NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 00:33

NRK - 16 okt 21 kl. 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP. Houthi-bevegelsen kommenterer sjelden egne tap av soldater, og opplysningene kan derfor ikke bekreftes. Den strategisk viktige byen Maarib har vært åsted for voldsomme kamper i flere år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Houthi, Maarib, Jemen, Saudi-Arabias, NTB, AFP, Jemen Borgerkrigen, Sanaa, Saudi-Arabia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: 160, Houthi-krigere, drept
NRK - 22 okt 21 kl. 16:03

Mer enn 90 houthi-opprørere drept

Den saudiledede koalisjonen opplyser at 90 medlemmer av houthi-bevegelsen er drept nær Maarib i Jemen. Houthi-opprørere har den siste tiden innledet en offensiv mot Maarib, det siste området nord i Jemen som fortsatt kontrolleres av regjeringsstyrkene. Store deler av landets olje- og gass-beholdning holder også til i området.

NRK - 20 okt 21 kl. 21:38

Over 80 opprørere skal være drept

Den Saudi-ledede koalisjonen som kjemper i Jemen, hevder at over 80 houthi-opprørere er blitt drept i flyangrep nær den strategisk viktige byen Maarib. For andre uke på rad har det vært spesielt intense flyangrep fra koalisjonens side. Den iranskstøttede houthi-bevegelsen kommenterer sjelden egne tap, og tallet på dødsofre kan ikke bekreftes av uavhengige kilder, melder AFP.

NRK - 08 aug 21 kl. 14:59

Houthi-forhandler vil ikke møtes

En av toppforhandlerne til Houthi-militsen sier det ikke er noe poeng å møte FNs nye spesialutsending nå. Det melder Reuters. I over seks år har den Iran-støttede Houthi-militsen, og den jemenske regjeringen, som er støttet av blant andre Saudi-Arabia, vært i krig.

NRK - 30 okt 21 kl. 12:10

To drept under Taliban-angrep

Minst to ble drept og flere andre ble såret da Taliban-krigere begynte å skyte mot en bryllupsfest der det ble spilt musikk. Angrepet skjedde sent fredag kveld i Surkh Rod-distriktet øst i Nangarhar-provinsen, som ligger langs grensen med Pakistan. En lokal samfunnsleder forteller til nyhetsbyrået DPA at Taliban først hadde gitt tillatelse til å spille musikk i bryllupet.

NRK - 08 sep 21 kl. 11:06

78 drept i kamper i Jemen

78 mennesker er drept i kamper om Marib-provinsen i Jemen, opplyser kilder i militæret. Både opprørere og styrker knyttet til den internasjonalt anerkjente regjeringen i Jemen er blant de drepte, opplyser kilder i militæret til nyhetsbyrået AFP onsdag. – 60 houthi-opprørere ble drept, de fleste i luftangrep som foregikk de siste 24 timene, mens 18 soldater knyttet til regjeringen ble drept i løpet av de siste 48 timene, sier en regjeringsoffiser.

NRK - 29 okt 21 kl. 11:57

13 drept i Jemen

13 personer, blant dem et barn, ble drept i et missilangrep i Maarib i Jemen som houthi-opprørerne sto bak, ifølge kilder i militæret og helsevesenet. Missilangrep traff huset til en stammeleder da det ble avholdt et møte der med andre stammeledere som kjemper på regjeringens side. Maarib, som er provinshovedstaden i den oljerike provinsen med samme navn, er den internasjonalt anerkjente regjeringens siste høyborg i nordlige Jemen.

NRK - 28 aug 21 kl. 17:13

USA: To IS-K-krigere drept

To høyprofilerte IS-K-krigere er drept i Afghanistan, opplyser den amerikanske hæren fra Pentagon. I følge Pentagon ble de to drept i et droneangrep..

NRK - 31 okt 21 kl. 15:35

218 personer drept i Jemen

Ifølge regjeringen i Saudi-Arabia skal 218 houthi-opprørere ha mistet livet i et flyangrep, utført av en Saudi-ledet militærkoalisjon, melder AFP. Houthi-opprørerne, som blant annet får støtte fra Iran, ville ikke uttale seg om dødstallene. Angrepet skjedde ikke langt utenfor den strategisk viktige byen Marib.

NRK - 03 jul 21 kl. 13:36

Hundrevis av Taliban-krigere drept

Den afghanske regjeringen hevder at over 300 Taliban-krigere er drept av afghanske regjeringsstyrker det siste døgnet. Taliban avviser opplysningene. Det pågår nå harde kamper samtidig som utenlandske soldater er i ferd med å trekke seg ut..

NRK - 06 aug 21 kl. 13:10

78 krigere drept i Nigeria

Nigerianske styrker har drept 78 krigere under trefninger i den nordvestlige delstaten Zamfara, opplyser landets luftforsvar. Tungt bevæpnede kriminelle, lokalt kalt banditter, har i årsvis herjet rundt i nordvest og i det siste trappet opp angrep mot skoler, der hundrevis av elever er blitt kidnappet. Dette har utløst en offensiv fra landets militære myndigheter som blant annet har satt inn kampfly og helikoptre..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt