NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:24

NRK - 02 dec 22 kl. 06:41

30 år sidan den første tekstmeldinga

Laurdag er det 30 år sidan verdas første SMS blei sendt. Ho blei sendt i Storbritannia 3. desember 1992. Meldinga blei sendt frå ingeniøren Neil Papworth, som brukte ei datamaskin for å sende meldinga til mobiltelefonen til kollegaen Richard Jarvis. Meldinga var «Merry Christmas».
Les mer på NRK


Les mer om:
SMS, Storbritannia, Neil Papworth, Richard Jarvis, Christmas, Telenor Norges

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 30 år sidanden , første, tekstmeldinga
NRK - 02 dec 22 kl. 08:58

Høgaste renter på nye bustadlån sidan 2014

Renta på nye bustadlån med flytande rente auka frå september til oktober med 0,37 prosentpoeng til 3,65 prosent, viser tal frå Statistisk sentralbyrå. Det er den høgaste renta på nye bustadlån sidan 2014. For nye bustadlån med fast rente auka renta med 0,20 prosentpoeng til 4,75 prosent.

NRK - 08 sep 22 kl. 10:08

Overgrepssikta lege har utført 1.522 gynekologiske undersøkingar sidan 2014

Den overgrepssikta legen i Nord-Trøndelag har gjennomført dobbelt så mange gynekologiske undersøkingar som den kvinnelege kollegaen sin, skriv Trønder-Avisa. Legen har sidan 2014 gjennomført i alt 1.522 gynekologiske undersøkingar.

NRK - 13 dec 22 kl. 15:37

Kommune slår alarm om livsfarlig ruseksperiment blant ungdom

Foresatte til elever ved ungdomstrinnet i Sortland har fått melding om at det foregår farlig rus-eksperiment blant ungdom. Kommunen oppfordrer foreldre å ta en prat med barna. Det melder Bladet Vesterålen.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 01 jan 23 kl. 17:28

Største ulvejakta i Sverige i moderne tid

I Sverige er det gitt lov til å skyta 75 ulvar, som gjer ulvejakta til den største sidan landet opna for lisensjakt på ulv igjen i 2010. Totalt har 203 ulvar blitt skotne under lisensjakta sidan 2010. – Jakt er heilt nødvendig for å bremsa veksten av ulv.

NRK - 08 sep 22 kl. 08:32

FN slår alarm om tilbakegang i menneskeleg utvikling

Noreg er verdas nest beste land å leve i, ifølgje FNs rapport om menneskeleg utvikling. For første gong er det tilbakegang i verda to år på rad. FN slår alarm og seier talet er dramatisk.

NRK - 16 dec 22 kl. 11:57

– Eit av dei største angrepa sidan krigen braut ut

Den militære administrasjonen i Kyiv seier fredagens angrep frå Russland er eit av dei største sidan krigen braut ut. Det melder Reuters. Dei hevdar 40 missil var retta mot byen, der 37 av dei blei skotne ned av luftvernsystem.

NRK - 05 aug 22 kl. 11:21

Dobbeltdrapssikta sin forsvarar: Ofra verkar tilfeldige

Forsvarar Anders Bjørnsen for den dobbeltdrapssikta på Otta seier til NRK at det heile framstår som «et utslag av psykisk helse og rene tilfeldigheter». – Det har tilsynelatande vore ein vedvarande og nokså konstant kontakt med helsevesenet heilt sidan han fekk første kontakt med dei for meir enn 20 år sidan, seier Bjørnsen..

NRK - 05 aug 22 kl. 11:21

Dobbeltdrapssikta sin forsvarar: Offera verkar tilfeldige

Forsvarar Anders Bjørnsen for den dobbeltdrapssikta på Otta seier til NRK at det heile framstår som «et utslag av psykisk helse og rene tilfeldigheter». Det er kjent at den sikta mannen i 40-åra har lengre historikk frå psykiatrien. Mannen har blitt teken hand om av helsevesenet etter hendinga.

NRK - 14 aug 22 kl. 13:35

Ny delegasjon frå den amerikanske kongressen på besøk i Taiwan

Ein ny delegasjon frå den amerikanske kongressen besøker Taiwan frå søndag til måndag, ifølge den amerikanske ambassaden i Taiwan melder Reuters. Delegasjonen skal møta Taiwans leiarar og diskutera forholdet mellom dei to landa, samt den globale forsyningskjeda, skreiv ambassaden i eit offentleg utsegn. Kina reagerte med raseri då kongressleiar Nancy Pelosi besøkte Taiwan for litt over ei veke sidan.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 15 minutter siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.

NRK - 30 minutter siden

Russisk journalist dømt for å spre falske nyheter

En russisk journalist er dømt til fengsel i åtte år for spredning av falske nyheter, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den markante russiske journalisten Alexander Nevzorov var ikke til stede da dommen ble avsagt i en rettssal i Moskva. Ifølge statlige medier skal Nevzorov ha spredd falske nyheter om den russiske armeen.

NRK - 30 minutter siden

Reisegarantifondet dekker ikke flybilletter

Reisegarantifondet dekker ikke Flyr-flybilletter, det skriver Reisegarantifondet i en e-post til NRK. Reisegarantifondet er en stiftelse som har som oppgave å administrere reisegarantiordningen i Norge. Ifølge stiftelsen blir de ringt ned med Flyr-spørsmål etter at selskapet begjærte seg konkurs..

NRK - 30 minutter siden

Foreldrene anker henleggelsen av Odin-saken til Riksadvokaten

Det skriver NTB..

NRK - 45 minutter siden

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

NRK - 45 minutter siden

Russisk journalist dømt

Den russiske journalisten Aleksander Nevzorov er dømt til åtte års fengsel for å ha lagd «falske nyheter om den russiske hæren», ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Nevzorov har kritisert krigen i Ukraina. Han forlot Russland like etter at krigen startet og var ikke til stede i rettssalen..

NRK - 1 time siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 1 time siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 1 time siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com