NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 20:20

NRK - 24 maj 23 kl. 15:31

18 lik returnert til Afghanistan

Likene til 18 afghanere, som ble funnet døde i en forlatt lastebil nord for Bulgarias hovedstad Sofia i februar, er omsider returnert til Afghanistan. Det var Taliban-regimet som betalte for hjemsendelsen av likene, ifølge Taliban selv, som skylder på bulgarske myndigheter for at det har tatt så lang tid. De sier at likene er returnert til de pårørende og oppfordrer andre afghanere til å la være å risikere livet på ulovlige smuglerruter til Europa. Migrantene ble funnet i et skjult rom under en last med tømmer utenfor Sofia i Bulgaria 17. februar og døde av oksygenmangel.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bulgarias, Sofia, Afghanistan, Taliban, Europa, Bulgaria, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 18 lik, returnert, til, Afghanistan
Klartale - 15 feb 23 kl. 06:15

Afghanske Hoda kjemper en farlig kamp for kvinner

Et søvnig sted på Østlandet sitter Hoda Khamosh og venter. Uten ektemann, uten familie. Hun har søkt asyl i Norge, i frykt for bevegelsen som styrer Afghanistan med hard hånd.

Klartale - 05 jun 23 kl. 08:23

Verste togulykken på mange år

India har opplevd sin verste togulykke på mange år. Nesten 300 mennesker er døde. Rundt 900 er skadd.

NRK - 15 jun 23 kl. 06:31

Harvard-sjef tiltalt for salg av likdeler

Lederen for likhuset tilknyttet USAs prestisjefylte Harvard Medical School er tiltalt for å ha fjernet kroppsdeler fra lik uten tillatelse og solgt dem. 55-åringen fikk sparken 6. mai.

NRK - 02 apr 23 kl. 10:37

Barn drept av bomber i Afghanistan

Store mengder ueksploderte bomber og granater ligger igjen på slagmarken i Afghanistan, og lørdag ble to barn drept da slik ammunisjon gikk i lufta. De to barna ble drept i Maidan Wardak-provinsen rett vest for Kabul, opplyser en talsmann for politiet. Dagen før ble en mann drept og tre barn såret da ueksploderte bomber gikk i lufta i Zabul-provinsen sørøst i Afghanistan, opplyser polititalsmannen Zabihullah Jawhar.

NRK - 08 apr 23 kl. 17:50

31 ukrainske barn returnert fra Russland

31 ukrainske barn er blitt returnert til Ukraina etter å ha blitt tatt til Russland på ulovlig vis fra okkuperte områder, opplyser en ukrainsk organisasjon. Ifølge gruppa Save Ukraine ble barna bortført fra Kharkiv i nordøst og Kherson i sør. Gruppa jobber for å bekjempe det den kaller bortføringer av ukrainske barn, noe Russland også etterforskes for internasjonalt.

NRK - 11 aug 23 kl. 16:06

SOS-barnebyer: Flere hundre barn returnert til Ukraina

Minst 385 ukrainske barn som ble tvangsflyttet til Russland etter invasjonen, har returnert til Ukraina. Det opplyser SOS-barnebyer. – 84 av barna har blitt brakt hjem ved hjelp av SOS-barnebyer eller samarbeidsorganisasjoner, sier en talsperson for organisasjonen fredag.

Klartale - 28 mar 23 kl. 11:10

– Vi må lytte til kvinnene i Afghanistan

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 15 feb 23 kl. 08:37

Et ran av kvinnene i Afghanistan

Tenk deg at du som kvinne verken fikk jobbe, studere eller trene. Hvordan ville du reagert? I tillegg må en mann følge deg utenfor huset.

NRK - 02 maj 23 kl. 19:49

FN-sjefen: Vi blir værende i Afghanistan

FN blir værende i Afghanistan for å hjelpe millioner av desperate afghanere på tross av Talibans kvinnefiendtlige politikk, ifølge António Guterres. Utsendinger fra Norge, USA, Russland, Kina og rundt 20 andre land og organisasjoner, møttes mandag og tirsdag bak lukkede dører til Afghanistan-samtaler. Det var FNs generalsekretær António Guterres som inviterte til møtet i Doha i Qatar.

NRK - 17 feb 23 kl. 13:59

Taliban forbyr p-piller i Afghanistan

Prevensjonsmidler er en vestlig konspirasjon på sikte på å kontrollere den muslimske befolkningen, hevder Taliban, som forbyr dem i Afghanistan. Det melder NTB, som siterer The Guardian. – Tilgangen til prevensjonsmidler og familieplanlegging er ikke bare et spørsmål om menneskerettigheter, det er også sentralt for å styrke kvinnes selvstendighet og løfte landet ut av fattigdom, sier den afghanske aktivisten Shabnam Nasimi til avisen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 45 minutter siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 1 time siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 3 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 2 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com