NRK > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 22:29

NRK - 10 april 21 kl. 04:50

42 sjeldne blodpropper i Tyskland

Det er så langt avdekket 42 tilfeller av sjeldne blodpropper hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen i Tyskland, opplyser Paul Ehrlichinstituttet. Det gjelder saker avdekket fram til 2. april. I 23 av disse tilfellene er det også avdekket at pasienten hadde lave blodplater, opplyser instituttet..
Les mer på NRK


Les mer om:
AstraZeneca, Tyskland, Paul Ehrlichinstituttet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 42 sjeldne, blodpropperi , Tyskland
NRK - 07 april 21 kl. 19:34

Belgia stanser vaksinering

Belgia vil fra nå av bare gi AstraZenecas koronavaksine til personer over 55 år, opplyser helsedepartementet i landet. Beslutningen er basert på «nylige vitenskapelige råd», opplyser departementet i en uttalelse onsdag kveld. Belgia vil i stedet tilby vaksiner fra Moderna eller Biontech-Pfizer for personer mellom 18 og 55 år, skriver NTB.

VG - 10 april 21 kl. 01:08

FDA har ikke funnet sammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropper

USAs legemiddeltilsyn (FDA) opplyser fredag at de ikke har funnet årsakssammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropptilfeller..

NRK - 01 mai 21 kl. 20:41

Knytter dødsfall til AstraZeneca

Legemiddelverket vurderer det til å være sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og dødsfallet til en kvinne på Tynset i starten av mars, skriver Bergens Tidende. Den 7. mars i år døde en Tynset-kvinne i 30-årene etter akutt sykdom, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

Dagbladet - 22 mars 21 kl. 13:36

Varsler ny AstraZeneca-vurdering

FHI kommer fredag med en ny vurdering om veien videre for coronavaksinen fra AstraZeneca, som er blitt knyttet til sjeldne blodpropper og dødsfall..

NRK - 07 april 21 kl. 22:02

Italia begrenser bruk av vaksine

Italia vil inntil videre bare gi AstraZenecas koronavaksine til personer over 60 år. Beslutningen kom etter at EUs legemiddelverk EMA bekreftet at det finnes en mulig forbindelse mellom AstraZenecas vaksine og sjeldne blodpropper..

NRK - 09 april 21 kl. 15:19

FHI tar Janssen-alarm videre

Folkehelseinstituttet stiller seg avventende til meldingene om sjeldne blodpropper hos personer som har fått Janssen-vaksinen. – Folkehelseinstituttet mener det er bra at dette tas på alvor og at EMA går i dybden for å undersøke hva dette dreier seg om. Vi tar dette med videre i vurderingene våre rundt bruk av vaksinen i Norge, sier FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm..

NRK - 14 april 21 kl. 14:08

Danmark dropper AstraZeneca

Koronavaksine fra AstraZeneca vil ikke bli tatt i bruk igjen i Danmark. Det bekreftet myndighetene på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Avisen Politiken hadde erfart dette resultatet tidligere på dagen.

NRK - 15 april 21 kl. 16:07

Utsetter AstraZeneca-avgjørelse

FHI anbefaler å droppe AstraZeneaca-vaksinen i Norge. Regjeringen vil likevel vente med avgjørelsen om å ta AstraZeneaca-vaksinen ut av vaksinasjonsprogrammet, sier helseminister Bent Høie. Vaksinen knyttes til tilfelller av alvorlige og sjeldne blodpropper, men regjeringen vil at dette skal utredes videre..

Aftenposten - 02 mars 21 kl. 15:34

Her finner toppkokkene de sjeldne råvarene

Her leter de etter de sjeldne råvarer. Få tipsene til å utvikle repertoaret på kjøkkenet..

NRK - 02 april 21 kl. 12:51

– Liten risiko for blodpropp

Risikoen for blodpropp forbundet med AstraZenecas koronavaksine er «svært liten», sier det britiske legemiddeltilsynet MHRA fredag. Torsdag opplyste tilsynet at de har registrert 30 tilfeller av den sjeldne blodpropptypen blant de 18 millionene AstraZeneca-dosene som er satt. I Norge og flere andre land er AstraZeneca-vaksineringen satt på vent for å undersøke om det er en sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og sjeldne sykdomstilfeller..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Oppmodar om å henta heim born

Politiet melder på Twitter at 200–300 personar var samla i Telegrafbukta i Tromsø då dei kom til staden. Dei oppmodar foreldre om å henta heim borna sine..

NRK - 30 minutter siden

Personer skal ha overfalt en person

Tre personer skal ha overfalt en person i Trondheim. Ingen av partene er på stedet nå, melder politiet på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Slagsmål i buss på Straume

Kl. 21.30 var meldt om slagsmål ombord i ein buss på Straume på Sotra.

NRK - 30 minutter siden

Fleire slagsmål i Bergen og omegn

Naudetatar er på veg til Kronstad der to personar slåss. Vest politidistrikt opplyser til NRK at det har vore ei rekke slagsmål blant ungdom i Bergen, Os og på Sotra i løpet av 17. mai-kvelden..

NRK - 30 minutter siden

Rykka ut til mogleg brann

Naudetatane rykker ut til mogleg byggningsbrann i Horten. Politiet oppdaterer no at det var ein eingongsgrill som var overtend..

NRK - 45 minutter siden

– Vi har ikkje kontroll per no

Politiet fortel til NRK at dei har rydda delar av torget, og no held på i sidegatene, Dei har gitt eit titals personar pålegg om å forlata sentrum. Politiet seier at dei ikkje har kontroll per no, men at dei jobbar med å få det. Opptøyane kom uventa på oss, seier dei vidare.

NRK - 45 minutter siden

Slossing i Trondheim

Politiet er på torvet i Trondheim etter at det ble meldt om slossing. En person er bortvist fra sentrum fram til i morgen..

NRK - 45 minutter siden

Gut truga med våpen

I samband med oppdraget i Stavanger der rund 400 ungdommar var samla, blei det søkt etter ein gut som hadde truga med våpen. Guten blei funnen, og våpenet låg gøymt på området. Plassen er no tømt for ungdommar..

NRK - 1 time siden

Plassen er no rydda i Fredrikstad

NTB skriv at politiet klokka 21.30 har rydda torget i Fredrikstad for menneske. Det er framleis eit stort tal utrykkingskøyretøy i området..

NRK - 45 minutter siden

Netanyahu: Israel vil fortsette

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier etter en ukes kamphandlinger, at Israel vil fortsette å angripe mål på Gazastripen. Netanyahu kom med uttalelsen etter et møte med forsvarstopper. Der sa han at Israel vil fortsette å angripe det han omtaler som terrormål på Gazastripen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt