NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 17:56

NRK - 17 sep 21 kl. 00:43

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag. Tegningen er datert tilbake til slutten av 1882, da Van Gogh var 29 år og to år ut i karrieren som kunstner..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vincent, Gogh, The Guardian, Amsterdam, Van Gogh, Haag

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny tegningav , Van, Gogh, oppdaget
NRK - 25 sep 21 kl. 20:28

Fengsel for van Gogh-tjuv

Ein mann er dømd til åtte år i fengsel i Nederland for å stole to verk av Vincent van Gogh og Frans Hals. Kunstverka har ikkje kome til rette. Tjuven blei avslørt av DNA-spor, og han har tidlegare vore dømd for kunsttjuveri.

NRK - 08 jul 21 kl. 06:38

Selger da Vinci-tegning på auksjon

Tegningen «Bjørnehode» av Leonardo da Vinci ventes å bli solgt for 12 millioner dollar – over 100 millioner kroner – på en auksjon i London torsdag. Det vil i så fall være ny rekord for en tegning av da Vinci, skriver BBC..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 05 jun 21 kl. 17:52

Belgia: Virolog truet på livet

Den ledende vitenskapsmannen i Belgias kamp mot koronaviruset, professor Marc Van Ranst, er gått i dekning og må beskyttes av livvakter, ifølge BBC. Van Ranst er truet på livet av en høyreekstrem spesialsoldat som står på politiets liste over mulige terrorister. Soldaten oppsøkte professorens hjem med flere våpen den 17.

Klartale - 15 okt 21 kl. 09:57

Fortsatt mye smitte i verden

Det er stadig mindre korona-smitte i Norge. Samfunnet er åpent og vi kan leve som normalt. Årsaken er at veldig mange nordmenn er vaksinert.

Dagbladet - 08 jul 21 kl. 12:14

Kan selges for sjokksum

En skisse av Leonardo da Vincis tegning av et bjørnehode skal auksjoneres bort. Prisen kan bli spinnvill..

VG - 09 jul 21 kl. 08:04

Auksjonsrekord for da Vinci-skisse stor som Post It-lapp

En ørliten skisse av Leonardo da Vinci gikk under hammeren for 107 millioner kroner i London. Nå spør kunstverden seg hvilken pris en annen tegning kan oppnå..

E24 - 09 jul 21 kl. 10:46

Auksjonsrekord for da Vinci-skisse stor som Post It-lapp

En ørliten skisse av Leonardo da Vinci gikk under hammeren for 107 millioner kroner i London. Nå spør kunstverden seg hvilken pris en annen tegning kan oppnå..

Aftenposten - 27 jun 21 kl. 17:44

Mathieu van der Poel revansjerte seg og tok den gule trøya

Matieu van Der Poel vant dagens etappe i Tour de France. Han kan også ikle seg den gule trøyen..

VG - 27 jun 21 kl. 17:44

Mathieu van der Poel revansjerte seg og tok den gule trøya

Matieu van Der Poel vant dagens etappe i Tour de France. Han kan også ikle seg den gule trøyen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Thailand gjenåpner for turisme

Fra 1. november kan fullvaksinerte turister fra Norge og 45 andre land igjen sette seg på flyet til Thailand, opplyser utenriksdepartementet i landet på sine nettsider..

NRK - 15 minutter siden

Tre IS-kvinner landet i Sverige

Tre kvinner og åtte barn, hvorav tre foreldreløse, har ankommet Sverige etter at de ble utvist av selvstyremyndighetene nordøst i Syria. Kvinnene ble pågrepet av politiet på Arlanda da de ankom ved 17-tiden. Barna er tatt hånd om av sosialtjenesten, skriver SVT.

NRK - 15 minutter siden

NVE-sjef varsler dyr strøm i vinter

– Mye tyder på at vi får en vinter preget av høyre strømpriser, sier NVE-sjef Kjetil Lund til NRK. – Så ser vi et annet fenomen også. Og det er at prisene varierer mer enn før, og raskt og sterkt.

NRK - 45 minutter siden

Triceratops gikk for mer enn ventet

Verdens største Triceratops-skjelett gikk under hammeren i Paris i ettermiddag. Skjelettet med kallenavnet «Big John» er anslått å være 66 millioner år gammelt og er åtte meter langt. En amerikansk samler sikret seg beinrestene til den nette sum av 6,6 millioner euro.

NRK - 1 time siden

Oppjusterer skredvarselet

NVE oppjusterer farevarselet for jord- og flaumskredfare i fleire kommunar i indre strøk av Møre og Romsdal, og sør i Trøndelag. Der er det no oransje nivå på farevarselet, som inneber at mange skredhendingar er venta. Nokre av dei kan få store konsekvensar.

NRK - 1 time siden

Kolonnekjøring over Haukeli

Det er nå kolonnekjøring på E-134 over Haukelifjell. Bilister må regne med en ventetid på inntil en time begge veier. Vinterdekk er påbudt hvis du skal over fjellet..

NRK - 1 time siden

Finn Remen fra Unit Five er død

Finn Remen fra Hammerfest-bandet Unit Five døde natt til torsdag. Musikeren ble 64 år gammel. Det var iFinnmark som først omtalte saken.

NRK - 1 time siden

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 1 time siden

24 døde av alkoholforgiftning

Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol.

NRK - 1 time siden

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt