VG > Økonomi

Monday, 05 December, 12:59

VG - 24 sep 22 kl. 17:45

«Slakteren av Mariupol» blir forfremmet

Russland avsatte lørdag sin viseforsvarsministeren. Den nye generalen i jobben, Mikhail Mizintsev (60), er omtalt som «slakteren av Mariupol»..
Les mer på VG


Les mer om:
Mizintsev, Mariupol

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Slakterenav , Mariupolblir , forfremmet
NRK - 20 maj 22 kl. 13:00

Ukraina beordrer de siste soldatene ved Azovstal-stålverket til å stanse forsvaret av Mariupol

De siste ukrainske styrkene som er igjen ved stålverket Azovstal i Mariupol har fått beskjed om å gi opp forsvaret av Mariupol for å redde sine egne liv. Ifølge Sky News har det ukrainske Azov-regimentet blitt beordret til å stanse forsvaret av byen for å «redde livet til soldater» i Mariupol..

NRK - 28 jul 22 kl. 01:25

Russland planlegger fergerute fra Mariupol

Russland vil åpne en fergerute fra den okkuperte ukrainske havnebyen Mariupol for å knytte den tettere til russisk territorium – Ruten skal brukes til å levere nødvendige varer til gjenoppbyggingen av infrastrukturen i Mariupol og andre steder i folkerepublikkene Donetsk og Luhansk, skriver det russiske utenriksdepartementet på Telegram. Byen ble beleiret tidlig i krigen, men først sent i mai hadde russerne full kontroll over byen, som var nesten fullstendig ødelagt. De russiskstøttede separatistene som nå kontrollerer byen, har love tå bygge den opp igjen.

Klartale - 12 maj 22 kl. 08:29

Vil bytte fanger for å redde soldater i Mariupol

Ukraina forhandler med Russland. De ønsker å hente ut skadde soldater fra stålverket Azovstal i Mariupol. Ukrainske soldater og sivile har vært i stålverket lenge.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:42

Enighet om evakuering av skadde soldater i Mariupol

Det er enighet om en våpenhvile for å evakuere skadde ukrainske soldater fra Azovstal-stålverket i Mariupol i Ukraina, ifølge Russland. – Det er oppnådd enighet med representanter for det ukrainske militæret som er innesperret på Azovstal i Mariupol om å evakuere de skadde, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. De legger til at et «stillhetsregime» er innført så lenge evakueringen pågår.

NRK - 19 maj 22 kl. 08:04

USA: Russiske myndigheter bekymret for overgrep i Mariupol

Amerikansk etterretning hevder at flere russiske embetsfolk er bekymret for at russiske styrker gjennomfører grove overgrep i Mariupol. Embetsfolkene er bekymret for at overgrepene vil slå tilbake på dem og føre til mer motstand blant Mariupols innbyggere. I tillegg kan handlingene undergrave den russiske påstanden om at de har frigjort byen, der de fleste innbyggerne er russisktalende.

NRK - 24 maj 22 kl. 12:26

Ukraina: 200 lik funnet i kjeller i Mariupol

200 lik er funnet i ruinene av en boligblokk i okkuperte Mariupol, ifølge ukrainske myndigheter. Likene som lå i kjelleren av bygget, var i ferd med å råtne og det var sterk lukt i hele nabolaget, ifølge en rådgiver for Mariupols ordfører. Opplysningene har ikke latt seg bekrefte fra uavhengig hold.

NRK - 25 maj 22 kl. 18:38

Russland sier havnen i Mariupol er åpnet igjen

Havnen i den okkuperte ukrainske byen Mariupol er åpnet igjen etter å ha blitt ryddet for miner, sier Russlands forsvarsdepartement. Havnen har igjen begynt å operere som normalt, sier departementets talsperson Igor Konasjenkov på et pressetreff onsdag. Den strategisk viktige havnebyen ved Azovhavet falt nylig til russiske styrker etter en langvarig beleiring.

NRK - 25 maj 22 kl. 18:38

Russland seier hamna i Mariupol er opna igjen

Hamna i den okkuperte ukrainske byen Mariupol er opna igjen etter å ha vorte rydda for miner, seier talspersonen for departementet Igor Konasjenkov på eit pressetreff onsdag. Den strategisk viktige hamnebyen ved Azovhavet fall nyleg til russiske styrkar etter ei langvarig omleiring. Konstantin Ivasjtsjenko, som nyleg er utnemnt av Russland til å styre byen, seier skip med rundt 3.

NRK - 16 jun 22 kl. 21:10

Bachelet: Grusomhetene i Mariupol har merket mange for livet

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet sier at grusomhetene i Mariupol kommer til å etterlate seg uutslettelige spor og prege framtidens generasjoner. I en tale i FNs menneskerettsråd i Genève, tegnet hun et dystert bilde av et av de blodigste kapitlene i krigen i Ukraina så langt. – Fra februar til slutten av april var Mariupol trolig det stedet i Ukraina der flest liv gikk tapt, sa Bachelet og viste til at mange av byens innbyggere er merket for livet.

NRK - 22 jul 22 kl. 09:44

Ukrainsk selskap beskylder Russland for å stjele stål som skal til Storbritannia

Russland har stjålet stål fra Mariupol som skulle til Storbritannia og andre europeiske land, ifølge det ukrainske stål- og gruveselskapet Metinvest. Stålet skal være verdt 600 millioner dollar og ble etterlatt i Azovstal-stålverket i havnebyen Mariupol sør i Ukraina, som er okkupert av Russland. Stålet skulle leveres til kunder i Storbritannia, men blir nå enten transportert til Russland eller solgt i Asia og Afrika isteden, sier selskapets direktør, Yurij Ryzjenkov.

Fler nyheter fra VG

VG - 10 minutter siden

Spansk avis: Ronaldo klar for saudiarabisk klubb

Cristiano Ronaldo (37) skal angivelig være klar for den saudiarabiske klubben Al-Nassr. Det skriver den spanske avisen Marca mandag..

VG - 15 minutter siden

Tanako (83) kastes ut av Norge: – Handler ikke om fri vurdering av rettferdighet

En forsikring som ikke er dekkende nok, var tungen på vektskålen da Takako Ellefsen (83) ble nektet oppholdtillatelse i Norge..

VG - 30 minutter siden

Carl-Erik Torp fikk jernteppe på direkten: – Aldri vært så blank i et øyeblikk i hele mitt liv

Det stokket seg fullstendig for NRK-ekspert Carl-Erik Torp (38) direkte på Dagsrevyen søndag kveld. - Jeg ble helt blank i hodet, sier han..

VG - 1 time siden

Store svingninger i politikken

Svingningene i partienes velgeroppslutning kan sies å ha blitt det mest stabile trekket i norsk politikk. Det gir håp for partier i motvind..

VG - 2 timer siden

Kinesiske storbyer lemper på smittevernet

I Beijing gjenåpner butikker, mens pendlere slipper å teste negativt for å ta kollektivtransport. Kinas nedskalering av coronarestriksjonene er i gang..

VG - 5 timer siden

Er det mulig å stoppe Mbappé?

DOHA (VG) England ser bra ut, Kylian Mbappé ser best ut..

VG - 14 timer siden

Verdens eldste pennevenner - nå møtes de på Zoom

De har brevvekslet siden de var tenåringer. Nå er pennevennene begge blitt 100 år. Og de holder fortsatt kontakt.

VG - 14 timer siden

Vladimir Putin mister støtten til krigen: – Trues av kollaps

En krigshissig Vladimir Putin har grunn til å bekymre seg over en ny og hemmelig meningsmåling. En Russland-ekspert sier at særlig de unge vil ha fredsforhandlinger med Ukraina..

VG - 15 timer siden

Supertalentet hylles som Englands sjef av legender: – Enorm

AL KHOR (VG) (England-Senegal 3–0) Med 19 år gamle Jude Bellingham som en majestet på midtbanen fant Harry Kane (29) endelig målformen for England..

VG - 15 timer siden

Kanye West-anger: Tatoveringsstudio tilbyr gratis fjerning av tatoveringer

Kanye West antisemittistiske uttalelser har fått mange fans til å angre på fan-tatoveringene sine..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com