NRK - 04 mar 24 kl. 06:15

13 grunneiere fikk 10 millioner i erstatning

Nye Veier har betalt 10 millioner kroner i erstatning til 13 grunneiere for det nye Rykkhustjønn naturreservat i Sør-Fron. Det skriver GD. Naturreservatet ble etablert da verneområdet Lågendeltaet gikk med i dragsuget for å bygge ny E6. I gjennomsnitt har hver grunneier fått nesten 800.000 kroner, og har i gjennomsnitt avgitt 61 mål..
Les mer på NRK


Les mer om:
Veier, Rykkhustjønn, Sør-Fron, GD, Lågendeltaet, E6

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 13 grunneiere, fikk10 , millioneri , erstatning
NRK - 27 nov 23 kl. 10:34

Enke får pelsdyrerstatning likevel

Landbruksdepartementet snur i en sak hvor en enke fikk avvist søknad om kompensasjon etter avvikling av pelsdyrgården. Etter avviklingen av pelsdyrnæringen i 2019, skulle bøndene som ble tvunget til å avvikle driften få mulighet til å søke om full erstatning. Et ektepar som drev pelsdyrfarm på Sirevåg i Hå kommune i Rogaland var noen av de som måtte se seg nødt til å legge ned drifta.

NRK - 27 nov 23 kl. 10:34

Enke får trolig pelsdyrerstatning likevel

Landbruksdepartementet snur i en sak hvor en enke fikk avvist søknad om kompensasjon etter avvikling av pelsdyrgården. Etter avviklingen av pelsdyrnæringen i 2019, skulle bøndene som ble tvunget til å avvikle driften få mulighet til å søke om full erstatning. Et ektepar som drev pelsdyrfarm i Sirevåg i Hå kommune i Rogaland var noen av de som måtte se seg nødt til å legge ned drifta.

NRK - 08 nov 23 kl. 05:51

Regjeringa vil ha ned villsvin-bestanden.  

I Sverige er det utbrudd av svinepest hos villsvin, dette vil norske myndigheter unngå her i landet. Derfor ønsker både grunneiere og Mattilsynet mer jakt på villsvin. Nå har grunneiere og skognæringa gått sammen i Villsvinprosjektet, som åpnes av landbruksminister Geir Pollestad i morgen, torsdag.

NRK - 08 nov 23 kl. 06:09

Ønsker mer jakt på villsvin

Regjeringa vil ha ned villsvin-bestanden i fylkene langs svenskegrensa. Årsaken er at det i Sverige er utbrudd av svinepest hos villsvin, dette vil norske myndigheter unngå her i landet. Derfor ønsker både grunneiere og Mattilsynet mer jakt på villsvin.

NRK - 21 dec 23 kl. 12:23

Rasmus Paludan får erstatning etter drapstrussel

Provokatøren Rasmus Paludan får en erstatning på 30.000 svenske kroner etter å ha blitt utsatt for drapstrusler. En tenåringsgutt skrev i sosiale medier i april i fjor at Paludan ville bli drept om han kom til Kalmar.

Klartale - 06 dec 23 kl. 13:20

Dette er regjeringens rikeste

Skattelistene for 2022 er lagt ut. Det skjedde onsdag morgen.Tallene viser at Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste.

NRK - 18 nov 23 kl. 16:32

1,3 milliarder utbetalt til norske pelsdyrbønder

Av 272 søknader fra norske pelsdyrbønder som har måtte legge ned, har 35 fått avslag. Hittil er 1,3 milliarder kroner betalt ut. Siden forbudet mot pelsdyravl ble innført fra mars i 2022, har nå i alt 272 søknader blitt registrert.

NRK - 30 jan 24 kl. 12:51

E18-naboenes erstatning skal opp i Høyesterett

Saken om erstatning til naboene av nye E18 i Bærum skal opp i Høyesterett, har ankeutvalget avgjort. Dermed kan de miste erstatningen de fikk i lagmannsretten. E18 vest for Oslo er under utvidelse, og arbeidet på Høvik ventes å vare fram til 2029/2030.

NRK - 11 nov 23 kl. 11:06

Yara krever titalls millioner i erstatning

Gjødselgiganten Yara krever over 80 millioner kroner i erstatning etter skade på 8000 tonn gjødselprodukter som skulle fraktes fra Norge til Thailand. Yara har, sammen med flere forsikringsselskap, gått til sak mot shippingselskapene Fortune Gentle Shipping og NDY Shipping Co, skriver Nationen. Yara krever erstatning for lastens verdi, samt kostnader knyttet til ulike undersøkelser og renter.

NRK - 16 nov 23 kl. 17:06

Dagbladet: Viggo Kristiansen krever 90 millioner

Viggo Kristiansen vil ha en rekordhøy erstatning. Kravet er 89 815 602 kroner, skriver Dagbladet. – Totalkravet er på nærmere 90 millioner kroner, sier advokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 45 minutter siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 1 time siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 4 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

NRK - 4 timer siden

Macron: EU må innføre sanksjoner mot Iran

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, sa Macron i forkant av EU-toppmøtet i Brussel onsdag. Der blir Irans angrep mot Israel i helgen et av temaene. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz og Belgias statsminister Alexander De Croo tok til orde for flere sanksjoner mot Iran på vei inn til toppmøtet.

NRK - 4 timer siden

Republikanerne i Representantenes hus vil gi Ukraina 60 milliarder dollar

Republikanerne i Representantenes hus har lagt fram forslag til støttepakker for Ukraina, Israel, Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet. Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs. Ifølge forslaget skal Israel få en støttepakke på 26,38 milliarder dollar, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com