USA:

Minst åtte døde på musikkfestival

Ifølge amerikanske myndigheter er minst åtte personer døde etter at det oppsto panikk på en musikkfestival i Houston natt til lørdag amerikansk tid.

FESTIVALKAOS: Åtte personer døde etter festivalkaos på Atrowold festival, fredag 5. november. Det oppstod trengsel både ved inngangen og konserten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kaoset skal ha oppstått på festivalen Astroworld i Houston, arrangert av den amerikanske rapperen Travis Scott, da rapperen selv sto på scenen.

- Dette er en tragisk natt, sier brannsjef Samuel Peña på en pressekonferanse lørdag morgen norsk tid.

Ifølge Peña brøt det ut kaos og panikk da publikum begynte å presse seg mot scenen rundt klokka 21.15 fredag kveld. I trengselen som oppsto skal flere ha blitt trampet ned og klemt i hjel.

- Dette førte til panikk, og forårsaket noe skader. Folk falt, ble bevisstløse, og dette førte til ytterligere panikk, sier brannsjefen på en pressekonferanse lørdag morgen.

Larry Satterwhite i Houston-politiet forteller til NBC News at han sto i nærheten av scenen da kaoset oppsto. Han sier situasjonen eskalerte raskt.

- Det virker som om dette skjedde på bare få minutter. Plutselig hadde vi flere personer som falt i bakken med hjertestans eller en eller annen form for illebefinnende. Vi startet umiddelbart med hjerte-lunge-redning, sier han.

En video fra konserten fredag kveld, viser at rapperen Scott stanser for å tilkalle hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.