NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:46

NRK - 16 maj 22 kl. 11:46

Øker bøtene for demonstranter som hindret trafikken

Høyesterett slår fast at bøtelegging av to demonstranter tilknyttet Extinction Rebellion i 2020 ikke er i strid med forsamlingsretten. To demonstrantar ble bøtelagt etter en aksjon der de uten å varsle politiet var med på å stoppe trafikken i rundt 90 minutt på Ring 1 i Oslo en mandag morgen. Hovedspørsmålet i saken var om inngrepet var i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel 11 om forsamlingsrett. I dommen står det at samfunnet må tole en viss forstyrrelse av dagleglivet, og styresmaktene må vise en viss toleranse. Men der det er fare for liv og helse, kan styresmaktene likevel gripe inn med en gang.
Les mer på NRK


Les mer om:
Extinction Rebellion, Ring, Oslo, Den, EMK, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Øker, bøtene, for, demonstrantersom , hindret, trafikken
Klartale - 18 apr 22 kl. 12:33

Svensk politi: Vold vi aldri har sett før

– Jeg har vært i situasjoner før, men ikke slike som denne, sa Anders Thornberg under en presse-konferanse mandag. Han er politisjef. Thornberg sier angrepene er livsfarlige.

NRK - 23 mar 22 kl. 07:48

Justisministeren vil avgrense kor mykje private kan tene på mottak

Justisminister Emilie Enger Mehl vil avgrensa kor mykje private får tene på å drive flyktningmottak, skriv Nationen. Dei flest akuttmottaka for ukrainske flyktningar er drivne av private. Mehl seier dei skal få tene noko på å driva på oppdrag frå staten, men at det er viktig at dei ikkje får betalt for mykje..

Klartale - 12 jun 22 kl. 06:00

Robbie Williams vil synge i Eurovision neste år

– Jeg har faktisk har meldt meg til arrangørene allerede. Jeg har ingen plan om å delta på vegne av Storbritannia. Jeg vil underholde i pausen, slik som Madonna og Justin Timberlake.

NRK - 29 maj 22 kl. 13:48

Demonstranter drept i Sudan

To demonstranter er drept av sikkerhetsstyrkene i Khartoum, og FNs spesialutsending fordømmer militærregimets maktbruk. Hundrevis av demokratiforkjempere demonstrerte lørdag i Sudans hovedstad, i protest mot militærkuppet i oktober og militærjuntaen som styrer landet. Demonstrantene ble møtt med store sikkerhetsstyrker som brukte tåregass og skjøt med skarpt.

NRK - 06 maj 22 kl. 14:20

Sri Lanka: Politiet bruker tåregass mot demonstranter

Politiet har tatt i bruk tåregass og vannkanoner mot demonstranter som forsøker å storme nasjonalforsamlingen på Sri Lanka fredag. Sri Lanka er i alvorlige økonomiske problemer. Det har ført til måneder med strømbrudd og akutt mangel på mat, drivstoff og medisiner.

NRK - 01 maj 22 kl. 17:05

Tysk politi brukte pepperspray mot demonstranter

Politiet i den tyske byen Dortmund brukte pepperspray og batonger mot demonstranter fra venstresiden som hadde samlet seg for å demonstrere mot høyreekstreme. Demonstrantene angrep politiet og forsøkte å bryte seg gjennom en sperring, ifølge en talsperson for politiet i byen i delstaten Nordrhein-Westfalen. En talsperson for gruppen «Autonomen Antifa 170» beskylder politiet for å bruke vold og hevder at flere av demonstrantene hadde blitt skadd.

NRK - 26 okt 21 kl. 04:40

Skjøt og drepte demonstranter

I Sudans hovedstad har soldater skutt og drept tre demonstranter som protesterte mot militærkuppet. Rundt 80 demonstranter skal være såret. Folk i Khartoum demonstrerte til langt på natt mot militærkuppet..

NRK - 26 mar 22 kl. 19:11

Kyivs ordfører taler til demonstranter i London

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko talte til et hav av demonstranter i London som lørdag protesterte mot krigen i Ukraina. Blant de mange tusener av demonstranter var politikere og kjendiser, blant dem ordfører Sadiq Khan, mange av dem i de gule og blå fargene til Ukrainas flagg. – Stå sammen, og stå sammen for Ukraina.

NRK - 20 jun 22 kl. 08:05

Demonstranter sperret E6 i Trondheim

Fire demonstranter er fysisk fjernet fra veibanen etter å ha fått pålegg om å fjerne seg, som de ikke etterkom. Trafikken går som normalt igjen, ifølge politiet. Politiet fikk mandag morgen melding om demonstranter på E6 ved Tunga i nordgående felt, i Trondheim.

NRK - 21 mar 22 kl. 15:02

Fortsetter fredssamtalene

Forhandlere fra Ukraina og Russland har på nytt snakket sammen mandag, og møtene vil fortsette utover dagen. Forhandlerne hadde en 90 minutter lang videosamtale mandag, og ulike arbeidsgrupper vil fortsette møtene utover dagen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Dobbel renteheving i Sverige

Riksbanken hever styringsrenta i Sverige med 0,5 prosenteiningar til 0,75 prosent. Det er den høgaste hevinga på 22 år..

NRK - 30 minutter siden

Aleksander Matland (35) omkom i fallulykka i Kvinnherad

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 30 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 1 time siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 1 time siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com