NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:50

NRK - 09 maj 22 kl. 23:03

50 prosent sjanse for temperaturøkning på 1,5 grad i løpet av fem år

Det er 50/50 sjanse for at temperaturen vil overstige 1,5 grader i ett av de neste fem årene. Det er også svært sannsynlig at varmerekorden fra 2016 ryker i løpet av de neste fem årene, viser temperaturfremskrivninger fra Verdens meteorologiorganisasjon. Ett år over 1,5 grader betyr imidlertid ikke at man ikke har nådd 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen, det måles over lengre perioder enn enkelteår..
Les mer på NRK


Les mer om:
Verdens, Parisavtalen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 50 prosent, sjanse, for, temperaturøkning, 1,5, gradi , løpet av fem år
NRK - 09 maj 22 kl. 23:03

50/50 sjanse for temperaturøkning på 1,5 grader i løpet av fem år

Det er 50/50 sjanse for at temperaturen vil overstige 1,5 grader i ett av de neste fem årene. Det er også svært sannsynlig at varmerekorden fra 2016 ryker i løpet av de neste fem årene, viser temperaturfremskrivninger fra Verdens meteorologiorganisasjon. Ett år over 1,5 grader betyr imidlertid ikke at man ikke har nådd 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen, det måles over lengre perioder enn ett enkelt år..

NRK - 11 feb 22 kl. 11:42

Nav venter økning i antall uføretrygdede

I desember i fjor fikk 10,5 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år uføretrygd. Det er en økning på 0,1 prosentpoeng fra året før. Prosentandelen var stabil på 10,5 prosent gjennom hele 2021, mens antall mottakere av uføretrygd økte med 3400 til 360.

NRK - 06 maj 22 kl. 16:46

Få journalister stemmer SP, KrF eller Frp

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje.

NRK - 17 mar 22 kl. 09:48

Oslo Børs solid opp fra start

Sbanken stiger kraftig på børsen etter at det ble kjent at myndighetene godtar DNBs oppkjøp av banken. Hovedindeksen stiger med 1,3 prosent til 1.229,19 poeng.

NRK - 06 maj 22 kl. 11:47

1,5 millioner reiste med SAS i april

Rundt 1,5 millioner passasjerer reiste med SAS i mars, noe som er det høyeste antallet siden pandemien brøt ut i mars 2020. Det er en økning på 7 prosent sammenlignet med måneden før. Kapasiteten økte med 15 prosent.

NRK - 11 maj 22 kl. 07:55

Inflasjonen i Kina høyere enn ventet

Prisveksten i Kina var høyere i april enn hva økonomer hadde forventet og var opp 2,1 prosent sammenlignet med året før. Det overgikk forventningene om en økning på 1,8 prosent og var opp fra 1,5 prosent i mars, viser tall fra landets nasjonale statistikkbyrå onsdag. Tallene gjelder for forbrukervarer.

NRK - 03 apr 22 kl. 17:04

Uenighet om klimarapport

Tautrekkingen mellom forskerne og verdens regjeringer om neste rapport fra FNs klimapanel var søndag ikke ferdig, trass i at rapporten skal legges fram mandag formiddag. Rapporten skal vise måter verden kan gå fram på for å holde seg innenfor 1,5 graders temperaturøkning, som det ble enighet om i Parisavtalen i 2015. Flere land, med India i spissen, insisterer på at rapporten skal anerkjenne deres rett til utvikling.

NRK - 02 jun 22 kl. 08:13

Nav: Omikron ga kraftig økning i sykefraværet

Det totale sykefraværet i første kvartal i år var 7,1 prosent, viser sesongjusterte tall. Det er en opp 6,5 prosent fra kvartalet før. Korona er hovedårsaken.

NRK - 01 mar 22 kl. 17:31

Jubeldag på Oslo Børs

Oslo Børs endte opp 1,71 prosent ved børsslutt tirsdag. Hovedindeksen endte på 1.222,77 poeng.

NRK - 22 feb 22 kl. 09:45

Børsfall i Asia og Europa

Russlands anerkjenning av utbrytarrepublikkar i Aust-Ukraina gav børsfall i Asia tysdag, og også på europeiske børsar peikar pilene nedover. Nikkei-indeksen i Tokyo fall med 1,7 prosent, medan Hang Seng-indeksen i Hongkong fall med 2,7 prosent. I Shanghai fall hovudindeksen med 1 prosent, og Sensex-indeksen i Mumbai var 1,6 prosent ned halvannan time før stengjetid.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

MC-ulykke i tunnel i Drammen

Vegtrafikksentralen stengte Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Klokken 19:43 melder politiet at veien er åpen igjen. Nødetatene rykket ut til stedet, tvitrer politiet.

NRK - 10 minutter siden

Stenger Strømsåstunnelen etter ulykke

Vegtrafikksentralen har stengt Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Nødetatene er på stedet, tvitrer politiet. MC-føreren blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 30 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 30 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 30 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 1 time siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 2 timer siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com