NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:26

NRK - 23 jun 23 kl. 18:40

45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i havsnød. Alle syrerne, blant dem fire kvinner og 15 barn – fem av dem uten foresatte – ble brakt i land og plassert i et mottakssenter, skriver nyhetsbyrået AP. Båtene – den ene i tre, den andre oppblåsbar – var i drift da de ble oppdaget utenfor Cape Greco torsdag kveld. Stedet ligger i nærheten av turistbyen Ayia Napa. Ifølge kypriotiske myndigheter kom båtene fra krigsherjede Syria.
Les mer på NRK


Les mer om:
AP, Cape Greco, Ayia Napa, Syria, Tartus, Kypros, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 45 syrere, reddet, utenfor, Kypros
NRK - 23 jun 23 kl. 12:13

45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i skipsnød. To personer på 20 og 18 år er pågrepet for å ha styrt båtene. Det har blitt vanlig både i Hellas og Kypros å reise tiltale om menneskesmugling mot de som sitter ved roret.

NRK - 01 nov 23 kl. 19:48

Kypros vil sende nødhjelp direkte til Gaza med skip

Kypros vil etablere en skipskorridor for å sende nødhjelp direkte til Gaza med skip. Tanken er at FN skal ta imot og distribuere bistanden i enklaven. Israels statsminister Benjamin Netanyahu «så initiativet i et positivt i lys» da han snakket med Kypros' president Nikos Christodoulides på telefon tirsdag kveld, sier sistnevntes talsperson.

NRK - 13 jun 23 kl. 19:45

Pengemangel tvinger FN til å kutte i matvarehjelpen til syrere

FNs matvareprogram (WFP) ser seg nødt til å kutte matvarestøtten til syrere til omtrent det halve som følge av pengemangel. – En finansieringskrise uten sidestykke i Syria tvinger FNs matvareprogram til å kutte hjelpen til 2,5 millioner av de 5,5 millioner menneskene som er avhengige av WFP for å dekke sitt grunnleggende matbehov, heter det i en kunngjøring. 3 millioner syrere vil ifølge WFP gå tom for mat i løpet av en uke dersom de ikke får hjelp utenfra.

VG - 20 jun 23 kl. 22:19

Haaland-dobbel mot Kypros: Nå har han passert legendene

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Kypros 3–0, kampen pågår fortsatt) Erling Braut Haaland har passert Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær i antall landslagmål, etter to scoringer mot Kypros tirsdag..

Klartale - 21 jun 23 kl. 08:57

22-åringen er bedre enn Solskjær og Flo

Norge spiller for tiden kvalifisering. De kjemper om å bli en del av Europa-mesterskapet (EM) til neste år. Det er Tyskland som skal arrangere det.

NRK - 25 jun 23 kl. 23:20

Israel roser Kypros for å ha hindret iransk angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyller Kypros for angivelig å ha hindret et iransk angrep på israelske turister i Limassol. Kontoret til Netanyahu kom ikke med flere detaljer, men det israelske mediet Ynet skriver, uten å angi kilder, at det var planlagt et angrep på israelere i Limassol. Kypros har ikke kommentert saken.

NRK - 18 aug 23 kl. 15:37

FN-soldater skadd i sammenstøt med tyrkiske styrker

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN. Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

NRK - 10 okt 23 kl. 14:24

Norske folkehøyskoleelever evakueres fra Israel med båt

19 elever fra Helgeland Folkehøyskole skulle med et charterfly fra Tel Aviv mandag kveld. Nå skal de istedenfor reise med båt til Kypros torsdag. Det skjer til tross for at resten av gruppa som skulle med charterfly, tar et annet charterfly fra Eilat i Sør-Israel tirsdag ettermiddag, skriver Dagen.

VG - 15 okt 23 kl. 17:29

Georgia knuste Kypros – scoret fire i annenomgang

(Georgia – Kypros 4–0) Etter en gnistrende annenomgang knuste Georgia Kypros i Norges gruppe..

Aftenposten - 15 okt 23 kl. 17:29

Georgia knuste Kypros – scoret fire i annenomgang

(Georgia – Kypros 4–0) Etter en gnistrende annenomgang knuste Georgia Kypros i Norges gruppe..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com