NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 14:06

NRK - 20 okt 21 kl. 11:29

Ønsker folkeavstemning om Vestland

Rødt foreslår nå å avholde rådgivende folkeavstemninger om bevaring eller løsrivelse i storfylkene: Vestland, Innladet og Vestfold og Telemark. Dersom kun ett av de gamle fylkene vil løsrive seg, er det grunnlag nok for skilsmisse, mener partiet. I tillegg foreslår Rødt folkeavstemninger i tidligere Flora og Vågsøy kommune om hvorvidt man skal gå tilbake til de tidligere kommunegrensene. – Det er på tide å lytte til folk, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Sp lokalt i Vestland ble svært skuffet da Hurdal-plattformen ikke ga grunnlag for folkeavstamning om storfylket..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vestfold, Telemark, Rødt, Flora, Vågsøy, Bjørnar Moxnes, Vestland, Hurdal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ønsker, folkeavstemningom , Vestland
NRK - 28 jun 21 kl. 08:22

Vestland mottar internasjonal pris

Den prestisjetunge internasjonale prisen E-Visionary Award ble tildelt Vestland fylkeskommune på den globale konferansen EVS34. EVS-konferansene er verdens største konferanse for og om elektrisk mobilitet. Den avholdes for øyeblikket i Nanjing i Kina.

NRK - 02 jul 21 kl. 15:03

Uakseptabelt mye ulovlig fiske

Miljødirektoratet advarer mot svært mye ulovlig fiske i Vestland fylke i år. Det skriver de i en pressemelding. – Omfanget av ulovlig fiske i Vestland er nå på et uakseptabelt høyt nivå.

NRK - 23 jul 21 kl. 08:19

14 nye smittetilfeller i Vestland

Det siste døgnet har 14 personer testet positivt for korona i fire kommuner i Vestland, ifølge tall fra Helse Førde. De positive prøvene kommer fra kommunene Sogndal, Luster, Stad og Vik, skriver Fjordenes Tidende. Onsdag ble det bekreftet smitte hos to personer som hadde vært på utestedet Meat Point i Sogndal sist lørdag.

NRK - 09 okt 21 kl. 10:16

– Skift dekk om du skal til fjells

Høstferien starter for deler av landet mandag. Dersom du skal til fjells, råder Tryg Forsikring til å skifte til vinterdekk. – Skal du opp i høyden, så skift til vinterdekk nå.

VG - 28 sep 21 kl. 14:13

SV vil ha folkeavstemning om regionreform: – Et av de dummeste vedtakene

SV ønsker folkeavstemning om oppløsning av tvangssammenslåtte fylker. Forslaget møter skepsis hos både den øverste Ap-bossen i nord og i Senterpartiet..

NRK - 02 aug 21 kl. 08:00

Få deltok i folkeavstemning

Bare sju prosent deltok i en folkeavstemning i Mexico søndag om hvorvidt tidligere presidenter skulle rettsforfølges for korrupsjon. Av dem som stemte, var det bare to prosent som stemte imot. Oppslutningen ligger langt under de 40 prosent som er nødvendig for at den juridiske prosessen skal kunne komme i gang, sier den nasjonale valgkommisjonen.

NRK - 15 okt 21 kl. 13:57

Frp vil ha folkeavstemning

Fremskrittspartiet foreslår en folkeavstemning om oppløsning av Kristiansand kommune. I et innspill til bystyret skriver politiker Christian Eikeland at han vil at folk som bor i tidligere Søgne og Songdalen kommuner, skal få avgi stemmer..

NRK - 06 okt 21 kl. 19:57

Peiker på Ulstein

Fylkesstyret i Vestland KrF ønsker Dag-Inge Ulstein som ny partileiar. Det kjem fram etter eit møte i fylkesstyret i kveld. Alle fylkeslaga skal i to høyringsrundar kome med innspel til partileiarvalet..

NRK - 16 sep 21 kl. 15:45

Moxnes: Støre ønsker forandring

Bjørnar Moxnes sa før møtet med Støre at han kunne se for seg en samarbeidsavtale med Arbeiderpartiet, på linje med det Ap har med Rødt i Oslo. Etter møtet ble det klart at det ikke var aktuelt for Støre. – Vi kommer til å snakke sammen seinere.

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt