NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 02:34

NRK - 04 sep 22 kl. 17:34

Vegvesenet har oppnevnt ekstern ekspertgruppe

Statens vegvesen har oppnevnt en ekstern, uavhengig ekspertgruppe for å undersøke jordskredet i Heim kommune fredag kveld, skriver de i en pressmelding. Den eksterne ekspertgruppen består av uavhengige fagfolk med geoteknisk spisskompetanse og annen relevant fagkunnskap. Ekspertgruppen vil definere sitt mandat i overenstemmelse med oppdraget fra Statens vegvesen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Heim, Statens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vegvesenethar , oppnevnt, ekstern, ekspertgruppe
NRK - 06 sep 22 kl. 15:27

Ekspertgruppe skal vurdere skredområdet i Heim

En ekspertgruppe oppnevnt av Statens vegvesen skal onsdag starte arbeidet med å granske raset i Valsøyfjorden i Heim kommune. Det opplyser NGI (Norges Geotekniske Institutt) i en pressemelding. Statens vegvesen oppnevnte ekspertgruppen søndag.

NRK - 13 aug 22 kl. 12:15

Regjeringen har oppnevnt ekspertgruppe for å bekjempe barnefattigdom

Regjeringen har oppnevnt et utvalg som skal undersøke hva staten kan gjøre for barn som vokser opp i fattigdom. Utvalget skal bruke ett år på å komme fram til forslag som skal forbedre levekårene til barn som vokser opp i fattigdom. De nyeste tallene fra SSB viser at i 2020 tilhørte 115.

NRK - 01 jul 22 kl. 16:12

Tre sakkyndige oppnevnt etter masseskytinga

Retten har oppnevnt tre sakkyndige som skal undersøke den siktede etter masseskytinga i Oslo natt til lørdag. Pål Grøndahl, Synne Sørheim og Knut-Petter Sætre Langlo er oppnevnt for å undersøke den siktedes helsetilstand. Grøndahl er en av de mest kjente rettspsykologene i Norge.

NRK - 15 aug 22 kl. 14:10

– Kjennelsen åpner opp for at langt flere vil få oppnevnt bistandsadvokat

– Det er en svært gledelig nyhet. Kjennelsen åpner opp for at langt flere vil få oppnevnt bistandsadvokat i saken, sier bistandsadvokat Hege Salomon til NRK. Forrige uke oppjusterte politiet tallet på antall fornærmede til 171, men i tingretten var det fra før 24 personer som har fått oppnevnt bistandsadvokat.

NRK - 14 sep 22 kl. 11:55

Har fått forsvarer etter båtulykken i Bergen

Det er nå oppnevnt bistandsadvokat og forsvarer etter den alvorlige båtulykken i Byfjorden i Bergen søndag. Et barn måtte få livreddende hjelp etter ulykken der en hurtiggående båt gikk rundt. Tirsdag ettermiddag fikk barnet og de to voksne i ulykken fremdeles behandling på sykehus.

NRK - 03 sep 22 kl. 16:24

Vil ha ekstern granskning av raset

Vegdirektøren har besluttet at det skal settes ned en ekstern ekspertgruppe som skal se på årsaksforholdet til raset i Valsøyfjord, skriver politiet i en pressemelding. Politiet har tett kontakt med Statens vegvesen i forbindelse med raset, og har selv satt en etterforskningsleder på saken og opprettet pårørendekontakt. Politiet vil gjøre avhør av to av personer tett knyttet til familien som ble berørt av raset, hvorav en person var tilstede da raset gikk.

NRK - 03 sep 22 kl. 09:38

Statens vegvesen undersøker skredområdet i Valsøyfjord

Vegvesenet har satt inn krisestab etter skredet i Heim kommune, og vil gjera undersøkingar på staden laurdag. Rett over huset som blei tatt av skredet, jobbar Statens vegvesen med å bygga ein ny veg på E39. Vegvesenet fortel at anleggsarbeidarar hadde jobba på staden, 30 til 50 meter over huset, tidlegare på dagen fredag.

NRK - 03 sep 22 kl. 09:38

Statens vegvesen har oppretta krisestab etter skredet i Valsøyfjord

Vegvesenet har satt inn krisestab etter skredet i Valsøyfjord i Heim kommune, og vil gjera undersøkingar på staden laurdag. NVE var på staden fredag kveld, men blei einige med Vegvesenet om at dei følger opp skredet med eigne fagfolk. Rett over huset som blei tatt av skredet, jobbar Statens vegvesen med å bygga ein ny veg på E39.

NRK - 11 maj 22 kl. 07:06

Ekspertgruppe skal vurdere reglene for å bli universitet

Regjeringen setter ned en ekspertgruppe som skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig, skriver kunnskapsdepartementet i en pressemelding. – Det er på tide med en gjennomgang for å se om dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

Aftenposten - 12 aug 22 kl. 12:18

Regjeringen oppnevner ekspertgruppe for å bekjempe barnefattigdom

En ekspertgruppe skal foreslå tiltak som skal gi barn i fattige familier bedre levekår og forebygge at fattigdom går i….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Koronaundersøkelse: Flere har hjemmekontor nå

22 prosent av de spurte har hovedsakelig hjemmekontor nå, ifølge Norsk koronamonitor. Det er 10 prosentpoeng flere enn i juni. Gjennom første del av året falt tallet på folk med hjemmekontor jevnt og trutt, fra 42 prosent i januar til 12 prosent i juni.

NRK - 15 minutter siden

Sosialdemokratene erkjenner valgnederlag i Italia

Sosialdemokratene (PD) erkjenner nederlag i det italienske valget. Foreløpige resultater viser at høyrekoalisjonen styrer mot en komfortabel seier. – Det er en trist kveld for landet, sier Debora Serracchiani fra PD i partiets første kommentarer til valgresultatet, skriver Reuters.

NRK - 15 minutter siden

Gruppe skal ha planlagt å kidnappe Belgias justisminister

Til sammen fire menn er pågrepet, anklaget for å ha planlagt å kidnappe Belgias justisminister Vincent Van Quickenborne. Van Quickenborne, som også er ordfører i Kortrijk vest i Flandern, hevder de fire planla å kidnappe ham og sier at det er en «narkotikamafia» som står bak. Justisministeren har fått styrket politibeskyttelse etter at det har kommet inn «alvorlige trusler», opplyste påtalemyndigheten lørdag.

NRK - 1 time siden

Kvinne mistet livet i stormen «Fiona» i Canada

En 73 år gammel kvinne døde i stormen «Fiona» som rammet byen Port aux Basques i Canada i helgen. Kvinnen ble sist sett i hjemmet sitt før en bølge traff huset og rev bort en del av kjelleren, opplyste politiet. Uværet førte til store ødeleggelser flere steder.

NRK - 2 timer siden

USA advarer Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 2 timer siden

Tiende kveld med demonstrasjoner i Iran

Demonstrasjonene som startet etter at en kvinne døde i politiets varetekt i Iran, fortsatte søndag på den tiende kvelden. Demonstrantene trosset dermed advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi, som har understreket behovet for å handle overfor demonstrantene uten mildhet. 22 år gamle Mahsa Amini døde tidligere denne måneden i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet fordi hun ikke dekket til håret sitt.

NRK - 3 timer siden

Snø på høyfjellsoverganger i Sør-Norge

Søndag kveld er det observert snø på enkelte av høyfjellsovergangene i Sør-Norge. Snøgrensa ventes å ligge omkring 1000–1400 meter gjennom natten og i morgentimene mandag. Det anbefales vinterdekk over fjellet, melder meteorologene på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Valgprognose: Høyrekoalisjonen ser ut til å vinne valget i Italia

Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne det italienske valget med mellom 41 og 45 prosent, ifølge målinger. Høyrepopulisten Meloni, som er partileder i Italias brødre, ser dermed ut til å bli landets neste statsminister. Ytre høyre-koalisjonen består i tillegg av partiene Ligaen og Fremad Italia.

NRK - 3 timer siden

Hyttebrann ved Sanderstølen på Golsfjellet

Nødetatene fikk melding om en brann i en hytte ved Sanderstølen på Golsfjellet søndag kveld. Brannen startet i en bod som spredte seg til hytta, som nå er overtent. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere som har konstatert at hytta er tom.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com