NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:54

NRK - 25 maj 23 kl. 14:51

Økning i førstegangssøknader om asyl i EU

Førstegangssøknader om asyl økte kraftig i februar i år. Fra februar 2022 var økningen på 41 prosent. De fleste søkerne kom fra Syria. Deretter fulgte personer fra Afghanistan, Colombia og Venezuela, ifølge EUs statistikkbyrå Eurostat. Totalt kom det 76.
Les mer på NRK


Les mer om:
Syria, Afghanistan, Venezuela, EUs, Eurostat, EU, Italia, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økningi , førstegangssøknaderom , asyli EU
Klartale - 06 jul 23 kl. 06:00

Flest asylsøkere vil til dette landet

Europa betyr trygghet for mange. Rundt én million søkte asyl i europeiske land i fjor. Tallet gjelder Den europeiske union (EU).

NRK - 04 jul 23 kl. 13:53

Èn million søkte asyl i EU i fjor

Rundt 1 million flyktninger søkte asyl i EU-land i 2022, aller flest i Tyskland, viser en rapport fra EUs asylbyrå EUAA. Tyskland mottok 244.000 asylsøknader i fjor og toppet dermed lista.

NRK - 31 jan 23 kl. 17:25

Politisk flyktning skal ha fått asyl i Norge

Andrei Danilov, som søkte asyl i Norge i fjor, skriver på sin egen Facebook-profil at han fått innvilget asyl i Norge. Danilov var svært kritisk til krigen i Ukraina, og uttalte seg til flere norske medier om det. Siden kom han til Norge for å søke asyl, siden han fryktet hva hans meninger kan medføre i hjemlandet.

NRK - 15 aug 23 kl. 07:19

19.112 har søkt asyl i Norge så langt i år

I årets sju første måneder kom det inn totalt 19.112 asylsøknader til Norge, 17.065 var fra Ukraina.

NRK - 23 maj 23 kl. 11:33

51 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 51 nye asylsøkere fra Ukraina mandag. Til sammen har UDI mottatt 344 asylsøknader fra ukrainere den siste uken. Lørdag og søndag ble det registrert henholdsvis 54 og 16 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 14 jun 23 kl. 09:49

81 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 81 nye asylsøkere fra Ukraina tirsdag. Til sammen har UDI mottatt 500 asylsøknader fra ukrainere den siste uken. Søndag og mandag ble det registrert henholdsvis 27 og 93 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 15 jun 23 kl. 09:19

95 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 95 nye asylsøkere fra Ukraina onsdag. Til sammen har UDI mottatt 503 asylsøknader fra ukrainere den siste uken. Mandag og tirsdag ble det registrert henholdsvis 93 og 81 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 30 jun 23 kl. 09:12

143 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 143 nye asylsøkere fra Ukraina torsdag. Til sammen har UDI mottatt 559 asylsøknader fra ukrainere den siste uken. Tirsdag og onsdag ble det registrert henholdsvis 101 og 122 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 05 jul 23 kl. 09:27

123 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 123 nye asylsøkere fra Ukraina tirsdag. Til sammen har UDI mottatt 742 asylsøknader fra ukrainere den siste uken. Søndag og mandag ble det registrert henholdsvis 65 og 107 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 07 jul 23 kl. 09:30

173 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 173 nye asylsøkere fra Ukraina torsdag. Til sammen har UDI mottatt 730 asylsøknader fra ukrainere den siste uken. Tirsdag og onsdag ble det registrert henholdsvis 123 og 79 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Nord-Korea grunnlovsfester atomvåpenpolitikken

Nord-Koreas nasjonalforsamling har vedtatt en endring i grunnloven som slår fast at landet skal ha atomvåpen, melder statlige medier. – Nord-Koreas politikk om å bygge opp atomkreftene har blitt gjort permanent som landets grunnlov, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag. I en tale til nasjonalforsamlingen sa landets leder Kim Jong-un at det er svært viktig å «akselerere moderniseringen av atomvåpnene for å ha det definitive overtaket strategisk avskrekking», ifølge KCNA.

NRK - 15 minutter siden

Motorsyklist kjørte i 100 km/t i 60-sone i Tromsø

En MC-fører mistet lappen på stedet da han ved 22-tiden onsdag ble målt til 100 kilometer i timen i en 60-sone i Langnes i Tromsø. Troms politidistrikt skriver på X at føreren fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Kjøringen fant sted på Ringveien på Langnes, og Nordlys skriver at det var en ung mann som kjørte motorsykkelen.

NRK - 15 minutter siden

Trump får ikke byttet dommer

Tanya Chutkan, som er dommer i den føderale valgpåvirkningssaken mot USA ekspresident Donald Trump, avviser hans krav om at hun trekker seg. Trump og hans forsvarere mener at ting Chutkan har sagt som dommer i saker etter kongresstormingen, beviser at hun allerede har trukket konklusjoner rundt Trumps eventuelle skyld, og at hun dermed ikke kan være nøytral. Blant annet har de pekt på at Chutkan i et rettsmøte sa at kongresstormerne var motivert av «blind lojalitet til en person som, forresten, stadig går fri i dag».

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 2 timer siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 4 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 4 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com