NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 21:05

NRK - 17 mai 21 kl. 04:15

172 migranter reddet i Middelhavet

Redningsskipet Sea-Eye 4 har plukket opp 172 migranter fra sjøudyktige trebåter i Middelhavet, ifølge organisasjonen Sea-Eye. Skipet klargjør også redningen av en båt med 50 personer om bord, opplyste organisasjonen søndag kveld. Blant personene som var brakt om bord søndag var barn, et spedbarn og en gravid kvinne. – Vi behandler tolv personer. Heldigvis er det ingen alvorlige skader hos dem vi reddet, heter det i en uttalelse fra redningsskipets lege..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sea-Eye, Middelhavet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 172, migranter, reddeti , Middelhavet
NRK - 02 april 21 kl. 05:10

172 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 172 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 97 under snittet de sju foregående dagene. 172 tilfeller er 135 færre enn på onsdag, og 177 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 08 mars 21 kl. 01:36

107 migranter reddet ved Kanariøyen

Den spanske kystvakten har reddet 107 migranter fra båter utenfor Kanariøyene i helgen, opplyser myndighetene. Lørdag ble 56 reddet ved Tenerife, mens 51 ble reddet ved Gran Canaria søndag. Så langt i år har 23.

NRK - 24 mars 21 kl. 01:38

Over 100 migranter reddet

Mer enn 100 migranter som den siste uken er plukket opp av redningsskipet Ocean Viking i Middelhavet, fikk tirsdag gå i land i havnebyen Augusta på Sicilia. Organisasjonen SOS Meditarranee sier at til sammen 116 migranter var ombord,..

NRK - 13 mai 21 kl. 21:34

Tyskland åpner for båtflyktninger

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier at Tyskland er åpen for å avlaste Italia og ta imot migranter som er kommet med båt over Middelhavet. Antall migranter og flyktninger som har tatt seg over Middelhavet fra Libya i skrøpelige båter, er gått kraftig opp de siste dagene. Over 2000 kom til øya Lampedusa sist helg.

NRK - 09 mai 21 kl. 10:56

Flere enn 500 migranter til havn

Fire båter med flere enn 500 migranter er kommet til den italienske øya Lampedusa i Middelhavet. En av båtene hadde 325 migranter om bord, melder nyhetsbyrået ANSA. To av båtene ble oppdaget og loset til øya av patruljebåter, mens to la til kai selv..

NRK - 13 mai 21 kl. 20:26

17 migranter druknet i Middelhavet

17 migranter druknet og to ble reddet etter at en båt på vei til Europa sank utenfor kysten av Tunisia. De to som overlevde, var to kvinner fra Nigeria. De forteller at det var 19 personer i båten da den havarerte utenfor Zarzis, ifølge en talsmann for det tunisiske forsvarsdepartementet.

NRK - 28 feb. 21 kl. 17:25

15 migranter druknet utenfor Libya

Minst 15 migranter druknet da båten deres kantret utenfor kysten av Libya søndag. Det opplyser FNs migrasjonsorganisasjon IOM, ifølge AP. Det var minst 110 passasjerer ombord.

Klartale - 08 mars 21 kl. 09:05

Mange flere migranter til Kanariøyene i år

Kystvakta i Spania måtte redde mer enn hundre migranter i helga. Det skjedde på havet ved Kanari-øyene. I år har det kommet flere migranter til øyene enn i fjor..

NRK - 12 april 21 kl. 00:13

Fire migranter funnet døde på båt

Fire mennesker ble funnet døde på en flåte med migranter som var på vei til Kanariøyene, ifølge spanske Røde Kors. 19 andre migranter er lagt inn på sykehus i Tenerife. Søndag kveld var tilstanden alvorlig for tre av dem, ifølge myndighetene på øygruppa..

NRK - 18 mai 21 kl. 12:19

EU ber Marokko stoppe migranter

EU-kommissær Ylva Johansson ber Marokko stanse migranter som forsøker å ta seg inn i den spanske enklaven Ceuta. 6000 migranter tok seg inn i Ceuta mandag. 1500 av dem er allerede returnert til Marokko..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Mann fastklemd etter trafikkulukke

Ein mann er fastklemd etter ei utforkøyring på Efteløt ved Kongsberg. Politiet opplyser at han er bevisst og stabil. Skadeomfanget er førebels ukjend.

NRK - 5 minutter siden

Seier gyldige vaksinar blei sende

Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første leveransen med rundt 90.

NRK - 30 minutter siden

Fem omkom i ulukke i Belgia

Fem menneske er funne døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen, raste saman. I tillegg er ni personar skadde, åtte av dei alvorleg, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag.

NRK - 30 minutter siden

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 45 minutter siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 45 minutter siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 1 time siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 2 timer siden

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt