NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 18:48

NRK - 09 maj 22 kl. 23:03

50/50 sjanse for temperaturøkning på 1,5 grader i løpet av fem år

Det er 50/50 sjanse for at temperaturen vil overstige 1,5 grader i ett av de neste fem årene. Det er også svært sannsynlig at varmerekorden fra 2016 ryker i løpet av de neste fem årene, viser temperaturfremskrivninger fra Verdens meteorologiorganisasjon. Ett år over 1,5 grader betyr imidlertid ikke at man ikke har nådd 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen, det måles over lengre perioder enn ett enkelt år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Verdens, Parisavtalen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 50/50, sjanse, for, temperaturøkning, 1,5, graderi , løpet, av fem år
NRK - 09 maj 22 kl. 23:03

50 prosent sjanse for temperaturøkning på 1,5 grad i løpet av fem år

Det er 50/50 sjanse for at temperaturen vil overstige 1,5 grader i ett av de neste fem årene. Det er også svært sannsynlig at varmerekorden fra 2016 ryker i løpet av de neste fem årene, viser temperaturfremskrivninger fra Verdens meteorologiorganisasjon. Ett år over 1,5 grader betyr imidlertid ikke at man ikke har nådd 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen, det måles over lengre perioder enn enkelteår..

NRK - 03 apr 22 kl. 17:04

Uenighet om klimarapport

Tautrekkingen mellom forskerne og verdens regjeringer om neste rapport fra FNs klimapanel var søndag ikke ferdig, trass i at rapporten skal legges fram mandag formiddag. Rapporten skal vise måter verden kan gå fram på for å holde seg innenfor 1,5 graders temperaturøkning, som det ble enighet om i Parisavtalen i 2015. Flere land, med India i spissen, insisterer på at rapporten skal anerkjenne deres rett til utvikling.

NRK - 11 feb 22 kl. 11:42

Nav venter økning i antall uføretrygdede

I desember i fjor fikk 10,5 prosent av befolkningen mellom 18 og 67 år uføretrygd. Det er en økning på 0,1 prosentpoeng fra året før. Prosentandelen var stabil på 10,5 prosent gjennom hele 2021, mens antall mottakere av uføretrygd økte med 3400 til 360.

NRK - 28 okt 21 kl. 03:28

Vil kjempe for klimarettferdighet

Rike land må betale for tiltakene som skal holde temperaturøkningen nede, sier Indias klimaminister før klimakonferansen COP26. Klimaminister Bhupender Yadav sa onsdag at India vil gjøre klart hvilke ekstra tiltak det er villig til å gjøre «på passende sted og tidspunkt», ifølge NTB..

NRK - 25 feb 22 kl. 21:59

USA: – Reell sjanse for at Kyiv faller

Det hvite hus sier fredag kveld at det er en reell sjanse for at Kyiv faller..

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

NRK - 29 okt 21 kl. 09:52

Økning i overnattinger

Tallet på overnattinger på hoteller, hytter og campingplasser økte med 44 prosent fra september i fjor til september i år, melder NTB. Det viser tall fra SSB. Samlet var det om lag 2,6 millioner overnattinger på kommersielle overnattingssteder i september i år, noe som er 800.

NRK - 19 feb 22 kl. 03:24

OSSE: Dramatisk økning i våpenhvilebrudd

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har registrert en betydelig økning i antall angrep langs frontlinjen i det østlige Ukraina. – De siste dagene har OSSEs overvåkingsoppdrag i Ukraina (SMM) observert en dramatisk økning i kinetisk aktivitet langs kontaktlinjen i det østlige Ukraina, heter det i en uttalelse OSSE. I sin daglige rapport fredag melder OSSE om 870 brudd på våpenhvilen i regionene Donetsk og Luhansk, opp fra nærmere 600 dagen før, skriver NTB..

NRK - 01 mar 22 kl. 07:42

Økning i unges bruk av antidepressiver

Det har vært en kraftig økning i unges bruk av antidepressiver fra 2019 til 2021, varsler Apotekforeningen. Målt i prosent er økningen størst i aldersgruppen 15–19 år, med en økning på 30 prosent. Det er godt over 8.

NRK - 30 mar 22 kl. 15:49

Tysk inflasjonssjokk etter Ukraina-krigen

En kraftig økning i energiprisene har fått inflasjonen i Tyskland opp på et nivå som landet ikke har opplevd siden 1981, ni år før den tyske gjenforeningen. Konsumprisindeksen i mars viser en prisøkning på 7,3 prosent på ett år. Analytikerne hadde ventet en økning på 6,2 prosent, opplyste landets statistiske kontor Destatis onsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 15 minutter siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 1 time siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

NRK - 1 time siden

To bekreftet omkommet etter trafikkulykke i Bardu

Politiet meldte søndag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke med tre biler involvert på E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune. Klokken 16:35 bekrefter politiet at to personer er omkommet i ulykken. Det skal totalt være fem personer involvert.

NRK - 2 timer siden

Person ble truet med kniv i Oslo

Politiet er i Møllergata i Oslo etter at en person ble truet med kniv. Ingen er skadet, skriver politiet på Twitter. Politiet har kontroll på en mistenkt og en fornærmet, og det jobbes nå med å innhente forklaring fra disse..

NRK - 2 timer siden

Flere skadd i trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet. Tre biler skal være involvert.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon nektet ombordstigning på fly til Qatar

Fotballpresident Lise Klaveness og en rekke andre reisende ble søndag nektet ombordstigning på et fly til Qatar på grunn av manglende koronatest-dokumentasjon. Dermed har fotballpresidenten stadig ikke kommet seg av gårde på sin reise til Qatar sammen med en Uefa-delegasjon. Flere medlemmer av den norske pressen, blant andre to NTB-medarbeidere, ble også nektet å sette seg på flyet på Gardermoen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com