NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:13

NRK - 16 mar 23 kl. 00:11

2,5 tonn uran forsvunnet i Libya

2,5 med det radioaktive stoffet uran er forsvunnet fra Libya. Det melder FNs internasjonale atomenergikommisjon IAEA, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det ble ifølge IAEA oppdaget da inspektører besøkte stedet tirsdag, opplyser IAEA-sjef Rafael Grossi. Ifølge IAEA er stedet der uranet er forsvunnet fra ikke under den libyske regjeringens kontroll. Inspeksjonen skulle ha vært gjennomført i 2022, men har vært utsatt på grunn av manglende sikkerhet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Libya, FNs, IAEA, Reuters, Rafael Grossi

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 2,5, tonn, uran, forsvunneti , Libya
NRK - 31 maj 23 kl. 17:49

IAEA: Irans lager av anriket uran er 20 ganger over den avtalte grensen

Irans beholdning av anriket uran er 23 ganger mengden som er tillatt i tråd med atomavtalen fra 2015, går det fram i en FN-rapport nyhetsbyrået AFP har sett. Den totale beholdningen ble 13. mai anslått til 4744 kilo, går det fram i rapporten til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA, ifølge nyhetsbyrået.

NRK - 15 nov 23 kl. 18:33

IAEA: Iran har 22 ganger mer anriket uran enn 2015-avtalen tilsa

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier Iran har et lager av anriket uran som er 22 ganger større enn det atomavtalen fra 2015 åpnet for. IAEA anklager også Iran til å hindre tilgangen for dem. I september varslet Iran at landet ville utestenge rundt en tredel av de mest erfarne IAEA-inspektørene.

NRK - 05 jun 23 kl. 15:59

Økt omsetning av kongekrabbe

Norges Råfisklag melder at det i løpet av forrige uke ble det levert over 40 tonn kongekrabbe til verdi på 10,1 millioner. Det er en oppgang fra uken før. I uke 21 ble det levert 32 tonn til en verdi på 7,1 millioner.

NRK - 21 aug 23 kl. 15:57

Nedgang i omsetningen av kongekrabbe

Norges Råfisklag melder at det i løpet av forrige uke ble levert 87,5 tonn kongekrabbe til en verdi på 25 millioner. Det var en nedgang fra uken før, da ble det levert 106 tonn kongekrabbe til verdi 30,2 millioner. Av totalen i uke 33 er 76 tonn tatt av 202 båter i det kvoteregulerte fisket, mens nesten 8 tonn er tatt i det uregulerte fisket av 29 båter.

NRK - 04 sep 23 kl. 12:01

IAEA skuffet over Iran

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA sier de er skuffet over mangelen på samarbeid fra Iran. Nye tall fra IAEAs granskning av Irans atomvirksomhet viser at mengden anriket uran i Irans lagre fremdeles er 18 ganger høyere enn mengden det ble enighet om i atomavtalen fra 2015. Samtidig mangler IAEA fremdeles full tilgang til flere viktige anlegg i Iran der uran kan anrikes.

NRK - 19 jan 23 kl. 09:00

917 fartøy får fangste kongekrabbe i 2023

Fiskeridirektoratet har tildelt kvotefaktorer for 2023 til fartøy registrert med adgang til å delta i fangst av kongekrabbe i kvoteregulert område. 13. januar var 917 fartøy registrert med adgang til å delta i fangst av kongekrabbe i det kvoteregulerte området.

NRK - 10 jan 23 kl. 21:55

Belgia og Nederland beslagla 160 tonn kokain i sine havner i 2022

Belgiske og nederlandske myndigheter beslagla totalt 160 tonn kokain i sine havner i fjor, ifølge det nederlandske og belgiske tollvesenet. Ifølge tollvesenet ble det beslaglagt rekordmye kokain i havnebyen Antwerpen i Belgia i 2022 da det ble funnet 109 tonn av det ulovlige narkotiske stoffet. Til sammenligning ble det beslaglagt 90 tonn kokain i byen i 2021.

NRK - 09 okt 23 kl. 09:31

SSB: 30 prosent av avfallet blir forbrent eller til biogass og jord

Norske avfallsanlegg tok imot 7,4 millioner tonn avfall i fjor. Drøyt 20 prosent ble forbrent, mens 8,2 prosent blir kompostert eller biogassbehandlet. – I Norge benytter vi oss av en god del av avfallet, over 80 prosent forbrent avfall blir energiutnyttet, og biologisk avfall går til produksjon av biogass og jord, sier seniorrådgiver Camilla Skjerpen i Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 04 dec 22 kl. 08:49

Norge og Grønland enige om fiskeriavtale

Norge og Grønland viderefører en kvoteavtale om fisk til å gjelde for 2023, opplyser regjeringen. – Norske fiskere utnytter kvotene ved Grønland godt og jeg er fornøyd med at Norge og Grønland er blitt enige om en kvoteavtale for 2023, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding. Grønlands kvote i Barentshavet i 2023 er satt til 4000 tonn torsk, 750 tonn hyse, 650 tonn sei og 425 tonn andre fiskearter.

Klartale - 02 jun 23 kl. 11:00

Dette må til for å nå klimamålene

Kan Norge nå klimamålet? Ikke med dagens politikk. Men Miljø-direktoratet har laget en ny rapport.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 15 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 45 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 45 minutter siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 3 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com