NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 02:53

NRK - 05 sep 22 kl. 03:38

Kommunene kan miste rett til å innføre lokale tiggeforbud

I høst vil SV fremme forslag om å fjerne kommunenes mulighet til å ha lokale tiggeforbud. Bjørnafjorden i Vestland er nå den eneste kommunen i landet som har tiggeforbud, skriver Bergens Tidende. Senterpartiet vedtok sammen med Frp og Høyre å endre loven i 2016 slik at kommunene fikk anledning til å innføre lokale tiggeforbud. Nå kan Sp være i ferd med å snu. Sps Iver B.
Les mer på NRK


Les mer om:
SV, Vestland, Bergens Tidende, Frp, Høyre, Sp, Iver, SVs, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kommunenekan , miste, rett, tilå , innføre, lokale, tiggeforbud
NRK - 09 aug 22 kl. 11:42

Konkurransetilsynet ber kommuner ta konkurransehensyn

Konkurransetilsynet har sendt påpekning til en rekke kommuner, der de oppfordres til å fjerne regelverk som kan hindre konkurransen i dagligvaremarkedet. Kommunene Bærum, Kongsberg, Tromsø, Bodø, Sandnes og Sola, samt fylkeskommunene Rogaland og Vestland, har i dag lokale bestemmelser som kan begrense etableringen av dagligvarebutikker, skriver Konkurransetilsynet på sine nettsider. Blant annet har flere av kommunene forbud mot nyetablering av dagligvarevirksomhet innenfor enkelte byområder og/eller en bestemt avstand mellom dagligvarebutikker.

Klartale - 16 aug 22 kl. 13:08

Barneombudet mener skolen kan hindre at unge faller utenfor

– Det koster mye mer å reparere og fikse for disse barna enn å forebygge, sier Inga Ejer Engh til Klar Tale. Hun er barneombud.Engh mener mye kan gjøres for at disse barna kan få det bedre.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:03

Staten tar skatteinntekter fra kommunene

Kommunene får ikke beholde hele den økte skatteinngangen som kom som en følge av at utbytteskatten ble skjerpet fra nyttår. Mange valgte nemlig å ta ut utbytte i 2021 før reglene ble endret fra nyttår. Det er dette uttaket, som gir kommunene en helt spesiell skattegevinst.

Klartale - 29 apr 22 kl. 14:05

Barn fra Ukraina skal få skoletilbud etter tre måneder

Fredag var det pressekonferanse om integreringene av ukrainske flyktninger. Regjeringen la fram sine forslag til endringer i loven.Kunnskapsminister Tonje Brenna snakket om skoler og barnehager.

NRK - 29 aug 22 kl. 10:59

Stor spenning rundt nytt inntektssystem for kommunene

En jevnere inntektsfordeling er blant tingene kommunene håper på når Inntektssystemutvalget mandag legger fram sin rapport. I drøyt to år har det regjeringsoppnevnte utvalget jobbet med å gjennomgå de ulike elementene i inntektssystemet for kommunene. I rapporten, som mandag skal overleveres til kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp), er det ventet flere forslag til endringer av systemet.

NRK - 21 sep 22 kl. 06:51

Undersøkelse: Politikere i små kommuner mener for lite om barnevernet

– Politikerne i små kommuner mener for lite om barnevernet. Og det til tross for at de får mer og mer ansvar på området, sier politisk rådgiver Daniel Bøhn Rayner i SOS-barnebyer, som har sett på partiprogrammene ett år før valget. I de små kommunene hadde bare 19 av 101 programmer konkret politikk om barnevern, mens det står bedre til i de større kommunene.

Klartale - 09 maj 22 kl. 06:00

Slik vil regjeringen hjelpe barn som mistet undervisning under korona

Regjeringen stengte skolene. Det skjedde i mars 2020 da korona-viruset kom.Dette fikk følger for barn og unge.

NRK - 02 sep 22 kl. 13:07

Kommunene og fylkene brukte nesten 9 milliarder på koronautgifter i første

En arbeidsgruppe fra KS og staten anslår at pandemien har kostet kommunene og fylkeskommunene til sammen 8,8 milliarder kroner i første halvår av 2022. Kommunene sto for 7,5 milliarder av denne summen, mens fylkeskommunene sto for 1,3 milliarder, heter det i rapporten som ble offentliggjort fredag. Over halvparten – 4,8 milliarder – gikk til helse- og omsorgstjenester i kommunene.

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

NRK - 29 apr 22 kl. 12:24

Løsner på opplæringskrav

Regjeringen foreslår at opplæringstilbudet til barneflyktninger skal være fullverdig innen tre måneder, noe som er en utvidelse fra dagens krav på en måned, melder Kunnskapsdepartementet. I tillegg foreslår regjeringen at det skal være mulig å kunne forlenge tremånedersfristen ytterligere dersom det er nødvendig. Målet med utvidelsen er at den store mengden med ukrainske barn som kommer til Norge skal få et opplæringstilbud så raskt som mulig.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 1 time siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Olaf Scholz i Midtøsten på jakt etter gass

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten i håp om å sikre avtaler om gassforsyning. Scholz ankom Saudi-Arabia lørdag. Der møtte han Saudi-Arabias de facto-leder, kronprins Mohammed bin Salman, i håp om å inngå tettere energisamarbeid.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com