NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:50

NRK - 25 sep 23 kl. 18:24

– Norge bør betale 50 milliarder i klimaavgift

Norge og andre oljeland bør bruke langt mer penger på klimatiltak i fattige land, mener Gordon Brown, tidligere statsminister i Storbritannia. Oljeproduserende land som Norge, Saudi-Arabia og Qatar har de siste årene fått svært høye inntekter som følge av høye olje- og gasspriser. Brown mener landene bør bidra langt mer for å hjelpe fattige land med å kutte utslipp og håndtere klimaendringene. – Disse produsentlandene har bokstavelig talt ikke gjort noe for å gjøre seg fortjent til disse uventede inntektene, sier Brown til BBC..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gordon Brown, Storbritannia, Norge, arabia, Qatar, Brown, BBC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, bør, betale50 , milliarderi , klimaavgift
Klartale - 06 okt 23 kl. 14:00

Så mye penger vil regjeringen bruke til neste år

Trygve Slagsvold Vedum presenterte regjeringens forslag til statsbudsjett fredag. Budsjettet viser hva regjeringen ønsker å bruke penger på i 2024.Alle de ulike departementene er med på å lage forslaget til statsbudsjettet.

NRK - 06 dec 23 kl. 05:00

Rekordhøye skatter i fjor – ble betalt over 1700 milliarder kroner i skatt

I Norge ble det i fjor betalt inn rundt 1702 milliarder kroner i skatt. Det er det høyeste tallet som noensinne er registrert, ifølge Skatteetaten. Til sammenligning ble det betalt inn 1057 milliarder kroner i skatt for inntektsåret 2021.

NRK - 30 jun 23 kl. 13:47

Danmark gir 1,3 milliarder danske kroner til Ukraina

Danmark gir 1,3 milliarder danske kroner, som tilsvarer 2 milliarder norske kroner, til å styrke Ukrainas luftforsvar. Pengene er en del av danskenes Ukraina-fond. Luftforsvarsmissiler, kjøretøy til bomberoboter og midler til EU-fellesinnkjøp av artilleriammunisjon er blant det pengene skal gå til, opplyser fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

NRK - 01 sep 23 kl. 12:53

Forbruksgjelda har økt med 5 milliarder i år

Nordmenns forbruksgjeld økte med 0,7 milliarder den siste måneden. Så langt i år har vi fått 5 milliarder mer i forbruksgjeld. Totalt hadde vi 155,9 milliarder kroner i forbruksgjeld 1.

NRK - 15 nov 23 kl. 07:32

Rødt vil øke skattene med 27 milliarder kroner

I sitt alternative budsjett ønsker Rødt å øke skattene med 26,8 milliarder kroner. I forslaget skal åtte av ti nordmenn skal betale mindre skatt. I Rødts forslag vil de med under 800.

Klartale - 01 sep 23 kl. 11:00

Nå er 1 prosent av Norge ukrainere

Krigen i Ukraina sender mennesker på flukt. 56.707 av dem har kommet til Norge hittil.

NRK - 04 jun 23 kl. 10:42

Nordmenns forbruksgjeld økte med over 3 milliarder sist måned

Ved inngangen til juni var den totale forbruksgjelden i Norge på 156,8 milliarder kroner. Det er 3,3 milliarder kroner mer enn sist måned. Økningen er på 2,1 prosent, opplyser Norsk Gjeldsinformasjon i en pressemelding.

NRK - 01 aug 23 kl. 12:35

Kredittkortgjelden kte med 1,5 milliarder i juli

I juli kte kredittkortgjelden blant nordmenn med 1,5 milliarder kroner. kningen skyldes primrt at forbruk i feriemneden frst forfaller til betaling i august, skriver Norsk Gjeldsinformasjon i en pressemelding. Den totale forbruksgjelden har kt med 4,3 milliarder hittil i r.

Klartale - 03 jul 23 kl. 06:00

Tyskerne koser seg i et litt billigere Norge

En snirklete tur med T-banen tar deg ut av Oslo sentrum. For hvert stopp, kommer du lenger opp i høyden. Oppe i Holmenkollen kan du nyte utsikten over Oslo.

NRK - 05 sep 23 kl. 07:31

Norge bidro med 15,5 milliarder i klimafinansiering i 2022

Norges klimafinansiering var i 2022 på 15.5 milliarder kroner. Det ble kunngjort på det afrikanske klimatoppmøtet i Nairobi i dag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com