NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 11:48

NRK - 05 aug 21 kl. 14:24

24 drept av jihadister i Tsjad

24 regjeringssoldater ble drept under et overraskelsesangrep fra jihadister i et området ved Tsjadsjøen i Afrika, opplyser en tjenestemann torsdag. Tsjadsjøen er et enormt område med åpent vann og myrlandskap og grenser mot Niger, Nigeria, Kamerun og Tsjad. Soldatene hvilte ut etter å ha vært på patrulje, da de uten forvarsel ble angrepet av Boko Haram, sier regionens viseprefekt, Haki Djiddi, til AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjadsjøen, Afrika, Niger, Tsjad, Boko Haram, Djiddi, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 24 dreptav , jihadisteri , Tsjad
NRK - 20 apr 21 kl. 12:46

President Déby i Tsjad er død

President Idriss Déby i Tsjad er død etter å ha blitt såret på frontlinjen, med melder forsvaret i landet. Déby har vært president i Tsjad siden 1990..

NRK - 20 apr 21 kl. 19:01

Opprører i Tsjad lover offensiv

En opprørsgruppe i Tsjad sier de vil fortsette offensiven de startet forrige uke, og at de vil sette kursen mot hovedstaden N'Djamena. Hæren i Tsjad opplyste tirsdag at president Idriss Déby døde av skader han fikk etter kamper ved fronten..

NRK - 21 jun 21 kl. 23:13

Hæren: 11 jihadister drept

Elleve jihadister har blitt drept i en militæraksjon i Burkina Faso, opplyser hæren. Militæroperasjonen fant sted mellom 14. og 16.

NRK - 25 apr 21 kl. 03:34

Innstilt på våpenhvile i Tsjad

Opprørerne som iverksatte en større offensiv i det nordlige Tsjad for to uker siden og anklages for å ha drept presidenten, sier de er innstilt på våpenhvile. Men at det må respekteres av begge parter..

NRK - 29 apr 21 kl. 18:32

Nye kamper i Tsjad

Det var torsdag nye kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere vest i Tsjad, der president Idriss Déby ble drept i forrige uke. Samtidig fortsetter kampene i Kanem-regionen vest i landet. Torsdag var det nye trefninger mellom opprørere og regjeringsstyrker..

NRK - 02 maj 21 kl. 22:32

Overgangsregjering utnevnt i Tsjad

Militærjuntaen som tok makten i Tsjad etter at president Idriss Déby ble drept, har utnevnt en ny overgangsregjering. Regjeringen skal ledes av Achieck Ibn Oumar, en tidligere opprørsleder som ble rådgiver for presidenten i 2019..

NRK - 31 maj 21 kl. 09:49

Anklager Sentralafrika for drap

Tsjad anklager det sentralafrikanske forsvaret for å ha drept seks av sine soldater i et angrep på en grensepost på Tsjads side. Myndighetene i Tsjad sier at «denne krigsforbrytelsen ikke vil gå uten straff.».

NRK - 08 aug 21 kl. 22:22

22 døde i Tsjad

Kamper mellom bønder og gjetere i Tsjad har drept 22 mennesker, sier myndighetene i landet til AFP. – Konflikten begynte med en konflikt om landeområder mellom de to samfunnene, sier myndighetene til nyhetsbyået. Militæret er til stede for å skape orden, ifølge AFP..

NRK - 13 jun 21 kl. 19:01

To soldater drept i Mali

To soldater er blitt drept i den konfliktherjede nordlige delen av Mali, trolig av jihadister. Det melder landets militære. Landet har siden 2012 vært herjet av konflikt med separatister og jihadister, og mange tusen sivile og soldater er drept..

NRK - 17 aug 21 kl. 02:41

13 jihadister drept i Burkina Faso

Hæren i Burkina Faso opplyser at den har drept minst 13 jihadister som svar på væpnede angrep i den nordlige og østlige delen av landet. I Beleyanga ble en militsgruppe som samarbeider med landets hær angrepet. I Tankoualou ble en militærenhet angrepet, melder NTB/AFP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Eksplosjoner i Afghanistan

Minst to mennesker er drept og 19 skadd i flere separate eksplosjoner i to provinser i Afghanistan lørdag, melder kilder til flere nyhetsbyråer. To kilder sier til nyhetsbyrået DPA at det er snakk om tre separate eksplosjoner i Jalalabad i Afghanistans østlige provins Nangarhar. Ifølge en av kildene skal minst en av eksplosjonene ha vært rettet mot et politikjøretøy hvor noen fra Taliban befant seg.

NRK - 30 minutter siden

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 1 time siden

India vaksinerte 22 millioner

India nådde ny rekord og vaksinerte 22 millioner mennesker mot covid-19 fredag. Myndighetene satte opp ekstra vaksinasjonssentre i stadioner, på kjøpesentre, klinikker og andre steder for å komme nærmere landets mål om å vaksinere 1,1, milliarder mennesker innen utgangen av året. Omtrent 788 millioner vaksinedoser er nå gitt, men andelen fullvaksinerte i landet ligger fortsatt på under 20 prosent.

NRK - 1 time siden

Munchmuseet sliter med klimaet

Munchmuseet sliter med klimaanlegget i det nye museet, og ønsker seg en reserveløsning. Men Plan- og bygningsetaten sier nei til forslaget. Det skriver Avisa Oslo.

NRK - 1 time siden

Mener Ropstad bør trekke seg

Adresseavisen har spurt alle KrFs lokallagsledere i Trøndelag om de mener Kjell Ingolf Ropstad kan fortsette som partileder. Meningene er delte blant de ti lokallagslederne som har svart avisa. – Jeg mener Ropstad skal trekke seg som partileder før landsstyremøtet.

NRK - 1 time siden

Kvinne døde etter drapsforsøk

En 20 år gammel kvinne døde fredag etter at hun ble utsatt for massiv vold forrige søndag. Det var forrige søndag politiet rykket ut til en leilighet på Nyborg i Åsane i Bergen, og pågrep en mann for drapsforsøk på kvinnen..Hun ble svært alvorlig skadet, og sendt til Haukeland Universitetssykehus med ambulanse.

NRK - 1 time siden

Erstatning etter bivirkninger

Norsk pasientskadeerstatning har fått 141 søknader om erstatning for bivirkninger etter koronavaksine. De fleste søknadene kommer fra helsearbeidere som har fått AstraZeneca-vaksine. Hodepine, blodpropp, smerter og utmattelse topper statistikken over bivirkninger.

NRK - 2 timer siden

20 nye smittetilfeller i Tromsø

Det siste døgnet har 20 personer testet positivt for covid-19 i Tromsø. Det opplyser kommunen i en pressemelding. Lørdag er til sammen 203 personer isolert på grunn av korona i byen og én person er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge..

NRK - 2 timer siden

Reglene for etterlønn strammes inn

Framover skal Stortinget føre strengere kontroll ved utbetaling av etterlønn. De siste 50 årene har ordningen i stor grad vært tillitsbasert. – Ordningen har vært tillitsbasert på den måten at det er søkerne som har plikt til å gi opplysninger om annen inntekt, og levere de dokumenter som er nødvendige for at vi skal kunne vurdere om vedkommende har rett til ytelsen, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen til Dagens Næringsliv.

NRK - 2 timer siden

Færre Birgitte-tips

Tipsmengden i Birgitte Tengs-saka er i ferd med å tørke ut. Dei siste dagane er det berre få nye tips som har kome inn, opplyser politiet. Denne veka har politiet avhøyrt fleire vitne, seier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Dagbladet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt