NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:12

NRK - 09 apr 24 kl. 12:05

3 mill. dansker har biologisk materiale arkivert

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau går det denne uken ut informasjon til anslagsvis tre millioner dansker om at restmateriale fra deres biologiske prøver oppbevares i Danmarks Nationale Biobank. Det er danske Statens Serum Institut (SSI) som står bak utsendingen av informasjon, i tråd med personvernregelverket. De første 10.000 sendes ut tirsdag, enten per elektronisk eller fysisk post. SSI lagrer biologisk materiale i biobanken for å bruke det til for eksempel diagnostisk analyse og forskning.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ritzau, Danmarks Nationale Biobank, Statens Serum Institut, SSI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 3 mill, danskerhar , biologisk, materiale, arkivert
NRK - 07 dec 23 kl. 16:45

Norge har sendt utstyr for atomsikkerhet til Ukraina

Den norske regjeringen har sendt utstyr som skal bedre atomsikkerheten til Ukraina, blant annet et nytt spesialkjøretøy for måling av radioaktivitet. Det melder UD i en pressemelding. Kjøretøyet skal hjelpe ukrainske grensevakter i arbeidet med å forhindre smugling av radioaktivt materiale.

Aftenposten - 06 apr 24 kl. 11:41

80-åringene i denne garderoben har en biologisk alder nærmere 40. – Det er blitt en livsstil.

Alder: 80 år. Biologisk alder: Nærmere 40 år. – Det finnes ikke noe bedre liv, sier medisinprofessor.

NRK - 24 apr 24 kl. 13:09

Betalar ut 1,3 milliardar i utbyte

Resultatet for Eviny i fjor vart 3,8 milliardar kroner. Ein auke på 2,4 milliardar frå 2022. – Vi leverer eit solid resultat og er godt rigga for det store samfunnsoppdraget vi har framfor oss.

NRK - 09 jan 24 kl. 17:26

Fire dansker alvorlig skadd i gondol-ulykke i Østerrike, melder danske medier

Fire dansker fra samme familie ble alvorlig skadd da en gondol løsnet fra en taubane i den østerrikske byen Ötz tirsdag, opplyser lokalt politi til avisa B.T. Det tyske nyhetsbyrået DPA skriver at de fire var skikjørere og at ulykken skjedde da et tre tilsynelatende falt over kabelen i Acherkogelbahn.

VG - 09 jan 24 kl. 17:26

Fire dansker alvorlig skadet i gondol-ulykke i Østerrike, melder danske medier

Fire dansker fra samme familie ble alvorlig skadet da en gondol løsnet fra en taubane i den østerrikske byen Ötz tirsdag, opplyser lokalt politi til avisen B.T..

VG - 19 jun 24 kl. 07:13

Nå kan du vippse til dansker og finner

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn..

NRK - 21 jun 24 kl. 15:08

Søker samisk og kvensk religiøs musikk

Det nyetablerte Norsk kirkemusikkarkiv tar imot kirkemusikalsk materiale fra hele landet, og leter nå etter musikk i samisk og kvensk tradisjon. Det melder de i en pressemelding. Arkivet oppfordrer alle som kan ha en salmetekst eller noteark i skuffen om å ta kontakt.

Aftenposten - 24 nov 23 kl. 12:41

En verdenskjent milliardær har klonet og giftet seg med seg selv

Det har gått et år siden Jesse giftet seg med en biologisk kopi av seg selv..

VG - 11 dec 23 kl. 12:33

Lanseres i dag: Nå kan donorbarn få vite hvem som er biologisk far

Fra og med i dag kan donorbarn som fyller 18 år finne opplysninger om sin donor i Norges nye nasjonale egg- og donorregister..

Klartale - 13 mar 24 kl. 15:45

Vil du bli astronaut? Nå har du sjansen

NASA er USAs romfarts-organisasjon. De jobber med å forske på og studere verdensrommet.For første gang på 12 år kan du søke jobb som astronaut hos NASA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 3 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com