NRK > Nyheter

Monday, 06 December, 21:29

NRK - 22 okt 21 kl. 14:35

300 tener meir enn statsministeren

Ingen har hatt så høg lønnsvekst sidan slutten av 1990-talet som leiarar i staten, ifølgje ny undersøking. No tener minst 300 av dei meir enn statsministeren, skriv Forskning.no. Lønnsveksten til leiarar i offentleg sektor var i åra 1997 til 2020 på 64 prosent. Det er meir enn lønnsaukinga blant leiarar i privat sektor..
Les mer på NRK


Les mer om:
Forskning

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 300, tener, meir, enn, statsministeren
NRK - 20 sep 21 kl. 13:07

Virke trur på vekst i tenestehandel

Folk kjem til å bruke meir på tenestehandel i år, medan rekordveksten i varehandel kjem til å stoppe opp, ifølge prognosane til Virke. – Overordna ser vi for oss at nokre koronaeffektar blir med oss vidare, men vi er på veg mot ein meir normal situasjon. Det blir meir forbruk av tenester, daglegvare skal ned etter rekordvekst, og vi vil igjen bruke meir pengar på klede og sko, seier sjeføkonomi Lars Haartveit i Virke til NTB..

NRK - 10 sep 21 kl. 11:40

– Taliban blir meir valdelege

Taliban reagerer meir og meir valdeleg mot fredelege demonstrantar i Afghanistan. Det seier FNs talsperson for menneskerettar, Ravina Shamdasani, ifølge Reuters. Dei skal ha brukt batongar, piskar og skarp ammunisjon mot demonstrantane, som skal ha ført til at fire så langt er døde.

NRK - 04 aug 21 kl. 06:29

Rekordmånad for sjømateksport

Aldri før har Noreg eksportert sjømat for meir pengar i juli enn i år. Det opplyser Noregs sjømatråd. Det blei seld sjømat til utlandet for i alt 9,5 milliardar kroner i juli, 1,6 milliardar meir enn i juli i fjor.

NRK - 03 nov 21 kl. 11:27

Fleire meir nøgde med helsetenester

Fleire er fornøgde med helsetenester som fastlege og sjukeheimar, og tilfredsheita med Nav er på sitt høgaste nivå nokosinne, viser Innbyggerundersøkelsen 2021. – I sum kan vi seie at innbyggjarane har vorte meir fornøgde med helsetenester, men mindre fornøgde med utdanningstenester. Likevel er tilfredsheita med både det statlege og kommunale tenestetilbodet jamt over høgt, samanfattar Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, som står bak undersøkinga.

NRK - 09 aug 21 kl. 08:06

Brukar 1,7 milliardar på kjæledyr

I fjor brukte nordmenn over 1,7 milliardar kroner i dyrebutikkar. Det er 500 millionar meir enn i 2006, viser tal frå SSB. Vi handlar også meir til dyra våre på nett.

NRK - 20 sep 21 kl. 13:21

Meir kvelds- og nattarbeid

Fleire nordmenn jobbar meir kveld og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent.

NRK - 20 sep 21 kl. 13:21

Vi jobbar meir ulempe

Fleire nordmenn jobbar meir kveld, helg og natt no enn for seks år sidan, viser arbeidslivsbarometeret frå YS, skriv FriFagbevegelse. I 2015 jobba 52 prosent av norske arbeidstakarar kveld. I 2021 har dette stige til 58 prosent.

NRK - 18 okt 21 kl. 09:03

Sikkerheit kan bli ei utfordring

Om få år kjem alle til å bruke 5G, eller den femte generasjons mobilnett. – Det blir den mest kritiske infrastrukturen vi nokon gong har sett, og då blir vi meir sårbare, seier Olav Lysne, som er direktør ved forskingssenteret Simula Metropolitan og professor i informatikk ved OsloMet. Den nye teknologien for mobiltelefonar og mobilt internett er så avansert at Lysne er redd for konsekvensen om noko går gale.

NRK - 09 aug 21 kl. 08:19

Ny flaum i Kina – 80.000 evakuert

Over 80.000 menneske er evakuert etter kraftig regn og flaum i Schuan-provinsen i Kina. Det melder Reuters, som viser til opplysningar frå statlege kinesiske medier.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:30

300 intensivpasienter i Østerrike

Over 300 intensivsenger blir nå brukt av koronapasienter i Østerrike, og smitten øker. Landet forbereder seg nå på å innføre koronarestriksjoner. Ifølge en østerriksk lov som kom på plass under pandemien, må myndighetene i landet forberede seg på strengere restriksjoner dersom 300 koronapasienter ligger inne på intensivavdelingen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt