NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 12:54

NRK - 10 sep 21 kl. 16:22

– Dronning Elizabeth støtter BLM

Dronning Elizabeth og den britiske kongefamilien støtter Black Lives Matter-bevegelsen, sier en av hennes representanter. Sir Ken Olisa, som er den første svarte lord lieutenant i London – dronningens representant, sier til Channel 4 at han drøftet temaet om rasisme etter drapet på George Floyd i USA. De drøftet hva mer som kunne gjøres for å binde samfunnet sammen og fjerne rasebarrierer, og Olisa sa at de kongelige er svært opptatt av at nasjonen bindes sammen av de samme verdiene. – Svaret er rett ut ja, sier Olisa på spørsmål om dronningen støtter Black Lives Matter. (©NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Elizabeth, Black Lives Matter, Ken Olisa, London, Channel, George Floyd, USA, Olisa, NTB, BLM

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dronning, Elizabeth, støtter, BLM
VG - 02 jun 21 kl. 14:31

Slik skal dronning Elizabeth feire platinajubileum

Dronning Elizabeth (95) har ligget lavt i terrenget i over ett år, men til neste år blir det storslått feiring av 70 år på tronen..

VG - 14 jun 21 kl. 11:06

Her bryter Joe Biden «reglene» foran dronning Elizabeth

President Joe Biden (78) beholdt de mørke solbrillene på da han hilste på dronning Elizabeth (95)..

NRK - 30 jun 21 kl. 15:43

Dronning Elizabeth vert for Merkel

Dronning Elizabeth skal være vertskap når Tysklands statsminister Angela Merkel besøker Storbritannia denne uken, opplyser Buckingham Palace. Dronningen har møtt Merkel flere ganger, og onsdag skal hun ta henne imot på Windsor Castle. Det er ventet at dette er Merkels siste besøk i Storbritannia, før hun gir seg i tysk politikk..

Aftenposten - 09 jul 21 kl. 11:45

Dronning Elizabeth lar folk ha piknik på plenen hennes

LONDON (The Washington Post:) For første gang i sitt 70 år lange styre lar dronning Elizabeth folk få ha piknik….

NRK - 16 sep 21 kl. 22:48

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 15 okt 21 kl. 10:37

Dronning Elizabeth lei av klimaprat

Storbritannias dronning Elizabeth II er lei av statsleiarar som snakkar om kva dei vil gjere for å møte klimakrisa, men ikkje handlar. Då ho opna det walisiske parlamentet i Cardiff torsdag, fanga ein mikrofon opp ein kommentar frå den 95 år gamle monarken om det komande klimatoppmøtet i Glasgow, melder AFP. – Eg synest det er skikkeleg irriterande når dei berre pratar og ikkje handlar, sa ho.

NRK - 20 okt 21 kl. 12:13

Dronning Elizabeth skal kvile

Storbritannias dronning Elizabeth har fått råd om å kvile dei neste dagane. Ho har vald å følge rådet, og avlyser fleire planlagde besøk, melder Reuters. Ho skulle blant anna besøkt Nord-Irland, opplyser det britiske hoffet..

NRK - 21 okt 21 kl. 23:38

Dronning Elizabeth på sykehus

Dronning Elizabeth var natt til torsdag innlagt på sykehus i Storbritannia, opplyser Buckingham Palace ifølge Reuters. Dronningen er nå hjemme igjen i Windsor..

NRK - 26 okt 21 kl. 15:24

Dronning Elizabeth tilbake på jobb

Dronning Elizabeth (95) viste seg offentlig for første gang på en uke. I forrige uke tilbrakte hun natten på sykehus av «praktiske årsaker» og har tatt ulike tester. Etter dette har dronningen jobbet hjemmefra, og skal være «ved godt mot».

VG - 27 okt 21 kl. 06:24

Dronning Elizabeth tilbake: - Ikke råd til et tillitsbrudd

Dronning Elizabeth (95) følger legens råd og tar det med ro. Når verdens eldste monark endrer planer, svirrer ryktene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt