NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 21:46

NRK - 14 jul 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver deltavariant

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med Delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. Det betyr at andelen bekreftede tilfeller med deltavarianten har økt fra 1 til 18 prosent i perioden. Den høyeste andelen var i uke 27, da 31 prosent av de positive koronaprøvene i Norge viste seg å være deltavarianten. De fleste tilfellene er knyttet til større utbrudd som har opphav i ulike importhendelser, ifølge FHI.
Les mer på NRK


Les mer om:
Folkehelseinstituttet, FHI, Delta, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 1 av 3 positive, prøver, deltavariant
NRK - 05 jul 21 kl. 20:55

Smittes av deltavariant i Israel

Pfizer/Biontech-vaksinen forhindrer ikke at mange smittes av koronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel ifølge Haaretz. Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent.

Dagbladet - 01 okt 21 kl. 06:44

Har varslet om ny deltavariant

Folkehelseinstituttet har oppdaget 14 tilfeller av en mutert deltavariant i Norge, som har bekymringsfulle endringer..

NRK - 20 okt 21 kl. 18:16

Ny deltavariant i Storbritannia

Det er registrert flere enn 40.000 nye smittetilfeller med koronaviruset hver dag i åtte dager i Storbritannia. Det skriver BBC.

NRK - 02 nov 21 kl. 08:25

Uvanlig mange RS-smittede barn

Årets sesong for RS-virus har startet uvanlig tidlig. I flere deler av landet har det vært en rask økning i antall positive prøver, melder FHI. Flere barneavdelinger melder om sterkt pressede avdelinger.

NRK - 14 jul 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver var Delta

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. De fleste tilfellene er knyttet til større utbrudd som har opphav i ulike importhendelser, ifølge FHI.

VG - 14 jul 21 kl. 17:22

Deltautbrudd etter bryllupsfest i Lillestrøm – 20 positive prøver bekreftet

Kommuneoverlegen tror positive prøver vil fortsette å tikke inn, etter at flere smitteførende deltok på en bryllupsfest med rundt 100 gjester forrige uke..

VG - 14 jul 21 kl. 17:22

Deltautbrudd etter bryllupsfest i Lillestrøm – minst 20 positive prøver bekreftet

Kommuneoverlegen tror at positive prøver vil fortsette å tikke inn, etter at flere smitteførende deltok på en bryllupsfest med rundt 100 gjester forrige uke..

NRK - 08 aug 21 kl. 09:50

15 positive prøver i Rana

Rana kommune fikk beskjed om 15 nye positive prøver lørdag 7. august. Alle har tilknytning til kjente smittetilfeller og smittekilde er sannsynliggjort for samtlige.

NRK - 16 jul 21 kl. 15:46

Truleg deltavariant i Volda

Den positive koronaprøva om Volda kommune fekk melding om i går er truleg smitta av deltavarianten. Det viser mutasjonsanalyse. Den smitta var fullvaksinert, og testa seg etter å ha kjent milde symptom..

VG - 07 okt 21 kl. 15:05

Elevene trenger prøver som motiverer

Det er to spørsmål som i stor grad mangler i diskusjonen om prøver i skolen: Hvordan opplever elevene prøvene? Hvilket utbytte har de av dem? Det er på tide å tenke nytt om vurdering og prøver i skolen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt