NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:29

NRK - 11 aug 23 kl. 04:32

Én kommune kan stanse vindsatsing i Finnmark

Regjeringens planer om kraftløft i Finnmark kan stå og falle på valgresultatet i Lebesby kommune, med 1200 innbyggere. Regjeringen har lovet at det skal bygges ny kraftproduksjon tilsvarende det elektrifisering av Melkøya vil kreve, omtrent fire terawattimer, innen 2030. Men om løftene skal realiseres vil det avhenge av valgresultatet i Lebesby kommune i Finnmark der de største vindkraftprosjektene er under planlegging, skriver Klassekampen. En oversikt fra NVE viser at direktoratet i dag har sju vindkraftprosjekter til behandling eller som har fått konsesjon. To av de største prosjektene er Davvi vindkraftverk og Laksefjord vindkraftverk i Lebesby kommune.
Les mer på NRK


Les mer om:
Finnmark, Lebesby, Melkøya, Klassekampen, NVE, Davvi, Laksefjord, TWh, Venstreparti, Senterpartiet, Høyre, SV, Sp, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Én kommunekan , stanse, vindsatsingi , Finnmark
NRK - 23 nov 23 kl. 09:31

Langt flere kraftprosjekter enn det er plass til i strømnettet

Etter regjeringen presenterte et kraftløft for Finnmark har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) bedt kraftprodusentene informere om modne prosjekter. Det viser seg at det jobbes med langt flere prosjekter enn det er kapasitet til, selv med en kraftig oppgradering av nettet i Finnmark. Det skriver NVE i en pressemelding.

NRK - 11 aug 23 kl. 08:24

Arnstad: – Ingen grunn til å si at vi har løst alle konflikter

Regjeringen besluttet tirsdag at gassanlegget Melkøya skal elektrifiseres, i strid med Senterpartiets landsmøtevedtak. Senterpartiets fylkeslag i Nord-Norge anklager partileder Trygve Slagsvold Vedum for å overkjøre grasrota i partiet, i et internt brev TV 2 har omtalt. Til NRK sier de at det er illojalt og «en tupp i ræva».

Klartale - 24 aug 23 kl. 06:00

Bykle har penger, men ønsker seg flere å bruke dem på

– Sola skinner jo alltid i Bykle, sier Linda Dypedal med glimt i øyet. Sommeren har kommet til Setesdal. Sola får fram lukta av tre i de tradisjonelle husene.

NRK - 20 apr 23 kl. 09:46

Finnmark Ap vil ha Helga Pedersen som partisekretær

– Finnmark Ap ønsker å uttrykke sin fulle støtte til Helga Pedersen som ny partisekretær i Arbeiderpartiet, sier Vadsø-ordfører Wenche Pedersen til NRK. Hun sier saken ble behandlet på et styremøte i Finnmark Ap i går og hevder fylkeslagets representant i valgkomiteen, Sigurd Rafaelsen, har fått beskjed om å ta dette med seg i det videre arbeidet. I utgangspunktet hadde Finnmark Ap uttrykt støtte til Bjørnar Skjæran som nestleder, men når Helga Pedersen selv sier at hun er villig til å tre inn i Ap-ledelsen igjen som partisekretær, så endrer bildet seg, ifølge Vadsø-ordføreren.

NRK - 07 aug 23 kl. 10:47

Meteorolog om morgendagens vær i Troms og Finnmark: – Kanskje opp mot 30 grader

I morgen kommer de høye temperaturene tilbake til nord. – Det blir mindre og mindre skyer, mer og mer sol og temperaturene skal øke ganske mye. Ser ut som om det blir 27, kanskje opp mot 30 grader på det varmeste i Troms..

NRK - 02 jun 23 kl. 00:41

Lisenskvote på tre bjørner i Finnmark

Rovviltnemnda for region 8 hadde møte 31. mai. Der ble det klart at nemnda har fått tildelt forvaltningsmyndighet for brunbjørn inneværende år.

NRK - 13 sep 23 kl. 10:44

Godteributikk på endre overvåkningspraksis

Godteributikken Fast Candy AS får pålegg fra Datatilsynet om å stanse eller endre store deler av sin overvåking rettet mot ansatte. Blant annet må kjeden stanse kameraovervåking bak kassen i sine to butikker i Oslo-området, skriver Datatilsynet. I tillegg har Fast Candy fått pålegg om å justere eller fjerne overvåking av lager og kontor, stanse bruk og mulighet for fjerntilgang gjennom kameraovervåking, stanse bruk og mulighet for lydopptak, og gi bedre informasjon til ansatte og kunder om overvåkingen.

NRK - 27 apr 23 kl. 17:52

Ny kommunedirektør i Meløy

I et ekstraordinært kommunestyremøte i ettermiddag har kommunestyret tilsatt Arne Johansen (53) som ny kommunedirektør i Meløy kommune. Det skriver Meløy kommune i ei melding. – Meløy kommune har hatt en grundig prosess med spennende kandidater.

NRK - 07 jun 23 kl. 09:57

Forsvarssatsing i Finnmark

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram sa under overrekkelsen av Forsvarssjefens fagmilitære råd 7. juni, at det er viktig for Norge at det bor folk i Finnmark. Og da spesielt i Øst-Finnmark.

Klartale - 20 jun 23 kl. 16:00

Det blir regn og torden i nord og sør

Det har vært varmt og tørt mange steder i Norge den siste tiden. Hetebølgen nådde Drammen i helgen. Det må fem dager på rad med 27 grader eller mer til.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 30 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 30 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 30 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 45 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com