NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:12

NRK - 17 maj 24 kl. 03:14

13 land med Rafah-advarsel til Israel

Utenriksministrene fra 13 land advarer Israel mot å gjennomføre den varslede utvidede bakkeoffensiven i Rafah på Gazastripen. Norge er ikke blant dem. Det fremkommer i et brev som den tyske avisen Süddeutsche Zeitung viser til fredag. Brevet, datert onsdag, er på fire sider og omfatter blant annet underskriftene fra utenriksministrene fra alle G7-landene, med unntak av USA. Brevet er undertegnet av utenriksministrene fra G7-landene Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Japan og Canada, samt utenriksministrene fra Australia, Nederland, New Zealand, Sør-Korea og Danmark, Sverige og Finland, (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Israel, Rafah, Gazastripen, Süddeutsche Zeitung, G7, USA, Tyskland, Canada, Australia, Zealand, korea, Danmark, Finland, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 13 landmed , Rafah-advarsel, til, Israel
Klartale - 28 maj 24 kl. 14:36

Nytt angrep mot Rafah

Sju palestinere er drept i nytt israelsk angrep mot teltleir ved Rafah. Det melder Gazas helse-myndigheter. Det skriver nyhetsbyrået NTB tirsdag ettermiddag.

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

Klartale - 07 maj 24 kl. 08:42

Har tatt kontroll over den palestinske siden av Rafah

Israelske stridsvogner gikk inn i Rafah natt til tirsdag. Det melder nyhetsbyrået AP. Rafah ligger helt sør på Gaza, og grenser til Egypt.

Klartale - 12 feb 24 kl. 10:00

Israel har angrepet Rafah

Mange palestinere har søkt trygghet i Rafah. Israel angrep Rafah natt til mandag. De angrep fra lufta.

Klartale - 13 feb 24 kl. 12:15

Advarer igjen mot å rykke inn i Rafah

Israel har angrepet Rafah. Israel angrep Rafah natt til mandag. De angrep fra lufta.

Klartale - 27 maj 24 kl. 08:58

Minst 35 drept i israelsk angrep mot Rafah

Israel har angrepet Rafah. Rafah ligger sør på Gazastripen. Minst 35 palestinere er døde, ifølge palestinske myndigheter.

NRK - 03 feb 24 kl. 14:24

Al Jazeera: 24 drept i israelsk angrep mot Rafah

24 mennesker ble drept i israelske luftangrep mot Rafal lengst sør på Gazastripen natt til lørdag, ifølge Al Jazeera. De israelske angrepene var rettet mot den østlige delen av Rafah, en by som før krigen hadde rundt 200.000 innbyggere, men der over 1 million internt fordrevne har søkt tilflukt de siste månedene.

NRK - 07 maj 24 kl. 09:50

Borrell frykter store sivile tap i Rafah

EUs utenrikssjef Josep Borrell frykter at mange sivile palestinere kommer til å bli drept i forbindelse med Israels invasjon av Rafah. – Jeg er redd dette kommer til å føre til at mange dør, at mange sivile dør, uansett hva de sier. Det finnes ingen trygge soner i Gaza, sier Borrell til pressen tirsdag.

Klartale - 27 feb 24 kl. 09:40

Hva skjer under ramadan på Gazastripen?

Ramadan starter rundt 10. mars. Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen.

Klartale - 19 jan 24 kl. 13:38

Netanyahu sier nei til palestinsk stat

To stater ved siden av hverandre. Slik kunne palestinere og israelere levd i fred. Mange har fortsatt tro på denne løsningen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 45 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 45 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 45 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 2 timer siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 2 timer siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com