NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 03:48

NRK - 21 okt 21 kl. 14:29

24 personer henrettet i Syria

Syriske myndigheter har henrettet 24 personer beskyldt for å ha startet skogbranner i landet i fjor sommer. Det melder nyhetsbyrået AFP. De 24 ble henrettet på onsdag, og ble dømt for terrorhandlinger mot eget land. Det var rikskringkasteren i landet, SANA, som annonserte nyheten..
Les mer på NRK


Les mer om:
AFP, SANA, Syria

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 24 personer henretteti , Syria
NRK - 16 jul 21 kl. 08:26

Terrordømt henrettet i Bangladesh

Bangladesh har henrettet en 37 år gammel islamist som var dømt til døden for et bombeangrep som kostet åtte mennesker livet i 2005, melder NTB. Asaduzzaman Ponir ble henrettet ved henging i Kashimpur-fengselet torsdag, opplyser fengselssjefen Mohammed Gias Uddin..

NRK - 07 okt 21 kl. 01:49

14 barn fra Syria til Danmark

Tre danske kvinner og 14 barn har mellomlandet i Tyskland etter å ha forlatt en kurdiskkontrollert fangeleir i Syria. De er på vei hjem til Danmark. Kvinnene og barna ventes å komme til Danmark i løpet av 24 timer, skrev Danmarks Radio , som får opplysningene bekreftet av flere uavhengige kilder, tidligere.

NRK - 03 aug 21 kl. 05:06

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember.

VG - 20 aug 21 kl. 19:47

Forsvaret har fått meldinger om at medsoldater i Kabul kan være henrettet

Forsvaret har fått informasjon om at soldater fra antiterrorpolitiet i Kabul – som norske soldater har jobbet tett med siden 2007 – kan ha blitt henrettet av de nye makthaverne i Kabul..

NRK - 06 okt 21 kl. 04:29

Dødsdømt henrettet i Missouri

Ernest Johnson (61) ble tirsdag henrettet i Missouri for å ha drept tre butikkmedarbeidere under et ran i 1994, tross store protester, blant annet fra paven. Henrettelsen skjedde tirsdag kveld i et fengsel i Bonne Terre i Missouri. Det er den første henrettelsen i delstaten siden mai 2020, og bare den sjuende i USA til nå i år..

NRK - 29 okt 21 kl. 02:17

Oklahoma henrettet drapsdømt

Drapsdømte John Grant ble torsdag den første til å bli henrettet i Oklahoma siden delstaten stanset dem i 2015 etter problemer under flere henrettelser. John Grant ble dømt til døden i 1998 for drapet på kafeteriaarbeideren Gay Carter. Henrettelsen hadde var på vent av en ankedomstol på grunn av bekymring over den giftige cocktailen som ble tatt i bruk, men USAs høyesterett overkjørte kjennelsen og tillot at henrettelsen kunne bli utført.

NRK - 06 sep 21 kl. 21:36

Pågrepet etter utvisning fra Syria

To av de tre svenske kvinnene som mandag ankom Sverige etter å ha blitt utvist fra Syria, er pågrepet. Den tredje kvinnen er tatt inn til politiavhør, melder Aftonbladet. Alle tre antas å ha tilknytning til IS.

NRK - 02 nov 21 kl. 12:23

Huitfeldt svært bekymret for Syria

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier i en pressemelding hun er svært bekymret for situasjonen i Syria. - 13,5 millioner syrere har behov for humanitær beskyttelse og assistanse. Vinteren og kulda nærmer seg, og jeg er svært bekymret over de menneskelige lidelsene i Syria, sier hun i pressemeldingen.

NRK - 01 jul 21 kl. 15:58

Tysk IS-kvinne dømt

En tysk-libanesisk fembarnsmor, som reiste til Syria for å slutte seg til IS i 2015, har blitt dømt til fire års fengsel i Tyskland. Der ble hun også dømt for å ha forsømt sine fem barn mens hun var i Syria. Kvinnen skal ha distribuerte IS-propaganda og oppfordret familiemedlemmer til å reise til Syria.

NRK - 17 okt 21 kl. 20:31

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt