NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 16:32

NRK - 14 okt 21 kl. 03:11

11.000 måtte evakueres i tysk by

Rundt 11.000 personer i den vesttyske byen Essen ble evakuert onsdag kveld da en bombe fra krigen skulle uskadeliggjøres. Bomben fra andre verdenskrig ble funnet tirsdag og ble beskrevet som uvanlig stor..
Les mer på NRK


Les mer om:
Essen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 11.000, måtte, evakueresi , tyskby
NRK - 19 sep 21 kl. 08:57

California: Brann truer kjempetrær

To store skogbranner i California har møttes og blitt en enda større brann i utkanten av en Sequoia National Park i California. Brannmenn som jobbet med å beskytte de gigantiske sequoia-trærne i parken med aluminiumsfolie, måtte en stund evakueres, men kunne senere returnere. På grunn av en plutselig endring i vindretningen kom brannene til utkanten av et område i parken, Giant Forest, der de svidde en klynge med sequoia-trær ved inngangen til området med 2.

NRK - 07 aug 21 kl. 15:27

Tusenvis evakueres i Hellas

Tusener av beboere og turister må evakueres fra skogbranner som herjer in Hellas. Over Aten regner aske, og en tjukk røyksky skaper uutholdelig luftkvalitet. Minst 1.

Klartale - 09 aug 21 kl. 14:04

Tusenvis evakueres fra skogbranner i Hellas

Flere tusen beboere og turister må evakueres fra skogbranner i Hellas. Over Aten regner det aske og røyken skaper dårlig luftkvalitet..

NRK - 12 aug 21 kl. 13:24

Brann: Arbeidere evakueres

Nødetatene har rykket ut til melding om brann hos Bokn Plast i Bokn kommune i Rogaland. Politiet skriver på Twitter at det skal være åpne flammer og mye røyk. Arbeidere evakueres, og det skal komme ut giftig røyk som foreløpig blåser ut mot sjøen.

NRK - 12 sep 21 kl. 12:40

Flere evakueres i Spania

Enda to landsbyer evakueres på grunn av skogbranner i Malaga-provinsen sør i Spania. Det informerte myndighetene i den spanske regionen Andalucía søndag. Til sammen er rundt 2000 mennesker evakuert på grunn av brannen som startet onsdag kveld.

NRK - 18 sep 21 kl. 20:31

Få Trump-tilhengere møtte opp

Noen få hundre Trump-støttespillere hadde lørdag ettermiddag møtt opp for å demonstrere ved Kongressen. Det var flere politi- og pressefolk til stede enn demonstranter, melder nyhetsbyrået AP. Trump-supporterne hadde varslet at de ville vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6.

NRK - 14 aug 21 kl. 14:41

Tysk ambassade skal evakueres

Den tyske hæren planlegger å sende styrker til Afghanistan for å bistå i evakueringen av tyske borgere og ambassadepersonell, ifølge nyhetsbyrået DPA. Evakueringsoppdraget planlegges i all hemmelighet, og det arbeides med å godkjenne at tyske spesialsoldater kan sendes til Afghanistan innen en uke. Det er rundt 100 tyske borgere i Afghanistan som skal få tilbud om evakuering.

Klartale - 09 okt 21 kl. 06:00

Sykepleieren som ikke brukte hansker

– Jeg kan puste. Jeg kan le. Jeg kan drikke vin.

NRK - 21 jun 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 04 jul 21 kl. 20:41

70.000 evakueres på Cuba

Cuba har evakuert 70.000 personer sør på øya på søndag, i påvente av den tropiske stormen Elsa. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 15 minutter siden

24 døde av alkoholforgiftning

Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol.

NRK - 30 minutter siden

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 45 minutter siden

Gikk på skjær i Færder

To personer har gått på skjær med båten og sitter og venter på redning, informerer vaktleder i sørøst 110, Marthin Haugen. Begge personene skal sitte på trygg grunn i nærheten av Haneflu i Færder mens brannvesenet er på vei. Det er meldt om mye vind og en del sjø i området, forteller Haugen..

NRK - 45 minutter siden

Satser på ny regjering i desember

I Tyskland håper de sosialdemokratiske SPD, og koalisjonspartiene De grønne og FDP å ha ny regjering klar i starten av desember, skriver NTB. Regjeringen skal ledes av Olaf Scholz. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir Angela Merkel ikke Tysklands lengstsittende statsminister siden 2.

NRK - 45 minutter siden

Støre: Ikke grunnlag for uro

Statsminister Jonas Gahr Støre sier de følger koronasituasjonen og vil informere Stortinget og befolkningen ved behov. – Det må ha skjedd noe siden torsdag til i dag som gir grunn til uro når man nå vil ha en orientering fra statsministeren i Stortinget, sier Støre som svar på Erna Solbergs innlegg. – En samlet regjering lot seg oppdatere av helsemyndighetene på lørdag.

NRK - 1 time siden

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

NRK - 1 time siden

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 2 timer siden

Dømt for voldtekt

En mann er i Telemark tingrett dømt til fire og et halvt år i fengsel etter en voldtekt på Notodden i 2018. Mannen hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig, men ble ikke trodd av retten. Han er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen 150.

NRK - 2 timer siden

24 personer henrettet i Syria

Syriske myndigheter har henrettet 24 personer beskyldt for å ha startet skogbranner i landet i fjor sommer. Det melder nyhetsbyrået AFP. De 24 ble henrettet på onsdag, og ble dømt for terrorhandlinger mot eget land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt