NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:26

NRK - 24 apr 23 kl. 18:36

– EUs kritiske infrastruktur blir truet

Europarådets leder Ursula von der Leyen sier at EUs kritiske infrastruktur blir truet, og at EU arbeider sammen med Nato på et stresstest-program for å være forberedt på det verste..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ursula, Leyen, EUs, EU, Nato

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EUs, kritiske, infrastrukturblir , truet
NRK - 16 mar 23 kl. 17:49

EU og Nato allierer seg for å beskytte viktig infrastruktur

EU og Nato har etablert en arbeidsgruppe som skal styrke samarbeidet om å beskytte kritisk infrastruktur. Ideen om arbeidsgruppen ble lansert allerede i januar, etter sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene. Nå er gruppen offisielt etablert og har hatt sitt første møte, melder EU-kommisjonen i en pressemelding.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:49

EU og Nato lanserer militær innsatsstyrke for å sikra kritisk infrastruktur

I dag lanserer EU og Nato ei felles, militær innsatsstyrke som skal sikra kritisk infrastruktur i Europa. Det kjem fram i ei pressemelding frå EU-kommisjonen. Bakteppet for den auka beredskapen er saboteringa av gassrøyrledninga Nord Stream, samt bruk av energi som våpen, skriv Kommisjonen i pressemeldinga.

NRK - 22 jan 23 kl. 18:01

Russiske angrep mot kritisk infrastruktur i Zaporizjzja

Russiske styrker utførte søndag flere angrep mot Zaporizjzja-regionen, blant annet mot kritisk infrastruktur, opplyser den ukrainske generalstaben. – I løpet av dagen har fienden utført fem luftangrep mot ukrainske stillinger og et rakettangrep mot kritisk infrastruktur i Zaporizjzja-regionen, opplyser den ukrainske generalstaben i en kunngjøring. Det er ikke kjent om noen har blitt drept i angrepene.

NRK - 06 jun 23 kl. 14:43

EU fordømmer ødeleggelse av demning

Russland har tatt sin aggresjon til et nytt nivå, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell etter ødeleggelsen av Kakhovka-demningen sør i Ukraina. – Russlands angrep på sivil infrastruktur har nådd et nytt nivå med ødeleggelsen av demningen ved vannkraftverket Kakhovka, sier Borrell i en felles uttalelse med EUs kommissær for krisehåndtering Janez Lenarcic. – EU fordømmer dette angrepet på det sterkeste.

NRK - 16 feb 23 kl. 21:49

Et flertall i EU tror Ukraina vinner krigen

Et klart flertall av EUs innbyggere er overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland, viser en fersk meningsmåling. 61 prosent av de spurte tror Ukraina vinner krigen, viser målingen som er utført av Bertelsmann-stiftelsen i Tyskland. Tyskerne er noe mer skeptiske, men også der tror 55 prosent at Ukraina vil gå seirende ut.

NRK - 28 mar 23 kl. 15:43

Frp om EUs nei til fossilbiler: – Galskap å forby bensinbiler

Fossilbiler skal forbys i EU etter 2035, besluttet EU-landene tirsdag. Nå forventer Frp at regjeringen avklarer at vedtaket ikke får konsekvenser for Norge. – Det er galskap å forby bensinbiler i en situasjon der strømprisen allerede er helt ute av kontroll.

NRK - 07 jun 23 kl. 21:15

EU vil bedre forholdet til Latin-Amerika

EU varsler gjenoppbygging av forholdet til Latin-Amerika i et forsøk på å gjøre seg mindre avhengig av Kina og samtidig øke innflytelsen i regionen. – Noen ganger har dette partnerskapet blitt tatt for gitt eller til og med forsømt, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell onsdag da EU presenterte sin plan for å styrke forholdet til Latin-Amerika. EUs bånd til regionen har vært preget av en feilslått fullføring av en omfattende handelsavtale med Mercosur-gruppen, som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay, etter to tiår med forhandlinger.

NRK - 04 jul 23 kl. 16:37

BT: Kvinne bekreftet død etter kritiske skader på hotell

En kvinne er bekreftet død om følge av kritiske skader etter en hendelse på et hotell på Danmarks plass i Bergen, skriver BT. Kvinnen var brakt til sykehus med kritiske skader. Politiet er i en innledende etterforskningsfase og behandler dette som en straffbar handling.

NRK - 06 maj 23 kl. 17:01

Menn oppsøkte barnefamilie på Romerike og truet med pistol

To menn oppsøkte lørdag en barnefamilie på Øvre Romerike. De utsatte en mann som bor i huset, for vold og truet med en pistol, det skriver Romerikes Blad. Politiet fikk melding om hendelsen cirka 14:10.

NRK - 29 jul 23 kl. 10:54

Krykkjene kan bli kritisk truet

Måkearten krykkje er allerede sterkt truet i Norge, skriver NTB. Etter fugleinfluensautbruddet er det sannsynlig at den kan bli kritisk truet, sier forsker Tone Kristin Reiertsen i Norsk institutt for naturforskning. – Etter sommerens massedød er det sannsynlig at den kan havne i kategorien kritisk truet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com