NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 17:09

NRK - 17 mai 21 kl. 21:02

2700 over Marokko-grensa

Spanske myndigheter opplyser at 2.700 personer, rundt 1.000 av dem mindreårige, tok seg over grensa fra Marokko mandag. Ifølge myndighetene tok noen migranter seg inn i den spanske enklaven nord i Afrika ved hjelp av oppblåsbare båter. Andre svømte forbi moloen, som strekker seg flere meter ut i Middelhavet, for å komme seg over grensa..
Les mer på NRK


Les mer om:
Marokko, Afrika, Middelhavet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 2700, over, Marokko-grensa
NRK - 24 mai 21 kl. 08:02

Marokko åtvarar Spania

Marokko seier dei har fått eit dårlegare forhold til Spania etter at leiaren for sjølvstenderørsla i Vest-Sahara fekk reise til Spania for medisinsk behandling. Marokko meiner han reiste med falske papir. Forholdet mellom Marokko og Spania er spent etter at fleire tusen menneske har teke seg inn i den spanske enklaven Ceuta på kysten av Marokko.

NRK - 17 mai 21 kl. 18:59

1000 personar over Marokko-grensa

Spanske myndigheiter opplyser at 1000 personar, rundt 300 av dei mindreårige, tok seg over grensa frå Marokko måndag. Ifølgje myndigheitene tok fleire migrantar seg inn i den spanske enklaven nord i Afrika ved hjelp av gummibåtar. Andre svømde forbi moloen, som strekkjer seg fleire meter ut i Middelhavet, for å koma seg over grensa..

VG - 20 mai 21 kl. 11:43

2700 kvinner får erstatning etter brystimplantat-dom

Etter ti år i rettssystemet har en fransk ankedomstol slått fast at over 2700 kvinner har krav på erstatning i kjølvannet av PIP-skandalen..

NRK - 18 mai 21 kl. 12:19

EU ber Marokko stoppe migranter

EU-kommissær Ylva Johansson ber Marokko stanse migranter som forsøker å ta seg inn i den spanske enklaven Ceuta. 6000 migranter tok seg inn i Ceuta mandag. 1500 av dem er allerede returnert til Marokko..

VG - 18 mai 21 kl. 01:38

Spanske myndigheter: 6000 migranter har tatt seg over grensen til spansk eksklave

På kort tid har 6000 migranter tatt seg over grensen fra Marokko og inn i den spanske eksklave Ceuta nord i Afrika. Tirsdag morgen er 2700 sendt tilbake..

NRK - 14 juni 21 kl. 08:12

Flere drar over grensa

Trafikken over til Sverige har vært større i helga etter at det fredag ble lov til å dra over grensa for ferdigvaksinerte. Spesielt lørdag merka politi, og Heimevern økt trafikk, sier politibetjent Peter Greff. – De fleste har vært flink til å sette seg inn i reglene, men mange var ikke klar over at de må ta en test, og registrere seg når de kommer tilbake til Norge..

NRK - 18 mai 21 kl. 01:05

5000 migranter til Spania

Spanske myndigheter opplyser at tallet på personer som har tatt seg over grensa fra Marokko mandag, har steget til 5000. Ifølge myndighetene tok noen migranter seg inn i den spanske enklaven Ceuta nord i Afrika ved hjelp av oppblåsbare båter. Andre svømte forbi moloen..

Klartale - 26 mars 21 kl. 08:28

Korona-smittet snek seg over grensa

To personer forsøkte flere ganger ulovlig å komme seg over grensa til Norge. Den ene er smittet med korona-viruset..

NRK - 12 juni 21 kl. 17:35

Mindre kø over grensa

Lørdag ettermiddag var det færre enn ventet som dro på handletur til Sverige. Mens folk fredag måtte stå i bilkø over grensa i tre timer, var ventetiden på under én time lørdag, skriver Aftenposten. Fullvaksinerte og immune slipper karantene om de kan vise frem grønt, norsk koronapass..

NRK - 22 mars 21 kl. 22:20

Mexico sender soldater til grensa

Mexico har utplassert over 8.700 soldater langs grensa til USA for å stanse ulovlig innvandring til nabolandet, opplyser mexicanske myndigheter. Soldatene skal holde vakt ved 347 kontrollposter ved steder det ofte skjer ulovlige grensepasseringer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Gir 183.000 vaksiner til Kosovo

Alle de 182.900 dosene av AstraZeneca-vaksine Folkehelseinstituttet (FHI) har på lager, doneres til Kosovo. – Kosovo er blant landene i Europa som til nå har mottatt færrest vaksinedoser.

NRK - 15 minutter siden

– Har ingen bedre venn enn Tyskland

– Jeg tror vi kan si at USA ikke har noen bedre partner, ingen bedre venn i verden, enn Tyskland. Det sa USAs utenriksminister Antony Blinken til pressen før han møtte forbundskansler Angela Merkel i dag..

NRK - 15 minutter siden

Vil hedre Torkelsen med statue

Det er bred politisk enighet i Stavanger om at nylig avdøde Per Inge Torkelsen skal hedres. En statue av komikeren kan være aktuelt. – Det henger veldig høyt å få en statue etter seg, jeg kan ikke huske sist vi gjorde det i Stavanger.

NRK - 45 minutter siden

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 45 minutter siden

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..

NRK - 1 time siden

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..

NRK - 1 time siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 1 time siden

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

NRK - 1 time siden

Sjokkerende kår på migrantleir

Barn av migranter anholdt ved en grensestasjon i Texas i USA lever i sjokkerende kår, viser en reportasje fra BBC. Det er meldinger om stor spredning av sykdom, helsefarlig mat, og seksuelle overgrep. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt