jun 22 kl. 22:54

IAEA sier Iran ikke samarbeider

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) anklager for første gang på to år Iran for manglende samarbeid med inspektører. Kritikken kommer i form av et resolusjonsforslag fra USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland, som ble vedtatt med 30 mot 2 stemmer i IAEAs styre. Russland og Kina stemte imot.

NRK - 09 jun 22 kl. 18:12

IAEA: Iran har fjernet 27 overvåkingskameraer fra atomanlegg

Iran har demontert 27 overvåkingskameraer fra landets atomanlegg, sier IAEA-sjef Rafel Grossi. Han mener det er en alvorlig utfordring for byråets arbeid. Det betyr at det nå er kun i overkant av 40 kameraer igjen ved de iranske atomanleggene, sier lederen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

NRK - 02 jul 22 kl. 06:38

Ukraina har koblet opp igjen atomkraftverk

Ukrainas atomenergimyndighet har gjenopprettet overvåkingssystemene ved det russiskokkuperte kjernekraftverket i Zaporizjzja. Forbindelsen til kraftverket, som med sine seks reaktorer er Europas største, «forsvant som følge av at okkupantene i Enerhodar kuttet linjene til alle ukrainske mobiloperatører, inkludert Vodafone, som IAEA bruker for overføring av data», står det i en melding fra Energoatom. Det var tidligere i uken at Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) i Wien opplyste at det hadde mistet kommunikasjonsforbindelsen til kraftverket.

NRK - 18 aug 22 kl. 10:43

Kuleba: IAEA skal inspisere Zaporizjzja-kraftverket

Inspektører ledet av IAEA-sjef Rafael Gross skal besøke atomkraftverket i Zaporizjzja, opplyser Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, er klar til å lede en delegasjon til Zaporizjzja-kraftverket, tvitrer Kuleba. – Jeg har understreket viktigheten av å vurdere trusselen mot atomsikkerhet forårsaket av russisk krigføring, skriver den ukrainske utenriksministeren.

NRK - 25 aug 22 kl. 13:01

IAEA nære på å besøkja atomkraftverket Zaporizjzja

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA seier dei er «veldig, veldig nære» på å kunna reisa til atomkraftverket Zaporizjzja. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Atomkraftverket er under russisk kontroll, og IAEA fryktar at kraftverket ikkje blir drifta som det skal..

NRK - 29 aug 22 kl. 07:17

IAEA-gruppe på vei til Zaporizjzja-kraftverket

internasjonale atomenergibyrået IAEA er mandag på vei til kraftverket i Zaporizjzja, Europas største, tvitrer IAEA-sjef Rafael Grossi. – Dagen har kommet, IAEAs støtteoppdrag til Zaporizjzja er på vei. Vi må verne om sikkerheten til Ukraina og Europas største atomanlegg, skriver Grossi.

Klartale - 30 aug 22 kl. 12:10

Eksperter fra IAEA er framme i Ukraina

Det har i lang tid blitt skutt mellom soldater fra Ukraina og Russland rundt kraftverket. Den siste tiden har flere vært urolige for følgene det kan få. Kraftverket er nemlig det største i Europa.

NRK - 30 aug 22 kl. 19:13

IAEA-eksperter møtte Zelenskyj

Ekspertgruppen fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er i Kyiv, der de har møtt Volodymyr Zelenskyj. De skal inspisere kraftverket i Zaporizjzja. Ekspertgruppens planlagte besøk ved kraftverket er etterlengtet.

Fler nyheter fra VG

VG - 9 timer siden

Partene i lærerstreiken møtes igjen søndag - jobber hardt for løsning

RIKSMEKLEREN (VG) Partene i lærerstreiken gir seg for dagen - og møtes igjen søndag klokken 12. Riksmekleren roser partene for å jobbe konstruktivt for en løsning..

VG - 1 time siden

Rekdal reagerer på Solbakkens keepervalg: – Jeg forstår det ikke

LJUBLJANA (VG) Rosenborg-trener Kjetil Rekdal stusser over at klubbløse Ørjan Håskjold Nyland får muligheten foran hans egen målvakt André Hansen..

VG - 3 timer siden

Brente hijaber og klippet håret i protest mot Iran

Flere hundre personer hadde møtt opp i en følelsesladet demonstrasjon mot det iranske regimet foran Stortinget i Oslo lørdag..

VG - 8 timer siden

Valget i Italia: Giorgia Meloni fra ytre høyre er favoritt til å vinne

«Jeg er kvinne. Jeg er mor. Jeg er italiensk.

VG - 7 timer siden

Kampen mot forfallet

De færreste av oss drømmer om å bli ungdommer igjen. Samtidig kjemper mange hardt for å bevare det ytre skallet fra den gangen..

VG - 7 timer siden

Frida Karlssons knallharde oppgjør med landslaget: – Gir meg ikke noe mer

Den svenske skiyndlingen Frida Karlsson (23) forteller i et stort intervju med Expressen at hun syns landslaget er umoderne..

VG - 8 timer siden

Universiteter stoppet bøter for forsinket eksamensresultat

– Det er viktig for studenters rettssikkerhet at fakultetene blir holdt ansvarlige for å bryte loven, sier studentleder..

VG - 8 timer siden

Creepy nordnorsk krim: Bokanmeldelse: «Det siste stykket hjem» av Ørjan N. Karlsson

Ørjan N. Karlssons (52) nye krimserie fra Bodø er god nordnorsk spenning som fort kan bli en leserfavoritt..

VG - 9 timer siden

Håndballtalentets hemmelighet

VG - 9 timer siden

Roser Arsenal for Ødegaard-samarbeidet: – Har vært veldig heldig så langt

LJUBLJANA/OSLO (VG) Ståle Solbakken sier at mulighetene er gode for at Martin Ødegaard (23) spiller mot Slovenia. Samtidig forteller han om en veldig god dialog med Arsenal..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com