NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 09:36

NRK - 02 dec 22 kl. 07:54

4 av 14 trebruer bestod inspeksjon etter brukollaps

Etter brukollapsen på Tretten 15. august stengde Statens vegvesen 14 tilsvarande bruer i tre. Berre fire av desse bestod inspeksjonen, skriv Teknisk Ukeblad. Ein kombinasjon av prosjekteringsfeil og monteringsfeil har ført til at seks av bruene er heilt stengt medan ein ventar på utbetring. Fire av bruene er opna igjen med avgrensa bereevne..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tretten, Statens, Teknisk Ukeblad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 4 av 14 trebruer, bestod, inspeksjon, etter, brukollaps
NRK - 03 nov 22 kl. 11:55

Vegvesenet varsler full stopp i bygging av trebruer

Sju av ni kontrollerte trebruer har ikke god nok bæreevne. Nå varsler Vegvesenet en grundig gjennomgang av regelverk og rutiner for bygging av trebruer. Dagen etter brukollapsen på Tretten den 15.

NRK - 17 aug 22 kl. 14:14

Frp vil ha åpen høring etter brukollapsen på Tretten

Fremskrittspartiet vil ha en åpen høring i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget knyttet til brukollapsen på Tretten. – Vi har sett flere eksempler på at trebruer kollapser, nå sist den svært alvorlige hendelsen på Tretten, sier første nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen, stortingsrepresentant Frank Sve (Frp). Han tar til orde for at eksisterende trebruer vurderes erstattet med nye konvensjonelle bruer i betong/stål, dersom en ikke kan garantere at disse bruene kan kollapse.

NRK - 20 sep 22 kl. 15:01

Statens vegvesen har funnet feil på to trebruer

I forbindelse med kontrollen av stengte trebruer har vegvesenet funnet mulige feil og mangler på Norsenga bru på E16 og Flisa bru på fylkesveg 206. Det skriver de i en pressemelding. Det var etter at Tretten bru kollapset 15.

VG - 03 nov 22 kl. 11:58

Vegvesenet varsler full stopp i bygging av trebroer

Syv av ni kontrollerte trebruer har ikke god nok bæreevne. Nå varsler Vegvesenet en grundig gjennomgang av regelverk og rutiner for bygging av trebruer..

Aftenposten - 03 nov 22 kl. 11:57

Vegvesenet varsler full stopp i bygging av trebruer

Sju av ni kontrollerte trebruer har ikke god nok bæreevne. Nå varsler Vegvesenet en grundig gjennomgang av regelverk og….

E24 - 02 dec 22 kl. 07:56

Kun 4 av 14 trebruer besto inspeksjon etter brukollapsen på Tretten

Etter brukollapsen på Tretten 15. august i år stengte Statens vegvesen 14 tilsvarende fagverksbruer i tre. Kun fire av bruene besto inspeksjonen..

NRK - 22 okt 22 kl. 02:38

Fant 17 døde katter hos dyreverner

En lokal leder i Dyrebeskyttelsen møter i retten til uken, tiltalt for grove brudd på dyrevelferdsloven etter en inspeksjon som endte med avliving av 55 katter. Da Mattilsynet kom på inspeksjon hos tiltalte, fant de 62 katter i to ulike bygninger. 55 av dem var så avmagret at de måtte avlives, skriver Nationen.

NRK - 19 aug 22 kl. 17:27

Macron og Putin krever inspeksjon av atomkraftanlegg

Frankrikes president Emmanuel Macron og hans russiske motpart Vladimir Putin ber om uavhengig inspeksjon av det russisk-okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja. I en telefonsamtale fredag drøftet de situasjonen ved kraftverket, som Russland og Ukraina beskylder hverandre for å sette i fare. Ifølge Kreml understreket Putin at «systematiske ukrainske artilleriangrep på området til kraftverket Zaporizjzja skaper fare for en fullskala katastrofe som kan føre til stråling i store områder».

NRK - 21 aug 22 kl. 18:59

Maner til ro rundt atomkraftverk

Statsledere for Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA har søndag manet til «militær selvbeherskelse» rundt det ukrainske atomkraftverket Zaporizjzja. Det melder nyhetsbyrået AFP. De ønsker også å få gjennomført en uavhengig inspeksjon av kraftverket.

NRK - 05 nov 22 kl. 02:26

Varsler inspeksjon ved 70 sykehus i Sverige

Høy arbeidsbelastning på sykehusene i Sverige gjør at det svenske arbeidstilsynet har varslet inspeksjon på 70 sykehus. Så langt i år har arbeidstilsynet i Sverige mottatt 150 bekymringsmelder fra verneombud på svenske sykehus. Verneombudene ber myndighetene gripe inn og gjøre noe med arbeidsbelastningen, personalmangel og stort overbelegg med mange korridorpasienter , skriver Sykepleien..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..

NRK - 15 minutter siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 15 minutter siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 45 minutter siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..

NRK - 30 minutter siden

Helltunnelen stengt

E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950..

NRK - 45 minutter siden

Dr. Phil gir seg etter 25 år

Programleder Phil McGraw gir seg etter 21 sesonger og det populært TV-programmet «Dr. Phil» tas av luften. McGraw har i programmet blant annet gitt råd til kjendiser, foreldre og kjærestepar.

NRK - 1 time siden

El Pais: Spania sender fire til seks stridsvogner til Ukraina

Spania vil sende mellom fire og seks Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser anonyme regjeringskilder til avisen El Pais. Det er ikke kjent når de spanske stridsvognene kan være på plass i Ukraina. Det er tidligere kjent at Spania vil sende stridsvogner til Ukraina, men forsvarsminister Margarita Robles har opplyst at de først må repareres.

NRK - 1 time siden

Radioaktiv kapsel funnen i Australia

Vest i Australia er ein knøttliten radioaktiv kapsel funnen. Det opplyser styresmaktene. Kapselen på 6 gange 8 millimeter falt av ein lastebil under transport, og store leitemannskap har leita etter han over eit stort område.

NRK - 1 time siden

355 norske selskaper konkurs i januar

I årets første måned gikk 355 norske selskaper konkurs. Det er en økning på 60 prosent fra januar i fjor. Det skriver inkassoselskapet Fair Group i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Ung gutt påkjørt på Hasle i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på Økernveien på Hasle. Politiet har fått melding om at en ung gutt er påkjørt. Sjåføren av bilen skal ha kjørt fra stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com