NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:32

NRK - 03 apr 24 kl. 07:05

Åtte personer omkom i drukningsulykker i mars

Åtte personer omkom i drukningsulykker i mars. Så langt i år har 20 personer druknet i Norge. Det er fem flere enn på samme tid i fjor, ifølge Redningsselskapet. Det er det høyeste antall drukningsulykker på åtte år. – Så langt i år har det vært flere fall fra land-ulykker enn i 2023.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Redningsselskapet, Tanja Krangnes, Grete Herlofson

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Åttepersoner , omkomi , drukningsulykkeri , mars
NRK - 05 feb 24 kl. 07:26

Åtte personer druknet i januar

Statistikk fra Redningsselskapet viser at sju menn og én kvinne omkom i drukningsulykker i januar. Det er det høyeste tallet i januar måned siden 2008, skriver de i en pressemelding. – Det har dessverre vært en trist start på året der mange har mistet livet i drukningsulykker, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Klartale - 20 feb 24 kl. 10:01

Disse datoene blir viktige i lønnsoppgjøret

Våren er tida for lønnsoppgjør i Norge. Det er da vi som jobber, får mer i lønn. En rekke organisasjoner taler de som jobber sin sak.

NRK - 26 feb 24 kl. 21:40

Stenger Oslofjord-tunnelen

Oslofjordtunnelen på E134 skal stenges i kortere perioder i mars i forbindelse med beredskapsøvelser. Det skriver Avisa Moss. Tunnelen stenges fra kl.

NRK - 18 mar 24 kl. 15:42

Går mot tidenes dyreste marspris på strøm i Nord-Norge

Strømprisen i spotmarkedet har aldri vært høyere i Nord-Norge i mars måned enn den er akkurat nå. Etter at nesten to tredjedeler av mars er unnagjort, ligger månedsprisen i Nord-Norge på 55 øre per kilowattime. Rekorden for mars måned er fra 2011, da prisen lå på 50 øre, melder Europower.

NRK - 01 apr 24 kl. 06:37

14 mistet livet i trafikken i mars

– Mars ble en svært trist måned i trafikken. 14 drepte er en betydelig økning sammenlignet med 2023 og tidligere år. Økningen bekymrer oss, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

NRK - 04 jan 24 kl. 11:37

Siv Jensen går av som Flyte-leder

Tidligere Frp-leder Siv Jensen går av som leder for paraplyorganisasjonen Flyte. Mia Bergmann tar over lederansvaret. Flyte ble stiftet i 2022 av Redningsselskapet, Norges Svømmeforbund, Norges Livredningsselskap, Norges padleforbund, Den Norske Turistforening (DNT) og NTNU.

NRK - 10 jan 24 kl. 07:46

79 personer druknet i 2023

74 menn og 5 kvinner druknet. Året før døde 89 personer i drukningsulykker. – Nedgang er positivt, men 79 liv tapt til drukning er en sterk påminnelse om at drukning er en samfunnsutfordring som må løses.

Klartale - 10 jan 24 kl. 06:00

Du kan ha krav på penger fra Husbanken

Husbanken kan betale ut bostøtte. Det er pengehjelp til de med lav inntekt og høye boutgifter. Husbanken har tidligere sagt at enda flere kan ha rett på bostøtte.

Klartale - 20 mar 24 kl. 07:00

I dag får 500.000 nordmenn skatteoppgjøret

Det er tida for skattemelding. Det betyr at du får vite om du betalte riktig skatt i 2023. Når du har levert skattemeldingen, får du et skatteoppgjør.

NRK - 30 jan 24 kl. 23:12

Stoltenberg møtte ledere i Kongressen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte i kveld republikanske og demokratiske ledere i Kongressen. Målet med besøket til Washington er blant annet å sikre videre støtte til Ukraina. Stoltenberg møtte blant annet Republikanernes leder i Representantenes hus Mike Johnson.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 5 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 15 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 45 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 45 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com