NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:33

NRK - 03 apr 24 kl. 07:48

Økning i trafikkdødsfall i Norge

Så langt i år har 22 mennesker mistet livet i trafikken, mot nær halvparten på samme tid i fjor. Med 14 omkomne blir dette den verste marsmåneden siden 2010. Det er vanskelig å peke på årsakene til at antall omkomne i trafikken er mye høyere enn i første kvartal i fjor, ifølge Trygg Trafikk. Størst økning blant omkomne er i gruppen mellom 45 og 65 år. Rundt halvparten av de omkomne så langt i år var i denne aldersgruppen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Trygg Trafikk, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Økningi , trafikkdødsfalli , Norge
NRK - 07 mar 24 kl. 12:47

Kraftig økning i tvangsbruk i barnevernet i Oslo og Viken

Statsforvalteren i Oslo og Viken er bekymret over at barnevernsinstitusjonene hadde en stor økning i bruken av tvang i fjor. Rus nevnes som en mulig årsak. – Vi registrerte en økning på 34 prosent i bruk av tvang i akutte faresituasjoner, en økning i antall kroppsvisitasjoner med 41 prosent og en økning i antall ransakinger med 38 prosent, skriver Statsforvalteren i en pressemelding.

NRK - 08 dec 23 kl. 23:01

Økning i kjønnssykdommer i Europa – Norden på klamydiatoppen

En ny rapport viser en stigende trend i seksuelt overførbare sykdommer i EU/EØS-land. Norge og de nordiske landene leder an i klamydiasmitte. Rapporten fra Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) tar for seg perioden mellom 2017 og 2021, og omfatter 27 EU/EØS-land.

NRK - 12 feb 24 kl. 07:03

26 personer døde på jobb i fjor

Foreløpige tall fra Arbeidstilsynet viser at 26 personer døde mens de var på jobb i fjor. Det er én mindre enn i fjor. Hele 25 av dem var menn.

NRK - 23 nov 23 kl. 13:11

FHI: Auke i koronadødsfall

Talet på koronarelaterte dødsfall har dobla seg dei siste vekene, skriv FHI i vekerapporten sin. I veke 44 var det 31 koronarelaterte dødsfall ved norske sjukehus. I førre veke var det 73 koronarelaterte dødsfall.

NRK - 21 dec 23 kl. 08:23

Kraftig økning i antall tvangsinnleggelser

Fra 2016 til 2022 økte antall tvangsinnleggelser i psykisk helsevern med 17 prosent. Samtidig øker antall klager og flere tar vedtaket om tvang til domstolene. Det er Helsedirektoratets rapport «Kontroll av tvangsbruk 2022» som viser arbeidet til kontrollkommisjonene knyttet til bruk av tvang i psykisk helsevern i perioden 2016-2022, som ble lagt fram torsdag.

NRK - 31 jan 24 kl. 12:18

Stor økning i ungdomskriminalitet i fjor – politidirektøren bekymret

I fjor ble 21.800 straffbare forhold begått av ungdom avgjort hos politiet. Det er en økning på 28 prosent sammenlignet med 2022.

Klartale - 12 jan 24 kl. 09:05

Hvordan går det med ukrainske flyktninger i Norge?

Krigen i Ukraina har rast for fullt i snart to år. Imens har tusenvis av ukrainere søkt trygghet i Norge. Over 70.

NRK - 30 dec 23 kl. 15:31

Nord-Norge eneste område med prisøkning på strøm i år

Med en gjennomsnittlig pris på 34 øre per kilowattime var Nord-Norge det eneste området i Nord-Europa der strømprisene faktisk økte i år. Mens alle de andre prisområdene i Norge og Nord-Europa hadde en reduksjon i strømprisene fra rekordåret 2022, fikk nordlendingene en gjennomsnittlig prisøkning på 36 prosent i år, viser Europowers oversikt over strømprisene i Norge for 2023. Strømkunder i prisområdet NO4 betaler ikke merverdiavgift, og gjennomsnittlig pris er mye lavere enn prisområdene i Sør-Norge, men mens strømprisene på Østlandet falt med 65 prosent fra 2022 til i år, gikk det altså motsatt vei i nord.

NRK - 22 dec 23 kl. 14:27

Palestinakomiteen melder om stor medlemsøkning

Palestinakomiteen har fått en økning i antall medlemmer på hele 82 prosent, ifølge organisasjonen. I løpet av 2023 har antall medlemmer i Palestinakomiteen i Norge gått fra 5183 til 9475 medlemmer. Det er en økning på 82 prosent.

NRK - 15 dec 23 kl. 06:58

Krimteknikere har undersøkt hus etter mistenkelig dødsfall i Harstad

Krimteknikere fra Tromsø reiste torsdag kveld til Harstad i forbindelse med et mistenkelig dødsfall. De arbeidet på stedet til langt på natt. Det får NTB opplyst fra Troms politidistrikt fredag morgen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Funn av død person

Søndag formiddag har nødetatene og frivillige satt i gang med søk etter en savnet person i Alta. Det er en mann i 20-årene, bosatt i Alta, som er savnet. Søket vil foregå i området småbåthavna etter funn av gjenstander tilhørende savnede, melder politiet.

NRK - 30 minutter siden

Etihad stanser flyginger

Flyselskapet Etihad stanser flyginger til Tel Aviv i Israel og Amman i Jordan på søndag..

NRK - 1 time siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 1 time siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 1 time siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 2 timer siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com