NRK > Nyheter

Monday, 06 December, 22:21

NRK - 24 okt 21 kl. 21:14

16 redda frå brennande skip

16 personar er redda frå eit brennande konteinarskip utanfor kysten av Canada, skriv ABC News. Brannen braut ut i 10 konteinarar på laurdag, ifølgje den kanadiske kystvakta. Dei mobiliserte eit mannskap som redda ut personane om bord og avgrensa brannen. På grunn av kjemikaliar om bord på skipet, var det ikkje eit alternativ å spraye vatn direkte på brannen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Canada, ABC News

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 16 redda, frå, brennande, skip
NRK - 04 nov 21 kl. 15:25

Brennande reketrålar gjekk ned

Reketrålaren som byrja å brenne ved Moss i Oslofjorden torsdag formiddag, gjekk ned, melder NTB. Ein person blei flogen til sjukehus etter å ha blitt redda ut frå trålaren. Ifølge politiet var denne personen aleine om bord i trålaren..

NRK - 10 okt 21 kl. 16:26

126 migrantar redda frå konteinar

Politiet i Guatemala seier dei har redda 126 migrantar som var stengde inne i ein konteinar som blei funne i ein vegkant sør i landet. 109 av dei var frå Haiti. Blant dei 126 var det også personar frå Nepal og Ghana.

NRK - 04 nov 21 kl. 21:53

Redda frå båt i Middelhavet

Eit redningsskip med nesten 400 migrantar om bord redda 400 andre personar frå ein søkkande trebåt i Middelhavet torsdag. Dei blei plukka opp i eit område der Malta har ansvaret for å drive redningsarbeid. Skipet er no på veg til den italienske øya Lampedusa, men det er uvisst om dei får legge til kai..

NRK - 01 aug 21 kl. 17:12

Sender skip for å evakuere folk

Tyrkiske myndigheter sender to skip til den tyrkiske rivieraen for å evakuere folk fra Turunc. Ubekreftede meldinger sier at et hotell er rammet av skogbrannen. Nyhetsbyrået Anadolu skriver at forsvarsdepartementet har varslet at to skip blir sendt fra marinebasen Aksaz til Turunc for å evakuere folk fra skogbrannene.

NRK - 08 jul 21 kl. 10:25

Økning i støtte til batteri på skip

Så langt i 2021 er det blitt betalt ut 615 millioner kroner til batteri og elektrifisering på skip. Det er 85 prosent mer enn i hele 2020, skriver NTB. Så langt i år har 84 skip fått batteri eller på annen måte blitt elektrifisert med støtte fra staten, opplyser Klima- og miljødepartementet i en pressemelding..

NRK - 03 aug 21 kl. 18:32

Potensiell kapring av britisk skip

Det britiske militæret sier at det har vært en «potensiell kapring» av et skip utenfor kysten av De forente arabiske emirater i Omanbukta, skriver AP. Ifølge Sky News skal en gruppe med væpnede mennesker gått ombord på skipet. Fire britiske skip har meldt om at de har mistet kontroll over styringen av fartøyene tidligere tirsdag..

NRK - 03 aug 21 kl. 18:32

Potensiell kapring av skip

Det britiske militæret sier at det har vært en «potensiell kapring» av et skip utenfor kysten av De forente arabiske emirater i Omanbukta, skriver AP. Ifølge Sky News skal en gruppe med væpnede mennesker gått ombord på skipet. Det er ikke noen britisk link til skipet, skriver avisen.

NRK - 13 jul 21 kl. 09:41

Minst 58 døde etter sjukehusbrann

Minst 58 personar har mista livet etter at ein brann braut ut på eit koronasjukehus sør i Irak måndag, opplyser landets helsemyndigheiter. Over 100 er skada. – Helsepersonell bar brente kroppar ut av det brennande sjukehuset, mens mange pasientar kom hostande ut på grunn av røyken, fortalde ein Reuters-reporter som var til stades då brannen braut ut..

NRK - 13 jul 21 kl. 09:41

Minst 64 døde etter sjukehusbrann

Minst 64 personar har mista livet etter at ein brann braut ut på eit koronasjukehus sør i Irak måndag, ifølge nyheitsbyrået AFP. Over 100 er skada. Det er frykta at talet døde vil stige og at fleire døde ligg gravlagt i ruinane.

VG - 14 jul 21 kl. 12:36

Regnbogeflagget heng framleis

I Noreg er det betre enn mange andre stader å vere skeiv. Kanskje er det det som gjer at dei som mislikar, verkeleg mislikar. Så sterkt at dei stel eller brenner ned regbogeflagg, og kanskje legg det att, brennande framfor inngangsdøra.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt