NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:19

NRK - 27 mar 23 kl. 22:34

14 villrein tatt av ras på Hardangervidda

Statens naturoppsyn (SNO) fekk laurdag melding om at fleire villrein var tatt av eit snøras i Ullensvang kommune på Hardangervidda. – Første melding var på at det var sju dyr, men då vi kom fram fann vi til saman fjorten, seier Olaf Bratland, seniorrådgjevar i Statens naturoppsyn. Han fortel at det var sivile som først oppdaga at dyra blei tatt av raset. Desse måtte også avlive fire av villreinane som ikkje var omkomne av sjølve raset. – No var det ikkje vanlege turgåarar då, men folk som haldt til på stølane der inne.
Les mer på NRK


Les mer om:
SNO, Ullensvang, Hardangervidda, Olaf Bratland, Statens, Bratland, Hardanger Folkeblad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 14 villrein, tattav , ras, Hardangervidda
NRK - 08 dec 22 kl. 15:38

Ikke statlig villreinjakt i vinter

Regjeringen vil ikke gjennomføre ekstraordinært uttak av villrein på Hardangervidda denne vinteren. Det skriver Landbruksdepartementet i en pressemelding. – Uttak i vinter, med bruk av helikopter og snøscootere, ville ha utsatt dyrene for stress i en vanskelig tid.

NRK - 28 maj 23 kl. 10:00

Riksvei 7 over Hardangervidda fortsatt stengt på grunn av uvær

Uvær gjør at riksvei 7 over Hardangervidda fortsatt holdes stengt. Samtidig åpnes fylkesvei 51 over Valdresflye igjen etter å ha vært stengt på grunn av uvær. Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at det vil bli tatt en ny vurdering søndag klokken 12 for fjellovergangen over Hardangervidda.

NRK - 31 dec 22 kl. 22:12

Riksvei 7 over Hardangervidda er åpen igjen

Riksvei 7 over Hardangervidda er åpen igjen etter å ha vært stengt på grunn av uvær. Flere andre fjelloverganger er fortsatt stengt. 21.

NRK - 13 apr 23 kl. 04:25

Kolonnekjøring over Hardangervidda og Haukelifjell

Det er innført kolonnekjøring på både Hardangervidda og over Haukelifjell. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy med en totalvekt mindre eller lik 7,5 tonn, mens det er innført kolonnekjøring for kjøretøy over 7.5 tonn, melder Statens vegvesen.

NRK - 02 nov 23 kl. 17:38

Kolonnekjøring på Hardangervidda

Det er innført kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda torsdag ettermiddag på grunn av sterk vind og dårlig sikt. Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel for snøfokk i fjellet i Sør-Norge fra torsdag til lørdag morgen. Riksvei 7 over Hardangervidda er den korteste veien mellom Oslo og Bergen.

NRK - 08 aug 23 kl. 16:10

Hus tatt av ras – uavklart situasjon

– Det har gått et ras i et boligområde i Bagn, Sør-Aurdal kommune. Mest sannsynlig ser det ut til at ett bolighus og en garasje er tatt av raset. Politiet har per nå ikke oversikt over situasjonen og om det er personer som er savnet som følge av raset.

NRK - 08 aug 23 kl. 16:10

Et hus tatt av ras i Valdres – uavklart situasjon

– Det har gått et ras i et boligområde i Bagn, Sør-Aurdal kommune. Mest sannsynlig ser det ut til at ett bolighus og en garasje er tatt av raset. Det skriver politiet i Innlandet i en pressemelding.

NRK - 08 aug 23 kl. 16:10

Et hus tatt av ras i Valdres – huseier var ikke hjemme

– Det har gått et ras i et boligområde i Bagn, Sør-Aurdal kommune. Mest sannsynlig ser det ut til at ett bolighus og en garasje er tatt av raset, skrev politiet i Innlandet i en innledende pressemelding. Klokken 17 oppdaterer etaten, og forteller at de har fått kontakt med huseier.

NRK - 08 dec 22 kl. 15:38

VG: Ikke statlig villreinjakt i vinter

Det blir ikke statlig uttak av villrein på Hardangervidda i vinter. Det får VG bekreftet at regjeringen i dag har bestemt..

VG - 13 dec 22 kl. 15:21

Åpne spørsmål fra villreinen på Hardangervidda

Viltbiologer har hele tiden advart mot skadevirkningene av å skyte villrein fra helikopter, og det må være lov å spørre forvaltningen om hvor mye av slike skadevirkninger som er greit?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 30 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 45 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 3 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com