NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 10:51

NRK - 02 juli 20 kl. 09:16

– Man vil ikke ha svensker der

Det første svenske charterflyet til Hellas var tenkt å gå fra Arlanda i dag, men må bli i Arlanda, melder SVT. De får ikke lande i Hellas. – Man vil ikke ha svensker der på grunn av smittesituasjonen, sier pressesjef i Tui, Adam Györki..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hellas, Arlanda, SVT, Tui, Györki

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Man vil, ikkeha , svensker, der
NRK - 21 mai 20 kl. 19:14

Avviser smittefare fra svensker

I Sverige avviser statsepidemiolog Anders Tegnell at svensker vil være smittefarlige hvis de reiser på ferie til Norge og Danmark i sommer. Tegnell tror mange vil være immune og at det kan være sikrere at svensker kommer over grensene enn noen andre..

P4 - 16 juli 20 kl. 17:57

Åpner for flere svensker

Danmark åpner grensene for flere svensker. Nå åpner landet for regionene Halland, Värmland og Kalmar, som innfir kravene for smitterisiko. Danmark har, i likhet med Norge, fra før åpnet grensen for perosner frea Skåne, Blekinge og Koronoberg.

NRK - 14 mai 20 kl. 17:26

Vil ikke slippe inn svensker

I Danmark ønsker flere partier i Folketinget å åpne grensene for nordmenn og tyskere, men ikke for svensker. Det melder Danmarks Radio. Det er omfanget av koronasmitte i Sverige som gjør at danske politikere ikke vil åpne grensen mot nabolandet..

P4 - 21 mai 20 kl. 19:25

Avviser frykt for smitte fra svenskene

Svenskenes stasepidemiolog Anders Tegnell avviser at svenskene er smittefarlige dersom de reiser til Norge og Danmark i sommer. Ifølge NTB sier han at det er såpass mange immjune i Sverige at det kan være sikrere at svensker kommer over grensene enn noen andre. Flere danske politikere har uttrykt bekymring for åpning av grensene for svensker, mens de er mer positive til nordmenn og tyskere der smittespredningen har vært mindre..

Aftenposten - 27 mai 20 kl. 13:16

Smitteverntopp åpner for egne regler for svensker

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet vil ikke utelukke at det kan bli egne regler for svensker som kommer til Norge. Slik ser han på svenskene koronastrategi..

Klartale - 28 mai 20 kl. 10:18

Kan bli egne regler for svensker som vil til Norge

I sommer kan det bli mulig for folk å reise rundt i Norden. Men det kan bli egne regler for svensker. Det kan være nødvendig for å hindre korona-smitte..

P4 - 28 juli 20 kl. 23:04

Svensker vil på chartertur

Mange svensker har bestilt seg turer sorøver i Europa, etter at svenske myndigheter har letter på restriksjonene. Da flyene igjen var på vingene i helgen, var de stort sett fulle, opplyser selskapet Ving til Epxrressen. Også TUI og Apollo melder om fulle fly, og mest populært blant svenskene er turer til øyene Kreta, Rhodos og Mallorca, og til Kroatia..

NRK - 30 okt. 20 kl. 22:00

Velger bort bosted pga. klimarisiko

13 prosent av svensker har valgt bort et bosted på grunn av klimarisiko, skriver Dagens Industri. Over fire av ti svensker tror også de vil oppleve vannmangel, brann og oversvømmelser på grunn av klimaendringene, ifølge undersøkelsen..

P4 - 28 mai 20 kl. 06:10

Svensker kan få egne smittevernregler

Svensker som kommer til Norge kan bli underlagt egne smittevernregler. Det sier Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet. Før 15.

P4 - 09 april 20 kl. 17:26

Tror 1 million svensker kan være smittet

Svenske helsemyndigheter tror så mange som 1 million svensker er smittet av koronaviruset. Svenske folkehelsemyndigheter har utført en undersøkelse i Stockholmsområdet for å se på smittespredningen i landet. På en pressekonferanse i ettermiddag sa statsepidemiolog Anders Tegnell, at opp mot ti prosent av innbyggerne i Sverige kan være smittet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

94.000 uvaksinerte voksne i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. I alt 15 prosent av den voksne befolkningen har ikke mottatt noen doser med vaksine, skriver avisen.

NRK - 1 time siden

Mustafa Hasan vant i retten

Mustafa Hasan vant mot Utlendingsnemda i retten. Nå får han saken sin prøvd på nytt, skriver VG. I 2019 vedtok UNE at Hasan skulle bortvises fra landet, fordi moren ikke hadde vært ærlig på hvor familien kom fra.

NRK - 1 time siden

Raketter traff nær USA-ambassade

To raketter skal ha truffet i nærheten av den USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Raketter avfyrt nær USA-ambassade

To raketter skal være avfyrt i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

94.000 voksne uvaksinerte i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. Særlig unge voksne har vaksineringsgrad..

NRK - 1 time siden

Journalsnoking ender i Høyesterett

En helsefagarbeider ble sagt opp fra Helse vest etter å ha sett i en pasientjournal uten grunn. Nå skal Høyesterett avgjøre om dette er gyldig oppsigelsesgrunn. Oppsigelsen ble kjent ugyldig i tingretten, mens Gulating lagmannsrett i april kom til motsatt resultat, skriver Rett24..

NRK - 1 time siden

Ever Given har vendt hjem

Skipet som blokkerte Suez-kanalen har vendt hjem. Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, er nå tilbake til sin hjemhavn i Rotterdam i Nederland..

NRK - 1 time siden

Person fastklemt i bil i Steinkjer

En lastebil har veltet og en person er fastklemt på Namsosvegen ved Dyrstad i Steinkjer. Nødetatene jobber med å sike skadestedet og få sjåføren ut av kjøretøyet..

NRK - 1 time siden

Fylkesvei 775 stengt etter ulykke

En trafikkulykke mellom en trailer og en bil har ført til at fylkesvei 775 er stengt. To er sendt til sykehus som følge av ulykken, som involverte fire personer. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er foreløpig ukjent.

NRK - 2 timer siden

Kraftig styrtregn til Østlandet

Torsdag kan bli den våteste dagen i flere deler av landet. I Vestfold og Østfold er det utstedt oransje farevarsel på styrtregn. – Det er observert svært kraftig styrtregn i kyststrøkene i Ytre Oslofjord og det er sendt ut oransje varsel, melder Meteorologisk institutt på Twitter i 8-tiden torsdag.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt