NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 23:06

NRK - 24 mai 21 kl. 23:55

«Vaksine-krig» i Latin-Amerika

Kina og Russland har levert det meste av vaksinene mot covid-19 i Latin-Amerika. Det kan få store konsekvenser for maktforholdene i regionen, mener eksperter. I Brasil har et privat selskap startet produksjon av den russiske koronavaksinen Sputnik..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Latin-Amerika, Brasil, Sputnik

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vaksine-krigi , Latin-Amerika
NRK - 09 mars 21 kl. 03:05

Over 700.000 døde i Latin-Amerika

Mer enn 700.000 mennesker har mistet livet på grunn av covid-19 i Latin-Amerika og Karibia siden pandemien brøt ut, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP. Regionen, som består av 34 land og områder i Sør- og Mellom-Amerika og Karibia pluss Mexico, har registrert 700.

NRK - 22 mai 21 kl. 00:13

En million døde i Latin-Amerika

Over en million mennesker har dødd av koronaviruset i Latin-Amerika og Karibia siden pandemien brøt løs. Tallet er fra en opptelling nyhetsbyrået AFP har gjort, basert på offisielle kilder. Det er også registrert 31,5 millioner smittede..

NRK - 30 mai 21 kl. 23:50

En million døde i Latin-Amerika

Latin-Amerika har passert én million døde som følge av koronapandemien. Samtidig følger færre myndighetenes smitteverntiltak, viser undersøkelse. Bare i Brasil er 460.

NRK - 24 juli 21 kl. 08:13

40 mill. med korona i Latin-Amerika

Over 40 millioner mennesker er hittil smittet av koronaviruset i Latin-Amerika og Karibia, og de offisielle tallet på døde er nå 1.353.335, melder NTB..

NRK - 29 april 21 kl. 15:27

Over 5000 har sagt nei til vaksine

Ferske tall fra Oslo kommune viser at over 5100 personer har sagt nei til vaksine siden vaksineringen startet. Flest har sagt nei i bydel Alna - 611 personer. I tillegg har mer enn 3200 i Oslo sagt at de ønsker seg vaksine senere.

NRK - 23 juli 21 kl. 05:02

Gir vaksiner til Latin-Amerika

Spania sender 7,5 millioner doser med koronavaksine til Sør- og Mellom-Amerika, opplyser statsminister Pedro Sánchez. De første leveransene sendes denne uken, sier Sanchez til CNNs spanskspråklige TV-kanal. Dosene inngår i det globale vaksineprogrammet Covax..

Dagbladet - 29 mars 21 kl. 13:58

Over halvparten sier nei til vaksine i påsken

I bydel Bjerke har rundt halvparten takket nei til vaksine i påsken. I bydel Stovner ser man ikke samme tendens. Beboere i Ullern reiser hjem fra hytta for å få vaksine - og i Vestre Aker endret responsen seg da folk fikk vite at de ble satt bak i køen om de takket nei til vaksine nå..

NRK - 09 juni 21 kl. 12:52

AstraZeneca-vaksinerte får 2. dose

90 prosent av dem som fikk AstraZeneca-vaksine som første dose, er nå vaksinert med andre dose med mRNA-vaksine eller har gjennomgått covid-19 sykdom. Det har nå gått 12 uker siden de siste ble vaksinert med AstraZeneca-vaksine som første dose, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding. De mener den høye oppslutningen av dose to med mRNA-vaksine blant de AstraZeneca-vaksinerte er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene..

NRK - 03 mars 21 kl. 17:08

Smitten i Amerika synker

Den panamerikanske helseorganisasjonen melder om synkende koronasmittetall i alle land i Mellom-Amerika, i USA, Canada og i Mexico, ifølge Reuters. Ifølge organisasjonen øker smitten i de nordre Amazonas-regionene i Sør-Amerika..

NRK - 16 mars 21 kl. 17:14

Israel har betalt mye for vaksiner

Israel, som nå har vaksinert over halve befolkningen, har betalt langt høyere pris for vaksinedosene enn EU-land. ifølge nettavisen ynetnews. Avisen skriver at landet har kjøpt 15 millioner doser av Pfizer-Biontechs vaksine.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Amazons overskudd opp 50 prosent

Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner..

NRK - 45 minutter siden

Påbyr munnbind for uvaksinerte

Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA..

NRK - 1 time siden

Verneavtale i Barentshavet

Russiske fiskeriselskaper oppretter verneområde i norsk sone i Barentshavet, melder Fiskeribladet. Det har blitt inngått en avtale mellom fire av de største fiskeriselskapene i Nordvest-Russland om å beskytte 3,4 prosent av Barentshavet for bunntråling..

NRK - 1 time siden

Vedtok mer penger til sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten ved Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke utestående gjeld etter stormingen av Kongressen i januar..

NRK - 1 time siden

Smittetopp i Thailand

Thailand har satt en ny, dyster rekord i både smittetilfeller og koronadødsfall. Mangelen på sykehussenger er alvorlig, advarer helsedepartementet. Torsdag registrerte myndighetene 17.

NRK - 1 time siden

Skogbrann herjer i Finland

De største skogbrannene i Finland på 50 år sprer seg i Kalajoki, melder Yle. Over 250 brannmannskaper kjemper mot brannen, som har svidd av rundt 300 hektar av de finske skogene. Vind i området øker risikoen for at brannen sprer seg ytterligere, ifølge Yle..

NRK - 1 time siden

Savnet tiåring er funnet

Den ti år gamle gutten som ble meldt savnet av politiet torsdag kveld, ble funnet etter kort tid. – En observant mann observerte gutten og varslet politiet. Vi er i kontakt med gutten nå og kjører han hjem til familien, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Positive koronatester i United

Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider. De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

NRK - 1 time siden

Søker etter tiåring i Fredrikstad

Politiet søker etter en ti år gammel gutt i Fredrikstad. Han ble sist sett klokken 20.00, melder politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Stanser sak mot Polisario-leder

En spansk domstol har avsluttet en sak som omhandlet anklager om folkemord rettet mot Brahim Ghali (71), lederen for uavhengighetsbevegelsen i Vest-Sahara, melder NTB. Bakgrunnen for rettssaken i Spania var anklager om at Ghali var ansvarlig for folkeord, terrorisme og tortur mellom 1975 og 1990..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt