NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:45

NRK - 03 apr 24 kl. 09:13

134 studenter fortsatt evakuert

134 beboere på studentboligene på Møllendal får ikke komme hjem til leilighetene sine ennå. Det sier Arvid Ristesund, driftsansvarlig i studentsamskipnaden Sammen, til NRK. Rundt 300 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en tom industribygning på Møllendal onsdag morgen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Møllendal, Arvid Ristesund, Sammen, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 134, studenterfortsatt , evakuert
Klartale - 05 apr 24 kl. 10:48

Færre studenter tar lærerutdanning

299.000 personer studerte i Norge høsten 2023. 118.

NRK - 03 apr 24 kl. 09:13

134 studenter fortsatt evakuert: Alle får flytte tilbake i løpet av dagen

134 beboere på studentboligene på Møllendal er fremdeles evakuert etter den kraftige brannen onsdag morgen. – Alle kan flytte tilbake om 1-2 timer, sier Arvid Ristesund, driftsansvarlig i studentsamskipnaden Sammen, til NRK. Ifølge Ristesund er det lite skader innvendig i studentboligene, men noen vinduer er knust og filtrene på ventilasjonen må byttes ut før studentene kan flytte inn igjen.

Klartale - 23 feb 24 kl. 06:00

Rekordmange studerte i utlandet

Aldri før har flere norske studenter dratt på utveksling. Det er å studere ett eller flere semester i utlandet. I 2022 dro 7.

Klartale - 28 nov 23 kl. 08:42

Færre internasjonale studenter i Norge

Det koster penger for de fra utlandet å studere i Norge. Det gjelder studenter fra land utenfor EØS og Sveits. EØS er flere land i Europa som har et samarbeid.

Klartale - 31 jan 24 kl. 08:51

526 studenter ble tatt for juks ifjor

526 studenter ble tatt for å jukse i Norge i fjor. Det er stor forskjell ved universitetene. Noen steder blir flere tatt for juks.

NRK - 28 nov 23 kl. 04:49

Færre internasjonale studenter

Bare 49 studenter fra land utenfor EØS og Sveits startet på NTNU i Trondheim denne høsten. Det er 183 færre enn i fjor og en nedgang på nesten 80 prosent. I fjor hadde NTNU 232 masterstudenter fra land utenfor EU, EØS og Sveits, viser tall som blir lagt fram for NTNU-styret, melder Adressseavisen.

Klartale - 07 dec 23 kl. 14:09

Tar medisiner for bedre resultater

5 prosent av studenter har brukt medisiner for å få bedre resultater. Det viser en rapport for 2022 om studenters helse og trivsel. De har brukt medisinen ritalin for bedre konsentrasjon og mer energi.

NRK - 10 dec 23 kl. 11:33

Studenter rammet av brannen i Stavanger

Universitetet i Stavanger har lagt ut en melding på Facebook etter nattens brann i Sandal i Stavanger. «UiS-studenter er rammet av brannen som oppsto i studentboligene i Stareveien på Sandal natt til søndag 10. desember.

NRK - 28 dec 23 kl. 08:58

Kraftig fall i antallet studenter som blir utestengt

I desember i fjor var det registrert 795 saker med utestengte studenter. I år har tallet falt til 564. Over 90 prosent av sanksjonene er knyttet til juks eller forsettlig medvirkning til juks, viser desember-tallene fra Register for utestengte studenter (Rust), ifølge Khrono.

NRK - 19 mar 24 kl. 10:54

Elleve studenter døde i bussulykke

Elleve studenter fra et universitet i Kenya omkom da bussen de satt i kolliderte med en lastebil på en trafikkert motorvei. I tillegg ble 42 studenter alvorlig skadd i ulykken, ifølge politiet. Ulykken skjedde mandag ettermiddag i Maungu, 360 kilometer fra hovedstaden Nairobi, da studentene fra Kenyatta-universitetet var på vei til kystbyen Mombasa.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 15 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 30 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com