NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 20:54

NRK - 10 mai 21 kl. 06:33

11 drept av veibombe i Afghanistan

En buss kjørte mandag på en veibombe i Zabul-provinsen sør i Afghanistan, opplyser landets innenriksdepartement. Minst elleve personer ble drept. I tillegg er minst 28 personer såret, opplyser en talsmann for departementet. Angrepet skjedde kun timer før Taliban erklærte en tre dager lang våpenhvile i forbindelse med feiringen av id, avslutningen av fastemåneden ramadan..
Les mer på NRK


Les mer om:
Zabul, Afghanistan, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 11 dreptav , veibombei , Afghanistan
NRK - 20 mai 21 kl. 11:33

Ni sivile drept av veibombe

Minst ni sivile ble drept da bilen deres traff en veibombe i den sørlige Helmand-provinsen i Afghanistan, melder tjenestemenn ifølge nyhetsbyrået AFP. Helmands viseguvernør Baryalai Nazari sier til AFP at det var kvinner og barn blant de drepte..

NRK - 20 mai 21 kl. 13:58

Familie på 12 drept av veibombe

Tolv medlemmer av samme familie ble drept da bilen deres traff en veibombe i den sørlige Helmand-provinsen i Afghanistan torsdag, melder tjenestemenn. Helmands viseguvernør Baryalai Nazari sier til AFP. at det var kvinner og barn blant de drepte.

NRK - 30 mai 21 kl. 11:44

Granatangrep mot bryllup

Minst sju mennesker er drept og tre andre er såret i et granatangrep mot et bryllup i Kapisa-provinsen nordøst i Afghanistan. Granatangrepet fant sted i Tagab-distriktet lørdag kveld, da det pågikk kamper mellom regjeringsstyrker og Taliban i området. Begge parter anklager de andre for å ha stått bak granatangrepet.

NRK - 06 juni 21 kl. 11:11

Minst elleve sivile afghanere drept

En minibuss med sivile passasjerer ble i helgen rammet av en veibombe nordvest i Afghanistan. Minst elleve personer ble drept, blant dem tre barn..

NRK - 29 april 21 kl. 17:30

Tilbaketrekking fra Afghanistan

Nato har startet tilbaketrekkingen fra Afghanistan, bekrefter en ikke-navngitt kilde i forsvarsalliansen torsdag. USAs president Joe Biden har satt som mål at amerikanske styrker skal være ute av Afghanistan innen 11. september, som er 20-årsdagen for terrorangrepene som førte til Afghanistan-krigen..

NRK - 18 mai 21 kl. 10:53

Solberg redegjør om Afghanistan

I løpet av året vil de siste norske soldatene forlate Afghanistan. Tirsdag blir det trolig kjent når og hvordan. Da redegjør statsminister Erna Solberg (H) for den norske tilbaketrekkingen fra Afghanistan i Stortinget.

NRK - 25 april 21 kl. 21:10

12 drept i angrep i Afghanistan

Minst tolv politimenn ble drept i to ulike angrep i Afghanistan søndag, ifølge myndighetene. Sju av dem døde i et bakholdsangrep i Logar-provinsen sør for Kabul. I Kandahar angrep en selvmordsbomber et politikjøretøy.

NRK - 24 feb. 21 kl. 15:37

Forlenger Afghanistan-operasjon

Tyskland forlenger sitt militære nærvær i Afghanistan med ti måneder, melder AP. Tyskland har med sine 1.100 soldater den nest største kontingenten i Nato-styrken i Afghanistan, som nå teller 9.

NRK - 26 feb. 21 kl. 10:22

Forsvarsminister til Afghanistan

Den tyske forsvarsministeren kom fredag på uanmeldt besøk til landets styrker i Afghanistan. Hun gjentok Tysklands støtte til fredsprosessen i landet. Besøket kommer samme uke som den tyske regjeringen besluttet å forlenge sitt militære nærvær i Afghanistan med ti måneder.

NRK - 14 april 21 kl. 09:30

– Nato følger USA ut av Afghanistan

– Nato vil trolig trekke ut alle styrker av Afghanistan når USA gjør det, sier Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer til ARD. Natos forsvarsministre møtes om Afghanistan i dag. USA er ventet å varsle tilbaketrekning 11.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fem omkom i ulukke i Belgia

Fem menneske er funne døde etter at ein skule som var under bygging i Antwerpen, raste saman. I tillegg er ni personar skadde, åtte av dei alvorleg, ifølgje nyheitsbyrået Belga. Ulukka skjedde fredag.

NRK - 15 minutter siden

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 45 minutter siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 45 minutter siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 1 time siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 2 timer siden

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilegheitskompleks i Florø

Naudetatane er på beg til mogleg brann i eit leilegheitskompleks med fire bueiningar. Vest politidistrikt melder om mykje røyk på staden. Evakuering er starta..

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke i Tønsberg

En bil har kjørt ut og havnet på taket ved Hortensveien på Barkåker i Tønsberg kommune. To personer er involvert. Bilen ligger på taket i vegbanen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt