NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:08

NRK - 08 apr 22 kl. 20:55

– Ukrainas EU-prosess kan starte om få uker

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier at Ukraina raskt kan starte prosessen mot medlemskap i unionen, skriver NTB. Von der Leyen besøkte fredag Ukraina for å vise at EU støtter landet i krigen etter Russlands invasjon. Med seg hadde hun skjemaet land må fylle ut før EU kan ta stilling til en søknad om medlemskap. Skjemaet ga hun til president Volodymyr Zelenskyj. Dersom Ukraina leverer en søknad, vil EU raskt kunne starte prosessen med å vurdere den, sa hun.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ursula, Leyen, Ukraina, NTB, EU, Russlands, Volodymyr Zelenskyj

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukrainas, EU-prosesskan , starteom få , uker
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 15 feb 22 kl. 18:24

Ukrainas forsvarsdepartement og banker rammet av dataangrep

Ukrainas forsvarsdepartement og to statlige banker er rammet av dataangrep, ifølge ukrainske myndigheter. Ifølge Ukrainas nasjonale sikkerhetsmyndighet er det Oschadbank og Privat24, to av landets største banker, som er rammet av det som skal være et såkalt DDOS-angrep. Det ukrainske forsvarsdepartementets nettside er også nede og viste tirsdag kveld teksten «teknisk vedlikehold pågår».

NRK - 11 apr 22 kl. 19:46

Zelenskyj har snakket med Støre – takket for norsk støtte

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde mandag en samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det melder presidenten på Twitter. – Hadde samtaler med Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 21 maj 22 kl. 06:34

Nedgraderer Ukrainas kredittverdighet

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer Ukrainas gjeldshåndteringsevne for andre gang på tre måneder. Til tross for økonomisk støtte fra verdenssamfunnet, venter Moody's at den ukrainske statsgjelden vil øke betydelig på mellomlang sikt, melder NTB. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har sagt at hans regjering trenger 68 milliarder kroner i måneden for for at landet skal holde seg økonomisk flytende.

NRK - 14 sep 21 kl. 07:26

– Skal starte litt mykt

Aps partisekretær Kjersti Stenseng sier tirsdag morgen at partiet skal bruke tid sentralstyremøter klokken 14, samt møter med fylkesledere og stortingsgruppa. Deretter skal Støre snakke med alle partilederne, med Sp og SV først. Stenseng sier det er et veldig godt utgangspunkt at planen om få en rødgrønn regjering med Sp og SV har et «solid flertall».

NRK - 31 mar 22 kl. 09:51

Tyrkia: Russlands og Ukrainas utenriksministre kan møtes innen to uker

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu mener et møte mellom utenriksministrene til Russland og Ukraina kan skje i løpet av to uker. – Det kan bli et toppmøte, i alle fall på utenriksministernivå, i løpet av en uke eller to, sier Cavusoglu i et TV-intervju torsdag. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba har møttes i Tyrkia en gang tidligere etter at Russland invaderte Ukraina 24.

NRK - 27 apr 22 kl. 21:19

Ukrainas forsvarsminister: – De neste ukene blir ekstremt vanskelige

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov mener landet står overfor noen ekstremt vanskelige uker. Han advarer mot store ødeleggelser fra russiske styrker. – Noen ekstremt vanskelige uker ligger foran oss.

VG - 04 maj 22 kl. 09:51

Opplysninger til VG: To ukers prosess om Finland og Sverige søker Nato-medlemskap

KØBENHAVN (VG) Nato har startet en prosess som kan bringe Sverige og Finland lynraskt inn i forsvarsalliansen – om de søker, slik det er ventet innen kort tid..

NRK - 16 feb 22 kl. 08:56

Ukrainas forsvarsminister: Stabil sikkerhetssituasjon

Ukrainas forsvarsminister sier at sikkerhetssituasjonen er stabil, og at den siste trusselvurderingen ikke inneholder noe uventet. Forsvarsminister Oleksij Reznikovs uttalelse ble onsdag morgen sendt på ukrainsk fjernsyn, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Her sier han også at Ukrainas væpnede styrker fortsetter en landsomfattende militærøvelse, og at Hviterusslands militærattaché vil være til stede.

NRK - 22 feb 22 kl. 05:14

– Ukrainas grenser er uendret

Ukrainas internasjonalt anerkjente grenser er uendret og kan ikke endres ved russiske erklæringer eller handlinger, sa Ukrainas FN-ambassafør Sergiy Kyslytsya i FNs sikkerhetsråd i natt. Hastemøtet kom i stand etter at Russland mandag anerkjente to utbryterregioner i Øst-Ukraina som selvstendige stater..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 15 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 30 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.

NRK - 3 timer siden

Kyivs ordfører ber Nato om hjelp

Kyivs ordfører oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, om å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen. Flere land kan komme til å bli neste offer hvis Russland ikke blir stanset, heter det i en advarsel fra Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. – Våkne opp, folkens.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com