NRK > Nyheter

Lørdag, 15 Mai, 01:19

NRK - 30 mars 21 kl. 13:09

31 blodpropptilfeller i Tyskland

I Tyskland er det oppdaget 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen, melder Der Spiegel. I ni av tilfellene døde pasienten, opplyser det statlige Paul Ehrlich-instituttet. Nesten alle de rammede var kvinner. 29 av dem var kvinner mellom 20 og 63 år, mens to av dem var menn. I Berlin har de statlige sykehusene sluttet å gi AstraZeneca-vaksinen til kvinner under 55 år, melder Tagesspiegel.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, AstraZeneca, Der Spiegel, Paul Ehrlich, Berlin, Tagesspiegel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 31 blodpropptilfelleri , Tyskland
NRK - I førrgår: 17:38

CDC: 28 blodpropptilfeller

Det amerikanske smittevernbyrået CDC sier de har oppdaget 28 alvorlige blodpropptilfeller knyttet til koronavaksinene til Johnson & Johnson, melder Reuters. Nærmere 9 millioner har fått denne vaksinen..

VG - 19 mars 21 kl. 18:34

WHO anbefaler fortsatt AstraZeneca-bruk

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det ikke finnes data som viser økning av blodpropptilfeller blant personer vaksinert med AstraZeneca. De anbefaler videre bruk av vaksinen..

Aftenposten - 31 mars 21 kl. 11:49

EUs legemiddelbyrå utsetter beslutning om Astra Zeneca-vaksinen

Det er registrert 45 dødsfall og 258 alvorlige blodpropptilfeller blant 20 millioner mennesker som har fått….

Aftenposten - 31 mars 21 kl. 11:49

45 dødsfall blant Astra Zeneca-vaksinerte, ifølge EUs legemiddelbyrå

Det er registrert 45 dødsfall og 258 alvorlige blodpropptilfeller blant 20 millioner mennesker som har fått Astra….

NRK - 02 april 21 kl. 02:37

Blodpropptilfeller i Storbritannia

Frem til 24. mars ble det rapportert inn 22 tilfeller med blodpropp og 8 tilfeller med andre trombose hendelser med blodplater, av totalt 18,1 millioner doser med AstraZeneca-vaksinen. Det opplyser den britiske regjeringen torsdag i en rapport om koronavaksinen.

NRK - 10 april 21 kl. 00:41

Har ikke funnet årsakssammenheng

USAs legemiddeltilsyn (FDA) opplyser fredag at de ikke har funnet sammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropptilfeller. Flere tilfeller av sjeldne sykdomsforløp med blodpropp er blitt gransket i USA..

VG - 10 april 21 kl. 01:08

FDA har ikke funnet sammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropper

USAs legemiddeltilsyn (FDA) opplyser fredag at de ikke har funnet årsakssammenheng mellom Johnson & Johnson-vaksinen og sjeldne blodpropptilfeller..

NRK - 13 april 21 kl. 16:49

Kort pause for Janssen-vaksine

Amerikanske myndigheter legger i første omgang opp til en kort pause for å granske blodpropptilfeller etter bruk av Janssen-vaksinen. Det amerikanske legemiddeltilsynet FDA uttalte på en pressekonferanse i USA tirsdag at pausen i bruken av vaksinen skal vare i «noen dager». Blant nesten 7 millioner vaksinerte er det oppdaget seks tilfeller av den sjeldne blodpropptypen.

NRK - 14 april 21 kl. 15:12

Frankrike vil ha J&J-vaksinen

Frankrike planlegger å vaksinere personer over 55 år med Johnson & Johnson-vaksinen. Helsemyndighetene har også troen på AstraZeneca-vaksinen. Johnson & Johnson har blitt satt på pause i USA mens alvorlige blodpropptilfeller hos vaksinerte blir gransket.

NRK - 14 april 21 kl. 15:52

Sverige vil ikke bruke J&J-vaksinen

Sverige vil ikke foreløpig ikke bruke Johnson & Johnson-vaksinen. Det melder SVT. Statsepidemiolog Anders Tegnell sier i en pressemelding at svenske helsemyndigheter vil avvente granskningen til Det europeiske legemiddelverket EMA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

IDF: Over 200 000 uten strøm i Gaza

Ifølge Det israelske forsvaret (IDF) skal Hamas ha skutt ut flere hundre raketter mot Gazastripen, og flere av rakettene skal ha truffet høyspentledninger. Ifølge forsvaret har det ført til at over 200 000 personer i Gaza nå er uten strøm, tvitrer Det israelske forsvaret..

NRK - 30 minutter siden

Politiet avsluttet fest i Bodø

I Bodø har politiet avsluttet en fest etter at det var for mange ungdommer til stede og som har forstyrret naboer. Politiet har gitt pålegg om å holde det rolig resten av natten, skriver politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Brann i gapahuk i Alta

I Alta fikk politiet melding om brann i en gapahuk på baksiden av Sandfallet skole. Både politi og brann er på stedet. Skadeomfanget på gapahuken er så langt ukjent, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 1 time siden

To barn såret i Jaffa

To arabiske barn skal ha blitt såret etter at en brannbombe ble kastet inn i huset de befant seg i Jaffa, som ligger ved utkanten av Tel Aviv, melder The Times of Israel. Begge barna, på 10 og 12 år, får medisinsk behandling. Politiet etterforsker saken..

NRK - 1 time siden

425 nye smittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 425 koronasmittede i Norge. Det er 18 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 417 koronasmittede per dag.

NRK - 1 time siden

Brann i fyrverkerifabrikk i Sverige

Etter lynnedslag fredag kveld brøt det ut brann i et fyrverkerifabrikk i Ljungby i Sverige. Brannen resulterte i at flere fyrverkeriraketter gikk av ved fabrikken. Ingen personer skal ha kommet til skade, melder SVT..

NRK - 1 time siden

Børsoppgang i USA

Børsene i USA steg fredag og hentet inn igjen noe av det store fallet fra tidligere i uken. Industritunge Dow Jones steg 1,1 prosent. Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen gikk opp 1,5 prosent.

NRK - 1 time siden

13 nye smittede i Porsgrunn

13 nye smittetilfeller ble registrert i Porsgrunn fredag. Flesteparten av disse har kjent smittevei og var allerede i karantene, skriver Porsgrunn kommune på sine hjemmesider..

NRK - 1 time siden

Salgsrekord for vinmonopolet

Det var lange polkøer flere stedet i landet fredag, og Vinmonopolet satte omsetningsrekord for 2021. Sosiale medier flommet over av bilder og videoer av de lange polkøene fredag. Det viste seg også i Vinmonopolets omsetning, som var rekordhøy så langt i år, skriver Dagbladets Børsen.

NRK - 1 time siden

7 ungdommer utsatt for pepperspray

7 ungdommer i alderen 17–21 år har vært utsatt for pepperspray, melder politiet i Sør-Øst på Twitter. Politiet har pågrepet en 18 år gammel mann fra Tønsberg, som er innsatt i arresten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt