Klartale > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:19

Klartale - 20 apr 22 kl. 12:31

Åpner for å gi flere ukrainere beskyttelse i Norge

Flere ukrainere i Norge har en oppholds-tillatelse som er i ferd med å ta slutt. Som følge av krigen i Ukraina er det vanskelig å fornye denne. Det får følger for folk som jobber eller går på skole i Norge.Ukrainere som har rømt fra krigen får kollektiv beskyttelse. Det gjør at de får være i Norge i lengre tid.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Norge, Ukraina, Mjøs Persen, Persen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Åpner, forå gi , flere, ukrainere, beskyttelsei , Norge
Klartale - 06 apr 22 kl. 15:01

UDI mener Norge bør ha planer for å ta imot 60.000 ukrainere

Mer enn 4,2 millioner ukrainere har rømt fra landet. Det er ventet at mange av dem vil komme til Norge.Onsdag sa Utlendings-direktoratet (UDI) hvor mange de mener kan komme.

NRK - 19 apr 22 kl. 07:15

Kortere registreringstid for ukrainere

Politiets utlendingsenhet sier antallet ukrainere som har kommet til Norge i påsken har gått ned, sammenlignet med den mest hektiske perioden i mars. Dette betyr at det nå er mulig for PU å hente inn noe av etterslepet på å registrere ukrainere som flyktninger. – Nå jobber vi med å kalle inn de som venter på private adresser til å komme litt raskere enn det vi hadde avtalt med dem.

NRK - 19 mar 22 kl. 14:18

10.000 ukrainere trolig kommet til Danmark

Mer enn 10.000 menn, kvinner og barn fra Ukraina har kommet til Danmark etter den russiske invasjonen. Den danske Utlændingestyrelsen tar utgangspunkt i at rundt 2000 ukrainere har søkt asyl i Danmark siden 24.

Klartale - 01 jun 22 kl. 16:30

De håper de kan gi Ukraina noe å glede seg over

Det er 2.371 kilometer fra Kyiv i Ukraina til Glasgow i Skottland. Der skal Ukraina spille en av sine viktigste landskamper på lang tid.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 01 apr 22 kl. 12:45

Bruker mer penger på forsvar og flyktninger

Snart er det ukrainske barn på skolen. Og ukrainere i nabolaget ditt og på jobben. Norge skal ta godt imot dem og gi dem trygghet, lovet statsminister Jonas Gahr Støre fredag.

NRK - 21 apr 22 kl. 15:41

7,7 millioner ukrainere er internt fordrevet

7,7 millioner mennesker, eller 17 prosent av Ukrainas befolkning, er nå på flukt i eget land, ifølge ferske tall fra FN-organisasjonen IMO. De aller fleste av disse, 60 prosent, er kvinner, ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IMO). Flere enn halvparten av de internt fordrevne mangler tilstrekkelig tilgang til mat.

Klartale - 13 apr 22 kl. 12:15

Kirker åpner dørene for ukrainere i påsken

Kirker åpner dørene for ukrainere. De tilbyr blant annet språkkafé og gratis konserter. Og tekster som er oversatt til ukrainsk.

NRK - 03 mar 22 kl. 23:54

USA vil hjelpe ukrainere i USA

Regjeringen i USA vil gi midlertidig opphold- og arbeidstillatelser til titusenvis av ukrainere som allerede er i USA, og som nå ikke kan returnere til Ukraina på grunn av Russlands angrep av Ukraina, melder nyhetsbyrået Reuters. Rundt 30 000 ukrainere med visum i USA kan ha nytte av dette, ifølge Migration policy institute..

NRK - 27 mar 22 kl. 18:29

Halvparten av ukrainere sier de vil mot russerne

47 prosent av ukrainere over 18 år sier de er villige til å kjempe med våpen for Ukraina, ifølge en fersk Prio-undersøkelse. Av de spurte, svarte om lag 70 prosent av menn og 30 prosent av kvinner i Ukraina at de er villige til å ta del i den væpnede konflikten for landet sitt, viser undersøkelsen. Totalt 47 prosent sier de er villige til å bruke våpen for å hjelpe ukrainske styrker i krigen.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 15 minutter siden

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Lysytsjansk er tvillingbyen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der.

Klartale - 30 minutter siden

Tusenvis av menn samlet for å finne ut av Talibans politikk

Fremtiden for Talibans styre i Afghanistan skal avgjøres. Samlingen kalles jirgaen. Det er er den største politiske samlingen siden Taliban tok over kontrollen i fjor.

Klartale - 30 minutter siden

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

Klartale - 2 timer siden

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

Klartale - 15 timer siden

Frykter følgene av at færre nordmenn finner ny musikk på radio

De som skaper musikk merker nå at folk har fått nye medievaner, sier Willy Martinsen. Han er kommunikasjons-direktør i Tono. Det er interesse-organisasjonen for de som skaper musikk i Norge.

Klartale - 17 timer siden

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

Klartale - 18 timer siden

Nato inviterer inn Sverige og Finland

Sverige og FInland vil bli tatt opp som nye medlemmer i forsvars-samarbeidet Nato.Onsdag bestemte ledere i Nato seg for å invitere landene inn. Det ble avgjort på et toppmøte i Nato.

Klartale - 18 timer siden

Politiet er usikre på om skytteren har fått hjelp før angrepet

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk. Han skjøt mot to utesteder i Oslo natt til lørdag. Politiet er ganske sikre på at han angrep alene.

Klartale - 18 timer siden

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

Klartale - 19 timer siden

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com