NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 06:18

NRK - 06 aug 22 kl. 02:06

13 drept i Burkina Faso

Fire soldater og ni sivile er drept av antatte jihadister i den nordlige delen av Burkina Faso, opplyser hæren. Ytterligere 10 personer ble såret i angrepet i Bourzanga-distriktet, mens 34 av angriperne ble drept. – Minst 34 terrorister er drept, opplyses det fra landets militære hovedkvarter. Burkina Faso har vært hardt rammet av jihadistopprøret i Sahel-området de siste sju årene. Tusener av mennesker er drept, og myndighetene har mistet kontrollen over 40 prosent av territoriet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Burkina Faso, Bourzanga, Faso, Sahel, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 13 drepti , Burkina, Faso
NRK - 04 jul 22 kl. 21:24

27 drept av antatte jihadister i Burkina Faso

Minst 27 mennesker ble drept av antatte jihadister som angrep flere landsbyer nord i Burkina Faso i helgen, opplyser sikkerhetskilder i landet. – Væpnede menn omringet landsbyen i 17-tida og skjøt i lufta. De kom tilbake om natta og skjøt vilt mot mennesker, forteller et øyenvitne.

NRK - 07 jul 22 kl. 17:52

Burkina Fasos tidligere president vendte hjem

Den tidligere kuppmakeren Blaise Compaoré, som gikk av som president i Burkina Faso etter omfattende uro i 2014, returnerte torsdag til hjemlandet. Compaoré grep makten i et kupp i 1987 og satt ved makten i Burkina Faso i 27 år, før han flyktet i eksil til nabolandet Elfenbenskysten. I april ble han dømt til livsvarig fengsel in absentia for sin medvirkning til drapet på president Thomas Sankara, samme dag som han selv grep makten.

NRK - 09 aug 22 kl. 19:44

15 soldater drept av veibomber i Burkina Faso

15 soldater er drept i to angrep med veibomber i Burkina Faso, opplyser hæren i landet. Angrepene skjedde langs veien mellom Bourzanga og Djibo i regionen Centre-Nord, opplyser generalstaben. – Tapstallet for de to hendelsene er 15 falne soldater og 1 såret, heter det i uttalelsen.

NRK - 14 jun 22 kl. 12:39

Dødstallene stiger i Burkina Faso

Antall døde etter en massakre i det nordlige Burkina Faso i helgen har nå steget til 79. Det opplyser regjeringen i landet. Burkina Fasos leder har erklært tre dagers landesorg etter det antatte jihadistangrepet..

NRK - 16 maj 22 kl. 13:42

Flere drept under angrep i Burkina Faso

Rundt 40 personer skal ha blitt drept under flere angrep i Burkina Faso mandag. Det melder lokale sikkerhetsstyrker ifølge AFP. Flere av de drepte skal ha vært sivile.

NRK - 27 maj 22 kl. 06:27

Rundt 50 drept i angrep i Burkina Faso

Rundt 50 sivile ble drept i et angrep øst i det vestafrikanske landet Burkina Faso. Det er uklart hvem som står bak. En talsperson for militæret sier at ofrene kommer fra Madjoari-regionen, og at de var på vei til Nadiagou da de støtte på væpnede gjerningspersoner på en bro.

NRK - 10 jun 22 kl. 14:51

Ti politifolk drept i angrep i Burkina Faso

Til politifolk er drept i et angrep nord i Burkina Faso, nær grensa til Niger. Militante islamister mistenkes for å stå bak. Fire andre politifolk ble ifølge sikkerhetskilder såret i angrepet mot en politipost i Seytenga i Seno-provinsen natt til fredag, og de materielle ødeleggelsene er store.

NRK - 10 jun 22 kl. 13:13

AFP: Ti politibetjenter drept i Burkina Faso

Ti politifolk er drept i et angrep i Burkina Faso, skriver AFP. Det er ikke kommet frem bakgrunnen for hendelsen. Det vestafrikanske landet har stått i en alvorlige humanitær krise siden 2019.

NRK - 13 jun 22 kl. 10:33

Flere skal være drept av væpnede grupper i Burkina Faso

I helgen ble rundt 100 personer drept da væpnede grupper angrep en landsby i Burkina Faso. Ifølge en talsmann fra regjeringen er det uklart hva som skjedde. Hendelsen undersøkes av sikkerhetsstyrker, som også er på stedet for å ivareta sikkerheten.

NRK - 05 jul 22 kl. 05:51

Mer enn 30 drept av antatte jihadister i Burkina Faso

Minst 34 mennesker ble drept da antatte jihadister angrep flere landsbyer nord i Burkina Faso i helgen, opplyser sikkerhetskilder i landet. – Væpnede menn omringet landsbyen i 17-tida og skjøt i lufta. De kom tilbake om natta og skjøt vilt mot mennesker, forteller et øyenvitne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 7 timer siden

Fire personer til sykehus etter båtkollisjon

Fire personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. To båter kolliderte, den ene med seks personer i og den andre med én.

NRK - 30 minutter siden

Høy rente på kriselån til SAS

Lånet på 6,7 milliarder kroner som skal holde SAS på vingene gjennom konkursbeskyttelsen, kan ende med pris på nesten 1,6 milliarder kroner. Det viser en en gjenomgang av låneavtalen som Dagens Næringsliv har gjort. Natt til søndag offentliggjorde SAS at det hadde fått tilsagn om et lån på 700 millioner dollar fra amerikanske Apollo Global Management..

NRK - 1 time siden

Krever at Russland gir tilbake atomkraftverk

42 land, blant dem Norge, krever at Russland umiddelbart overlater kontrollen over det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja til Ukraina. – Utplasseringen av russiske militærstyrker og våpen på atomkraftverkets område er uakseptabelt, står det i en uttalelse fra de 42 landene. Kravet er fremsatt på vegne av EU, samt USA, Storbritannia, Norge, Australia, Japan, New Zealand og en rekke andre land.

NRK - 2 timer siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 3 timer siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 3 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 4 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 6 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 7 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com