Dagbladet > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 10:53

Dagbladet - 12 mai 21 kl. 18:28

Åpner for frivillig Janssen-vaksinering

Regjeringen har besluttet å skrote AstraZeneca-vaksinen for bruk i Norge. Samtidig blir Janssen-vaksinen stående på pause mens det vurderes hvordan denne kan gis til frivillige..
Les mer på Dagbladet Bilden deled av Dagbladet via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
AstraZeneca, Norge, Janssen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Åpner, for, frivillig, Janssen-vaksinering
NRK - 09 juni 21 kl. 14:18

Kan ikke kreve å få Janssen-vaksine

– Pasienten har rett til medvirkning til avgjørelsen, men kan ikke kreve å få Janssen-vaksinen. Legen har det siste ordet, men må lytte til pasienten, sa helseminister Bent Høie (H) da han redegjorde for opplegget for frivillig vaksinering med Janssen-vaksinen onsdag. – Det er ikke et krav til leger at de skal tilby vaksinen, men alle leger vil kunne gi den hvis de selv ønsker det, sa Høie..

NRK - 09 mai 21 kl. 21:56

Frivillig vaksinering et dilemma

Frivillig vaksinering har vært blant de vanskeligste spørsmålene som regjeringens ekspertutvalg har diskutert, sier utvalgets leder Lars Vorland til VG. Mandag skal utvalget komme med sin anbefaling om videre bruk av AstraZeneca- og Janssen-vaksinen. Et av spørsmålene som utvalget har vurdert, er om vaksinene skal brukes i det norske vaksinasjonsprogrammet fremover.

NRK - 21 mai 21 kl. 18:08

Private vil sette Janssen-vaksinen

Mens Legeforeningen advarer leger og kommuner mot å sette Janssen-vaksinen, melder Aleris og Volvat seg til tjeneste dersom noen vil ha den frivillig, skriver Aftenposten. Regjeringen har gått inn for å tilby Janssen-vaksinen frivillig utenfor vaksinasjonsprogrammet, til tross for at Folkehelseinstituttet har frarådet dette..

NRK - 09 juni 21 kl. 14:12

Disse kan ta vaksinen

Helsedirektoratet mener Janssen-vaksinen kan være aktuell i disse situasjonene: Nødvendige reiser til land med høy smitte eller områder der legen vurderer at nytte overstiger risiko ved Janssen-vaksinen. Personer som har en så krevende livssituasjon knyttet til det å være uvaksinert at den tiden som gjenstår fram til annen vaksine tilbys, truer liv og helse. Når et nært familiemedlem har alvorlig kreftsykdom, eller der et nært familiemedlem mottar annen immunsupprimerende behandling og legen vurderer at nytten av vaksinen overstiger risiko med Janssen-vaksinen.

NRK - 10 juni 21 kl. 13:14

Vil ikke sette Janssen-vaksine

Aleris og Volvat vil heller ikke sette Janssen-vaksine, melder TV2. På onsdag sa det private helseforetaket Dr. Dropin ikke ville dele ut Janssen-vaksinen.

NRK - 04 juni 21 kl. 22:06

Leger kan nekte skrive ut Janssen

Legene kan nekte å skrive ut Janssen-vaksinen hvis de mener det ikke er forsvarlig. Det melder VG. Helsedirektoratet har jobbet i tre uker for å få plass en frivillig ordning der de som ønsker det kan ta Janssen-vaksinen utenfor FHIs offisielle vaksinasjonsprogram, etter ønske fra regjeringen.

NRK - 18 juni 21 kl. 12:50

Åpner for Janssen-vaksinen i Vågan

Kommuneoverlege i Vågan, Jan Håkon Juul, sier til Lofotposten at han åpner for å sette Janssen-vaksinen i nødvendige enkelttilfeller, men at han helst vil unngå det. Janssen-vaksinen er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet fordi FHI mener det er høyere risiko for blodpropp enn for å få covid-19..

NRK - 09 juni 21 kl. 14:01

Åpner for Janssen-vaksinen

Regjeringen åpner for at personer frivillig kan ta Janssen-vaksinen. Det opplyser Helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferanse onsdag..

NRK - 15 mars 21 kl. 11:51

Ny koronavaksine til Norge i april

Koronavaksinen til Johnson & Johnson ankommer Norge i andre halvdel av april, bekrefter Folkehelseinstituttet overfor Teknisk Ukeblad. Vaksinen kalles også Janssen-vaksinen etter det belgiske datterselskapet til Johnson & Johnson. – Janssen meldte i går at de vil levere vaksiner i andre halvdel av april.

NRK - 29 mars 21 kl. 18:37

Janssen-vaksinen ankommer i april

De første leveransene av koronavaksinen til Janssen ankommer Europa i midten av april. Tyskland mottar 256.800 doser av vaksinen i løpet av uken som begynner 12.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 1 time siden

Verste smitteperiode under pandemien

Kriseledelsen i Grimstad møtes nå etter smittehopp i kommunen for å vurdere nye tiltak..

Dagbladet - 1 time siden

Ekspert: - Du får vaksine eller covid

De som ikke tar coronavaksine, kommer til å bli smittet, sier immunolog Anne Spurkland. Hun sier viruset ikke blir borte med det første..

Dagbladet - 3 timer siden

46 grader: Turgåer funnet død

Michelle Meder skal mest sannsynlig ha dødd som følge av den høye varmen.

Dagbladet - 5 timer siden

Norsk bunnplassering i Europa

Få EU-land har gitt færre minst én dose enn Norge, men FHI vil ikke svare på hvorfor..

Dagbladet - 21 timer siden

Per får ikke reist: - Diskriminerende

Per Simensen Linge (25) elsker å reise. Men verken han eller moren og vergen hans, Ulrikke Linge, kan hente ut coronasertifikat hans. Hun mener sønnen blir diskriminert..

Dagbladet - 6 timer siden

Raser etter FN-forslag: - Sjokkert

FN-organisasjonen Unesco mener Great Barrier Reef må på lista over steder som er «i fare». Australske myndigheter sier de er sjokkerte..

Dagbladet - 11 timer siden

- En del av byens identitet

Tirsdag kveld kom beskjeden om at Per Inge Torkelsen er død. - Han var samfunnsengasjert, og han var ikke redd for å heve stemmen og bruke humor i sakene han var engasjert i, sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) til Dagbladet..

Dagbladet - 14 timer siden

Mystisk fugledød: - Trist

Holmestrands «mest kjente svanefamilie» har mistet seks av sju medlemmer, ifølge Jarlsberg avis. I tillegg har flere andre fugler mistet livet..

Dagbladet - 16 timer siden

- Helt uforståelig

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, jublet først over at lærere tilsynelatende skulle prioriteres i vaksinekøen, men er skuffet over at det er opp til kommunene selv å ta avgjørelsen om prioritering..

Dagbladet - 16 timer siden

- Kommer seint

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, jubler over at lærere prioriteres i vaksinekøen, men mener at regjeringens beslutning kommer på overtid..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt