NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 13:53

NRK - 20 okt 21 kl. 18:16

40.000 briter smittes daglig

Det er registrert flere enn 40.000 nye smittetilfeller med koronaviruset daglig den siste uka i Storbritannia, skriver BBC. Helseminister Sajid Javid frykter smittetallene kan øke til 100.000 tilfeller daglig. Javid sier regjeringen ikke har planer om å gjeninnføre strenge koronarestriksjoner..
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannia, BBC, Sajid Javid

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 40.000, briter, smittes, daglig
NRK - 05 jul 21 kl. 20:55

Smittes av deltavariant i Israel

Pfizer/Biontech-vaksinen forhindrer ikke at mange smittes av koronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel ifølge Haaretz. Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent.

NRK - 03 aug 21 kl. 06:53

Mindre enn 1 prosent smittes

Ifølge en analyse av offisielle tall fra Kaiser Family Foundation i USA er det under 1 prosent av de som er fullvaksinert som smittes av koronaviruset. Det skriver CNN. Ifølge TV-kanalen rapporterer amerikanske myndigheter kun om smitte blant fullvaksinerte dersom det resulterer i sykehusinnleggelse eller død.

NRK - 07 aug 21 kl. 09:09

Over 100.000 smittede per dag i USA

Over 100.000 mennesker smittes nå av koronaviruset hver dag i USA. Så høyt har ikke tallet vært siden smittebølgen i vinter.

NRK - 02 aug 21 kl. 01:11

Briter kan få 3. dose i september

Britiske helsemyndigheter vil starte med å gi en tredje vaksinedose fra 6. september, melder avisa The Telegraph. 2000 apotek fordelt over hele landet skal delta i vaksineringen, og 32 millioner briter skal få tilbudet.

NRK - 25 okt 21 kl. 00:09

6 millioner briter mister trygd

Den britiske regjeringen kutter denne måneden i trygden til nesten 6 millioner briter. Det rammer 3,5 million barn, viser beregninger. Mange av dem som mottar slik støtte, er folk med jobb og inntekt.

NRK - 07 nov 21 kl. 09:07

Briter oppfordret til tredje dose

Eldre og sårbare personer i Storbritannia blir oppfordret til å få seg en tredje vaksinedose for å unngå koronarestriksjoner under julefeiringen. Så langt har nesten ti millioner briter fått en tredje vaksinedose, men rundt 30 prosent av de over 80, og 40 prosent av de over 50, har ennå ikke tatt det tredje stikket for å beskytte seg mot koronasykdom. Tre millioner personer i England har fått en forespørsel om å ta tredje dose neste uke, melder helsedepartementet.

NRK - 04 aug 21 kl. 15:39

100.000 koronadødsfall i Indonesia

Deltavarianten av koronaviruset sprer seg nå raskt i verdens mest folkerike muslimske land Indonesia, der tallet på døde onsdag passerte 100.000. Indonesia har nærmere 280 millioner innbyggere, og covid-mørketallene antas å være svært høye.

E24 - 07 aug 21 kl. 14:02

Smittetallene i USA øker kraftig: høyeste siden i vinter

Over 100.000 mennesker smittes nå av koronaviruset hver dag i USA. Så høyt har ikke tallet vært siden smittebølgen i vinter..

NRK - 12 aug 21 kl. 15:19

Moderna mest effektiv mot delta

Flere studier har avdekket at Moderna-vaksinen er mer effektiv mot deltavarianten av koronaviruset enn Pfizer/Biontech-vaksinen. En studie blant 50.000 pasienter på Mayo-klinikken i New York viste at Moderna-vaksinens effektivitet mot å bli smittet med deltavarianten var 76 prosent i juli.

NRK - 01 sep 21 kl. 09:00

Færre dør av værkatastrofer

Selv om antallet værrelaterte katastrofer øker kraftig, dør færre mennesker av dem, ifølge en omfattende rapport som Verdens meteorologiorganisasjon legger fram i dag. I snitt dør det nå 115 mennesker daglig av værrelaterte katastrofer. I løpet av 50 år har antallet registrerte katastrofer økt kraftig, som følge av klimaendringene, mer ekstremvær og bedre rapportering.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt