NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 16:43

NRK - 10 juni 21 kl. 21:04

– USAs vaksinegave svært gledelig

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) sier det er svært gledelig at USA vil kjøpe 500 millioner vaksinedoser for å gi dem til fattige land. Utviklingsministeren påpeker at dette kommer i en avgjørende tid i pandemien. – Det er stor mangel på vaksiner i en rekke lavinntektsland, og denne avtalen vil sikre fattige land vaksiner til kostpris, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein til NTB. Ulstein håper G7-landene under helgens toppmøte samlet vil mobilisere minst 1 milliard vaksinedoser til lav- og mellominntektsland..
Les mer på NRK


Les mer om:
Dag-Inge Ulstein, USA, NTB, G7, USAs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USAs, vaksinegave, svært, gledelig
NRK - 19 mai 21 kl. 14:16

Guldvog: Gledelig nyhet fra EU

EU-landene skal være enige om å åpne grensene helt for fullvaksinerte. – Det er gledelig at EU har kommet såpass langt i å samordne arbeidet med bruk av vaksinepass. Det å få til en felles løsning vil gjøre det enklere å åpne på tvers av land i Europa, sier Guldvog til NTB..

VG - 03 mai 21 kl. 07:25

Trumps parti endrer reglene

Høy valgdeltakelse er et sunnhetstegn i ethvert demokrati. Det var derfor svært gledelig at valgdeltakelsen i det amerikanske presidentvalget i 2020 var den høyeste på mer enn hundre år..

Dagbladet - 11 mai 21 kl. 12:25

Milliontall for Dagbladet: - Svært gledelig

Dagbladet jubler over 1,3 millioner daglige lesere..

NRK - 21 mai 21 kl. 14:22

Handelsnæringen i Oslo jubler

Handelsstands Foreningen i Oslo er strålende fornøyd med at hele trinn to i Oslos gjenåpningsplan kommer onsdag 26. mai. - Det er nå på tide og svært gledelig at de nå får åpne opp igjen.

NRK - 25 mai 21 kl. 11:13

Ahus ut av beredskap

Pasientpågangen og belastningen på Akershus universitetssykehus (Ahus) har gått jevnt nedover den siste tiden. Fra tirsdag il Ahus derfor være tilbake i tilnærmet normal drift, skriver sykehuset på sine sider. – Det er en positiv utvikling og svært gledelig å se, mener administrerende direktør ved Ahus, Øystein Mæland.

NRK - 25 mai 21 kl. 11:13

Ahus ute av koronaberedskap

Pasientpågangen og belastningen på Akershus universitetssykehus (Ahus) har gått jevnt nedover den siste tiden. Fra tirsdag vil Ahus derfor være tilbake i tilnærmet normal drift, skriver sykehuset på sine sider. – Det er en positiv utvikling og svært gledelig å se, mener administrerende direktør ved Ahus, Øystein Mæland.

NRK - 06 juni 21 kl. 16:46

NHO og Virke jubler for bruskutt

Både Virke og NHO synes det er gledelig Frp og regjeringen er enige om å fjerne avgiften på alkoholfrie drikkevarer i det reviderte budsjettet. Dette vil være svært viktig for næringene det gjelder, sier administrerende direktør i Virke, ifølge NTB..

Dagbladet - 27 mars 21 kl. 08:29

En gledelig overraskelse!

«The Irregulars» byr på nye perspektiver i et veletablert krimunivers..

VG - 06 april 21 kl. 11:33

Krisene enda mer kritiske

Pandemien forsterker internasjonale kriser og viser hvor viktig det er å hjelpe dem som trenger det aller mest. Derfor er det gledelig at det norske bidraget til humanitær støtte økes til det høyeste beløpet gjennom tidene..

NRK - 08 april 21 kl. 08:34

Flest fartsbøter på fire år i påska

Det ble skrevet ut over 2600 fartsbøter i påska, flere enn noen av de siste fire årene. Det melder P4. Likevel har færre mistet lappen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 15 minutter siden

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..

NRK - 30 minutter siden

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..

NRK - 30 minutter siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 45 minutter siden

Følg pressekonferanse fra Grimstad

NRK - 45 minutter siden

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

NRK - 1 time siden

Sjokkerende kår på migrantleir

Barn av migranter anholdt ved en grensestasjon i Texas i USA lever i sjokkerende kår, viser en reportasje fra BBC. Det er meldinger om stor spredning av sykdom, helsefarlig mat, og seksuelle overgrep. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika..

NRK - 1 time siden

Roosevelt-statue fjernes

En stor statue av tidligere president Theodore Roosevelt skal fjernes utenfor USAs naturhistoriske museum fordi den anses å symbolisere rasisme. Bronsestatuen har stått ved inngangen til The American Museum of Natural History ved Central Park i New York siden 1940. Den viser den tidligere presidenten på en hest med en mann fra den amerikanske urbefolkningen på den ene siden og en afrikaner på den andre..

NRK - 1 time siden

21-åring kjøpte sex av 15-åring

En mann i 21-årene er dømt til fem måneders fengsel for å ha kjøpt sex av en 15-åring på Snapchat. 90 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. Straffen er i samsvar med aktors påstand, skriver Bergensavisen.

NRK - 1 time siden

Spania utleverer John McAfee

En spansk domstol vil tillate utleveringen av den britisk-amerikanske forretningsmannen John McAfee til USA. McAfee står bak antivirus-programvaren McAfee, og er ettersøkt for skatteundragelser..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt