NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 07:59

NRK - 20 jan 24 kl. 00:32

34 storfe reddet ut etter at tak kollapset ved Lyngdal

34 storfe ble evakuert ut etter at en taket på en driftsbygning i Kvåvik i Lyngdal kollapset natt til lørdag. Hendelsen ble meldt inn til 110-sentralen i Agder om at en takkonstruksjon på en driftsbygning i Lyngdal som delvis hadde kollapset, og at det skulle være dyr i bygningen. – Vi rykket ut sammen med brannvesenet. Der vurderte vi tryggheten til mannskapet og fikk etter hvert en gravemaskin som kunne løfte i det sammenraste bygget, slik at det ble trygt å få evakuert ut 34 storfe, forteller operasjonsleder Tom Einar Gausdal til NRK. Han legger til at alle dyrene var uskadd og i god behold.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kvåvik, Lyngdal, Agder, Tom Einar Gausdal, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 34 storfe, reddetut , etterat , tak, kollapset, ved, Lyngdal
NRK - 19 okt 23 kl. 14:10

Nortura tilbakekaller flere storfeprodukter

Av føre-var-hensyn og grunnet risiko for medisinrester i kjøttet, bes forbrukere kaste eller returnere produktene til butikk, skriver Nortura i en pressemelding. Følgende produkter kalles tilbake: • Folkets Karbonadedeig uten salt og vann 400g • Folkets Kjøttdeig uten salt og vann 400g • Folkets Storfe- og svinedeig 600g • Gilde Kjøttdeig uten salt og vann 400g • Gilde Karbonadedeig uten salt og vann 400g • Meny Storfe- og svinedeig 600g • Meny Storfe bryst/bringe m/ben 1 kg • Meny Høyrygg i bit 700g • Spar Kjøttdeig uten salt og vann 400g • Spar Storfe- og svinedeig 600g.

NRK - 26 okt 23 kl. 08:41

Storfe lå i avføring og griser spiste på døde dyr – bonde dømt til seks måneder i fengsel

En bonde i slutten av 50-årene bosatt har fått strengere straff. I en periode fra 2018 til 2019 skal minst 300 storfe ha fått for lite mat og lå til tider i gjørme og avføring. Dyrene hadde også tilgang til en bygning med åpning i gulvet, som førte til fare for skader.

NRK - 07 nov 23 kl. 10:22

Far og sønn dømt til fengsel for grove brudd på dyrevelferdsloven

En far og en sønn er dømt i Gulating lagmannsrett til fengsel i henholdsvis 1 år og 8 måneder og 1 år og 6 måneder. De er dømt for grov vanskjøtsel av 38 storfe over en periode på tre måneder. – Da farens helse ble dårlig, tok sønnen over stellet av dyrene på familiens gård.

NRK - 08 nov 23 kl. 12:25

Flere utbrudd av ringorm blant storfe i Trøndelag: – Alvorlig

Det er påvist soppinfeksjonen ringorm på flere storfebesetninger i Trøndelag, opplyser Mattilsynet. De jobber videre med smittesporing. I forrige uke opplyste tilsynet at det var påvist ringorm i tre storfebesetninger i Verdal.

Klartale - 14 mar 24 kl. 06:24

Fra mobbeoffer til Norges-mester

– Jeg trodde, dypt inni sjela mi, at jeg ikke var verdt noe. Ingen ville noen gang elske meg. Jeg var ikke pen nok eller tynn nok.

NRK - 03 dec 23 kl. 17:15

AP: Amerikansk krigsskip utsett for åtak i Raudehavet

Eit amerikansk krigsskip og fleire andre kommersielle skip vart utsett for eit åtak i Raudehavet, ifølgje AP. – Me er klar over rapportane om åtak på skipet USS Carney og kommersielle skip i raudehavet. Me kjem med meir informasjon når den vert tilgjengeleg, stadfestar det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sundag ettermiddag.

NRK - 28 dec 23 kl. 15:14

200 mennesker reddet fra to migrantbåter i havsnød i Middelhavet

Mannskapet på redningsbåten «Sea-Watch 5» reddet 119 mennesker i havsnød i to separate redningsaksjoner på julaften, sier hjelpeorganisasjonen Sea-Watch. Menneskene som ble reddet, ankom havnen Marina di Carrara i Toscana i Italia torsdag. Blant dem var 32 barn og enslige mindreårige.

Klartale - 02 feb 24 kl. 09:38

Reddet to personer som kjørte ut i vannet i Oslo

Torsdag kjørte en bil i vannet. Det skjedde ved Akershusstranda i Oslo. To personer var i bilen.

NRK - 19 apr 24 kl. 17:43

De fleste kulturgjenstandene ble reddet ut av Børsen

Nesten alle de verdifulle kulturgjenstandene som ble oppbevart i den historiske Børsen i København, ble reddet ut under brannen, opplyser Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, som eier den fredede bygningen. – Vi reddet 99 prosent av gjenstandene som var der inne. Politiet gjorde en kjempeinnsats, og brannfolkene kom løpende, sier han.

NRK - 04 jan 24 kl. 07:53

Helikoptertrøbbel i Nordsjøen kan vare i ett til halvannet år

Utfordringene med å få tak i deler til offshorehelikoptrene kan vare i 12 til 18 måneder, sier sjefen i CHC Helikopter Service. Selskapet har for tiden to helikoptre som står fordi de mangler deler til å kunne fly offshore. Totalt har CHC 17 helikoptre av typen Sikorsky S-92 i Norge, blant annet i Brønnøysund.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Minst 7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge avisen Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

Telenor med 4,4 mrd i driftsresultat i 2. kvartal

Telenor fikk et driftsresultat på 4,4 milliarder kroner i andre kvartal. Driftsresultatet på 4366 millioner kroner i andre kvartal i år, er litt bak andre kvartal i 2023 på 4374 millioner. Driftsinntektene har også økt fra 15,83 mrd.

NRK - 1 time siden

186 mill. før skatt for Schibsted

Schibsted fikk et resultat før skatt på 186 millioner kroner i andre kvartal, melder NTB..

NRK - 1 time siden

7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 2 timer siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 3 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 3 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 3 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 4 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com